Първи зъбчета напират, ДЕКЕМВРИйчетата се нервират

• 11 745
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
    Добър ден на всички!
 Дано морът ни остави малко намира, че е нетърпимо в тия жеги no
 Вчера бяхме на разходка и бебка се съдра от рев докато не заспа в къщи ,след като се прибрахме.Не знам от жегата ли, от що бе тва дране newsm78 Sick а пък може и зъбки да са, ма си мисля, че по- вероятно е да е от жегата- още не може да се климатизира детенцето.
 kadrokosa мерси ти за комплиментите за градинката ми Hug Heart Eyes И аз много си я харесвам, а и не полагам кой знае колко усилия да е хубавка, скоро ще пусна по-нови снимки от нея.
 За сега това е. Чао и весел ден на всички! Heart Eyes

# 136
Момичета,

Моля за помощ от запознатите с материята:
1. Отворено писмо - има ли някакви специфични изисквания по отношение на форма, съдържание, разпространение и т.н.
2. Самотни майки - как законово се определя статута им в настоящия момент; какво майчинство получават и каква е сумата на детските (зависи ли като в общия случай от 200 лв доход)
3. Неосигурените - получават ли 160 лв за 2 години майчинство?

Сори, че нахлувам така, но сигруно вече сте разбрали за идеята за протеста на 1-ви юни.
Липсва ни достатъчно инфо, а време няма.

Елси, разчитам и на теб, като професионалист. Дай едно рамо!

# 137
Приветски!
Ине, инициативата е чудесна, но ми се струва, че ще остане пак глас в пустиня... Дано се лъжа де! (аз още съм афектирана от последното покачване на цените в Детския кът във Варна #Cussing out , но това е друг въпрос))))
Иначе не мога да бъда особено полезна за въпросите....
За самотните майки - Самотната майка може да бъде разведена, вдовица или неомъжена, главното в случая е,че сама осигурява средствата и грижите за детето.Не са самотни майки онези, които получават издръжка за детето или живеят на семейни начала с бащата или са в законен брак с друго лице Но това за семейните начала е май трудно доказуемо newsm78. Аз например за детските (38 лева за 2те деца) подавам като самотна майка - не ми са искали доходи на бащата, макар че той фигурира в актовете за раждане. Май е най-добре да се пита някой от социалните служби....
Доколкото знам неосигурените получават само една година "великата сума" от 160 лева.
Това е от мен - за отвореното писмо нямам никакви идеи как трябва да е

# 138
Привет и от мен!
Инето, на въпросите ти:
1. Доколкото знам няма изисквания за отворено писмо. В горния десен ъгъл на писмото адресираш до президент, председател на НС, министър-председател, МС и т.н.
2. Самотни майки: Цитирам ти от един друг форум:
  Водя ли се за самотна майка,ако нямам сключен брак с бащата и не живея с него,но детето е признато
от бащата

Самотната майка може да бъде разведена, вдовица или неомъжена, главното в случая е,че сама осигурява средствата и грижите за детето.Не са самотни майки онези, които получават издръжка за детето или живеят на семейни начала с бащата или са в законен брак с друго лице.

Детските зависят от дохода на родителите, независимо от техния статут, така че трябва средномесечния доход за последните 6 месеца да е под 200 лева. за 135-те дни обезщетение за бременност и раждане самотните неосигурени майки мисля, че не получават нищо, ноаАко в предишен период са имали 6 месеца осигуровки, тогава получават 90% от 150 лева, но за това най-добре да се обадиш в НОИ да попиташ.
3. Мисля, че да, но пак ако в предходен период е имала 6 месеца осигурителен стаж. И на мен ми се върти в главата, че имат право на 160 лева само да 1 година, но сега не мога да намеря къде го пишеше....
Най-точен отговор ще получиш, ако звъннеш в НОИ, защото на практика има много вътрешни наредби и инструкции, които уреждат тези неща.

# 139
Благодаря ви!   bouquet

# 140
Инето, неосигурените получават 100лв за една година и то ако отговарят на изискването - под 200лв доход на човек за предходните 6 м.
Ето ти закончето:
http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/17291.html

П.С. Аз ще ходя на протеста, така че се надявам да се запознаем   bouquet Много се надявам и другите софийски мами да се включат...

# 141
Варненки ще се подписваме на отвореното писмо.
Имам питанка към кърмещите мами: Започнахте ли в жегите да предлагате вода на бебчовците? Нашият май взе да ожаднява - вчера предложих (минерална вода Девин непреварена newsm78) смукна 2-3 пъти и после пак взе да й се мръщи....

# 142
Мила yanich, не давай минерална вода на детенцето си. Не е полезно. Остави ги тия рекламни трикове - мин. вода за кърмачета. В нея има много минерали, неподходящи за бъбреците на кърмачето, още повече до сега не сте давали вода. Освен това мин вода когато преминава през земните пластове, където се обогатява с минерали се обогатява и с радиоактивни вещества. Вярно, правят се анализи на мин състав на водите, но ... аз не бих дала.

# 143
Мерси за съвета, Ани_М. И аз много не им се връзвам на рекламните трикове - силно се съмнявам, че е толкова за кърмачета, ама какво да давам - чешмяната преварена ли, че й тя една смотана.
Мимито ми даде идея да взема вода на Хип, ама била много странна на вкус, та не знам.
Чакам още отзиви... Той не че Жоро е примрял да пие, ама си мисля да му предлагам newsm78 и да имам в чантата като излизаме.

# 144
  • София
Здравейте всички!   Grinning

Ине, с много сериозно нещо си се захванала! Успех желая на начинанието!  newsm10

За водата: аз давам преварена вода от чешмата.

Приятен хладен ден!
 wavey

# 145
Мерси за съвета, Ани_М. И аз много не им се връзвам на рекламните трикове - силно се съмнявам, че е толкова за кърмачета, ама какво да давам - чешмяната преварена ли, че й тя една смотана.
Мимито ми даде идея да взема вода на Хип, ама била много странна на вкус, та не знам.
Чакам още отзиви... Той не че Жоро е примрял да пие, ама си мисля да му предлагам newsm78 и да имам в чантата като излизаме.

минералните води не се препоръчват до 3-год възраст.
Давай филтрирана с Бритта, преварена чешмяна вода.

# 146
  • Добрич
Привет!
Оле, страшна жега днес - не се диша направо при нас. Няма грам вятър.  Twisted Evil
Ине, не мога да помогна по въпросите.  Confused
Яни, предполагам, че казваш за Девин с розовия етикет, нали? Тя не е минерална, а изворна. Минералните както е казала и Инето не се препоръчват до 3 год. Аз до сега съм давала Девин - розов етикет, но да поври окло 2 мин., а от няколко дни въобще вече не я преварявам.  Wink

# 147
Готова съм да се закълна, че видях пост от Правдето, сега го няма  newsm78

# 148
Здравейте!
Инче, ама си наблюдателна - и аз съм готова да се закълна, че имаше, ама нали съм бързак, вместо да натисна "редактирай" - натиснах - "Изтрий", че и потвърдих след това....
Ето как върви захранването при нас

А дадох пюре от картоф и тиква, човек остава с впечатление, че се опитвам да я отровя!
А като седи до масата вечер с нас, чак лиги и текат, като гледа как ядем и преглъща на едро - голяма смехория е това дете!
Иначе ужасните горни зъби още не са поникнали, само се белеят крайчетата и на двата!
Дано при вас да мине по-леко това зъбоникнене, че .....
Аз също ще ходя на протеста на 01.07. - хайде да се разберем ние декемврийките къде да се видим, за да се запознаем с тези, с които не се познаваме!
Засега толкова, че отиваме до Хит на пазар!
Спокойна вечер на всички!

# 149
Яни, предполагам, че казваш за Девин с розовия етикет, нали? Тя не е минерална, а изворна.

Мда, за същата иде реч Grinning Само че уж гледах по тв-то сумати предавания за нея, но така и не можаха да ме убедят напълно:)
Иначе днес не съм предлагала- бяхме си по жегавото време вкъщи:) После водих Жоро на целутрон  Mr. Green Правеше компания на мама на кушетката.
Ха, ето сладуранка-зъбанка с омацана муцунка. Правде, страхотна сладурка е, пупу!
За захранването мисля да го почвам другата седмица - ако не ме домързи Embarassed Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт