С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 379
  • 788
  •   1
Отговори
# 765
Polar bear,
за мен важна информация е, че свекърите са казали, че им пречи и са предложили вариант, да се подари на някого. Пеперудова е казала, не - трябва ми. Значи, да отиде да си го вземе. Ама, сега да прави обществено-политически проблем от ситуацията и да се обяснява кой какво купил, за колко пари и каква марка, хайде моля ти се.
Креватчето си е нейно, прибира си го.

Аз съм напълно съгласна с теб, но самата идея някой да предлага да подарява чужди вещи ми се струва знаменита тъпотия. Да, може да каже, че му пречат и да поиска собствениците да ги махнат. Но да иска да ги подарява или да прави каквото и да е с тях, е уникална идиотщина. Наистина, от свекъри в цивилизована Западна Европа човек не очаква да имат подобен махленско-мангалски манталитет.

# 766
Хората навсякъде си приличат.  Нито европейците са толкова цивилизовани, нито тук в България сме изостанали. Всеки си гледа интереса. Поне на мен, с моя ограничен немски опит, така ми изглежда.

# 767
На мен пък ми направи впечатление,  че свекърите почти всеки месец преспиват у тях и си имат даже собствен шкаф/гардероб. А те като отидат, отсядат в хотел и само си държат кашона с кошарата в дома им. Много ми е странно.
Няма нищо странно.
Ние живеем в къща, свекърите са в апартамент.
Идеята за хотела е моя. Изпращам децата и мъжът в свекърите за през деня, а аз си почивам в хотела. Ходя си на СПА, излизам си в центъра, понякога се присъединявам и към децата и мъжът и ходим заедн на бяд в свекърите.
В нас на всеки етаж имаме тоалетна и душ-кабина минимум,
а в свекърите трябва 6 човекъ сутрин да ползват една тоалетна и баня и аз се изнервям.
В хотел ми е екстра.

# 768
Свекървите-монегаси разбиха всичките ни европейски илюзии- и при Пеперудова, и при другата девойка се оказаха по-зле от балкански циганки. Язък им за Европата.

Но пък колко драматичен монолог се получава...
При такива свекърви какво му остава на човек, освен да получи раздвоение на личността и да почне сам да си говори.
Много ви моля, със Захарчето беше по-яко, там се гонеха да се комплиментират по темите.  bowuu

# 769
Polar bear,
за мен важна информация е, че свекърите са казали, че им пречи и са предложили вариант, да се подари на някого. Пеперудова е казала, не - трябва ми. Значи, да отиде да си го вземе. Ама, сега да прави обществено-политически проблем от ситуацията и да се обяснява кой какво купил, за колко пари и каква марка, хайде моля ти се.
Креватчето си е нейно, прибира си го.

При такава ситуация аз бих я посъветвала следващия път да им се обади и да им каже, че гардероба си й трябва и смята да раздаде техните неща от него за благотворителност.

Чак пък толкова, едно креватче при това сгънато и опаковано. Едва ли се бутат в него ежедневно. Ако пък толкова им боде очите да й кажат, ако може, да си го вземе, а не, че смятат да го подаряват. Пеперудата каза, че се ползва, между другото.

# 770
  • София
Хора, свекърите живеят в апартамент- пеперудата го написа.
Малко е креватчето, в кашон можело да се сложи- да, ама къде ще го стикаш ако ти е в твоя апартамент?

Пеперудата ги говори на посоки- ту е много тясно и отсядат на хотел, че и две креватчета носят, ту детето спи в легълцето, ту си играят децата на пещера, ама се оказва, че свекървата затова иска да го разкара- защото не се ползва. Joy

Пък и мъжът ѝ, сливи в устата има да каже на майка си, че не е вярно, ползват креватчето, а тя не помни че там спят децата... Mr. Green

# 771
  • Варна
Не, тя каза, че не всички хотели предлагат такова, затова понякога го взимат от свекърите и го ползват, явно в хотела. И не сте прави, може да е апартамент ама чак пък толкоз един кашон да нямат къде да сложат... И аз живея в апартамент, нямате идея колко неща има тук свекърва ми. Ако ги събера на едно място сигурно гардероба в коридора само за тях ще отиде. Ама не съм тръгнала да ги раздавам и подарявам. Все пак те са двама човека в апартамент, това гарсониера ли е боксониера ли, че толкоз пък се прескачат. Простотия е от страна на свекървата да се разпорежда с чужди вещи. Като й пречи да си каже в прав текст, няма сливи в устата.

# 772
Аз пък вчера се замислих, че ако тъщата ми имаше синове, 100% щеше да е обект на разискване в тази тема. Обаче е тъща, а на нас, мъжете, ни е през... за тия работи. Забележително ограничена и тъпа жена е и понякога си мисля, че природата (съдбата/Бог/невидимата сила) неслучайно са решили да ѝ пратят само дъщери. Тая много женски животи щеше да съкрати, ако имаше синове.

# 773
  • София
Простотия е от страна на свекървата да се разпорежда с чужди вещи. Като й пречи да си каже в прав текст, няма сливи в устата.

Ами, тя не се е разпоредила, де- казала е, че след като не им трябва, има намерение да го подари.
Казала го е на сина си като евентуално бъдещо действие.

# 774
  • Canada
Е свекито не може да има намерение да го подари. Първото нещо е да се пита собствниците дали няма да си го приберат, ако пречи. Ако пепрудата не го иска, тогава евентуално бабата свеки може да предложи да го подари (ако пеперудата при положение, че не го иска за себе си, няма намерението да го подари на някой друг).
Абсурт, елементарно е.

# 775
Точно по този начин съм се отървавала от вещи, оставени в нас на склад. Взела съм нещо, ползвала съм го известно време, искам да го върна, но ми се отговаря, че друг път. Да, ама на мен също ми трябва място и ако има желаещи, подарявам, ако не - занасям пред кофите. Много съжалявам, ама непотърсените вещи се броят за такива без собственик, а не за чужди. Бебешка количка, стол за кола и шезлонг съм раздала без да съм ги купувала, щом собствениците не желаят да си ги вземат при покана, приемам, че не им трябват, а понеже място излишно нямам, ги разкарвам.

# 776

Аз пък вчера се замислих, че ако тъщата ми имаше синове, 100% щеше да е обект на разискване в тази тема. Обаче е тъща, а на нас, мъжете, ни е през... за тия работи. Забележително ограничена и тъпа жена е и понякога си мисля, че природата (съдбата/Бог/невидимата сила) неслучайно са решили да ѝ пратят само дъщери. Тая много женски животи щеше да съкрати, ако имаше синове.
Joy Това ми напомни за първия ми брак. Нямах свекъри, но сестрата на мъжа ми, която беше доста по-възрастна от него и мен, се стараеше с всички сили да влезе в ролята на свекърва. А моята майка е известната Страховита Тъща, за която специално са измислени всички вицове за тъщи. Та, казвах му аз на първия ми мъж:"Добре, че се оженихме двамата с теб, че с твоята сестра и моята майка, щяхме да зачерним някои други добри хорица. А така поне ограничихме щетите."

# 777
  • Варна
Е, да, при подкана за прибиране и офлянкване отсреща и аз бих раздала/изхвърлила. Все пак не съм склад. Но явно при пеперудова не е така, явно имат достатъчно място в къщата, но въпросното креватче им трябва в града на свекърите. Пеперудо, прибирай си нещата и се примири, че ще си ги мъкнете всеки път.

# 778
Ей затова Уишмастъров кара все някакви коли, подобни на сплескани жаби, а аз карам само комбита, в които мога да побера и четирикрилен гардероб- що покъщина съм набутала в багажника.

# 779
Ей затова Уишмастъров кара все някакви коли, подобни на сплескани жаби, а аз карам само комбита, в които мога да побера и четирикрилен гардероб- що покъщина съм набутала в багажника.

И с обикновен седан става, въпрос на организация.

Чакам с нетърпение следващите коледни вълнения със свекървите.

Общи условия

Активация на акаунт