С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 490
  • 788
  •   1
Отговори
# 645
  • Canada
Къде са ти точилките, иначе не хваща анатемата Simple Smile

Трябва всички да сме кърмили до абитуриентската, иначе не се брои ли?

# 646
Не няма нужда да кърмиш до абитуриенската. Просто да си спестиш съветите, докато не ти поискат такива.
Тва опит за остроумие ли беше.

# 647
Я да попитам аз, че да съм подготвена - като съм гледала сина по старите моди, а щерката по новите, кога не съм грешала? Тъй де, да си знам като дойде снахата какви акъли да давам - нали ще съм отгледала 2 деца сепак.
И за протокола - и двамата са кърмени на поискване и  естествено следваха ритъм на 2,5-3 часа. Да оставя детето да се дере до определения час, да бутам биберон или вода и прочие, ай стига бе. Все едно да накарам премалял от глад възрастен да дъвче дъвка или да пие вода, докато мине още час до храненето.

# 648
  • Варна
Няма да даваш акъли. Иначе каквото и да кажеш все си черна Simple Smile

# 649
  • при късмета
Разбира се, че какъвто и съвет да дадеш, все ще е грешен. Като е непоискан. Снахата ако има въпроси или чуденки, сама ще прецени от кого да поиска съвет. Те свекървите се сърдят и ако съвета е поискан от педиатъра, а не от тях, ама на тях ли да угаждаш или да прецениш кой ще ти даде по-адекватен съвет за бебето?

# 650
Е, не може така. Не разбрахте ли, че свекървата е права, не е грешала никога и е отгледала поне едно чудесно дете? Ако не е тя, горкото внуче ще загине в неопитните ръце на снахата.

# 651
Не разбрахте ли, че свекървата е права, не е грешала никога и е отгледала едно чудесно дете?

А не е ли така? Вашият съпруг.

# 652
И за протокола - и двамата са кърмени на поискване и  естествено следваха ритъм на 2,5-3 часа. .

И гледаните по режим бебета така, да ти кажа под секрет.  Laughing
Не знам защо толкова буквално се приема думата режим – никой не навива часовника, за да цепи секундата на две. Режим е, когато бебето си знае последователността на всичко, което се случва с него и е спокойно, че когато огладнее, ще бъде нахранено, когато му се приспи, ще бъде сложено да спи. Дали ще се къпе сутрин или вечер, кога ще излиза на разходка, дали ще спи навън или вкъщи в кошарката, кога ще се играе с него – когато е подсушено и нахранено, или когато на някой от родата му дойде кефът и такива неща.
В нашия случай си имахме ритуали, които успокояваха бебето и облекчаваха моята работа. Една от задачите ми като майка беше да следя за тяхното спазване и да не допускам нарушаването на поредността им, освен в извънредни случаи, разбира се.
Ама довлякъл се някой и искал да си поиграе с бебето – да си гледа работата. Сега бебето спи, като се наспи, ще го нахраня, подсуша и чак тогава може да си поиграеш с него. Ако не ти се чака – много ти здраве. Бебето е главното и то определя ритъма на семейството. Но и правилата в това семейство трябва да се спазват.
Писнало ми е при всяко влизане в мола да кънти от бебешки истерии, защото мама и баба са толкова прехласнати по магазините, че не виждат как мъничето петлее крачета и му се спи, та две не вижда.
По някое време ще го приберат и ще се тръшнат, че детето плаче и не иска да спи. Ами няма да иска – като му е нарушен режимът...

# 653
Няма да даваш акъли. Иначе каквото и да кажеш все си черна Simple Smile
Не че ще е черна, ама към друго дете собствения й опит може да е неприложим.Smiley
Големият ми син беше отгледан по книга, по час. Приятно занимание. И аз, умницата си въобразявах, че е моя заслуга.Smiley Като се оплачеше някоя майка, че бебето не спи, реве, не яде или пък нещо друго, си виках "Тая пък, един режим не може да направи на детето си!" Е, тъй де. Но се роди и вторият. Той ми разказа играта. Тогава ми светна, кой определя режима.
И двамата вода не пиеха месеци наред...

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 20:28 от luna

# 654
Не разбрахте ли, че свекървата е права, не е грешала никога и е отгледала едно чудесно дете?

А не е ли така? Вашият съпруг.
Тъй де. Ама моите две чудесни деца са гледани по различни указания, пък оцеляват.
Това е смисъла - че всяка майка си намира начините, водена от инстинкт, дете и т.н., без да е нужно някой да я наставлява колко да си гушка детето и прочие и дали да го храни под час, или на поискване.

Как Сийка, аз имах предвид, че навремето ми обясняваха да кърмя точно на 3 часа, ако детето зареве по-рано, да му дам вода, докато дойде определеното време. Яде се само от едната гърда, като свърши, седи и чака да минат три часа. От 12 до 6 се дава само вода, никакво кърмене, за да почива стомахчето и да мога да се наспивам. За този режим говоря.

# 655
Да де, да де, ама никой не го спазваше буквално. То самото дете не ти позволява.  Laughing
Рано или късно майката се нагласява спрямо детето, освен ако не е прекалено тъпа или нахална, че да се опита да му се налага. И набързо ѝ дават да разбере кой е шефът в цялата тази ситуация.

# 656
 Бебе няма как да се разглези от гушкане, разглезването и детските '' номера '' започват след 2-та година. Аз си следвах ритъма на детето, то самичко си се наглася. Освен това първите два месеца е едно, после друго и така. Чак след първата година има някакъв по-стабилен 'режим'.

# 657
И за протокола - и двамата са кърмени на поискване и  естествено следваха ритъм на 2,5-3 часа. .

И гледаните по режим бебета така, да ти кажа под секрет.  Laughing
Не знам защо толкова буквално се приема думата режим – никой не навива часовника, за да цепи секундата на две. Режим е, когато бебето си знае последователността на всичко, което се случва с него и е спокойно, че когато огладнее, ще бъде нахранено, когато му се приспи, ще бъде сложено да спи. Дали ще се къпе сутрин или вечер, кога ще излиза на разходка, дали ще спи навън или вкъщи в кошарката, кога ще се играе с него – когато е подсушено и нахранено, или когато на някой от родата му дойде кефът и такива неща.
В нашия случай си имахме ритуали, които успокояваха бебето и облекчаваха моята работа. Една от задачите ми като майка беше да следя за тяхното спазване и да не допускам нарушаването на поредността им, освен в извънредни случаи, разбира се.
Ама довлякъл се някой и искал да си поиграе с бебето – да си гледа работата. Сега бебето спи, като се наспи, ще го нахраня, подсуша и чак тогава може да си поиграеш с него. Ако не ти се чака – много ти здраве. Бебето е главното и то определя ритъма на семейството. Но и правилата в това семейство трябва да се спазват.
Писнало ми е при всяко влизане в мола да кънти от бебешки истерии, защото мама и баба са толкова прехласнати по магазините, че не виждат как мъничето петлее крачета и му се спи, та две не вижда.

По някое време ще го приберат и ще се тръшнат, че детето плаче и не иска да спи. Ами няма да иска – като му е нарушен режимът...
Това все едно аз съм го писала браво много точно описано Heart

# 658
  • Варна
Казах че на Коледа семейството се събира, мисля че навсякъде е така и това е неизбежно.
Че е така, така е, ама чак пък неизбежно. То нека бебето ми е на дни, пък да видим няма ли да стане избежно.
Иначе да - стоене в къщи три месеца, щото било зима, си е безумие.
А колкото до свекървите, дето не признават мнението на педиатъра, познато - имам си една такава в къщи. Предстои й сериозен разговор и обяснение как и до къде може да стига, че нещо попрекали...

# 659
Кали, сега пък ти прекаляваш! Подхвърляш тук нещо, разпалваш любопитство и не даваш подробности.

Общи условия

Активация на акаунт