Първи зъбчета напират, ДЕКЕМВРИйчетата се нервират

• 11 756
  • 283
  •   1
Отговори
# 30
Момичета-кокичета, помагайте! Спешно ми трябва връткащ механизъм от двойно колело на количка Хаук. Ако някоя има счупена... Или познава някой, който има счупена... Ама много ми трябва!  Praynig

# 31
  Честита ни нова темичка!
  Честит мини рожден ден на дребосъците,а мамите да изпият по една биричка за тяхно здраве!
  Мъни,защо не попиташ за тая джаджа в купувам,заменям,подарявам ,от последните теми във форума,
мисля че може да си пуснеш и такъв въпрос.
    Този кисел,за който пишете,е на "Биосет" Пловдив,и го има почти във всички магазини където се продават бебешки храни.Иначе има и едни вносни,дето са по над 2лв.пликчето #CrazyАко не ядете кисели вие,по-добре разделяйте количеството на 2 или 3 части,аз си сипвам остатъка от прахчето в едно бурканче и му го правя след няколко дена пак.
    И Ицо вече не го свърта на едно място,но този уикенд ще го поизморим,ще ходим до Русе да го видят баба му и дядо му,че не са го виждали от изписването.Дано да се представи добре и да слуша.
     Много добре са си ви децата,тия педиатри май трябва да ходят на опреснителни курсове по психология,как да се държат с майките!
    Забравих какво друго щях да пиша,после пак,да отивам да готвя че да има време  за вечерна разходка

# 32
  • София
Здравейте и от мен Hug.
Честит 5-ти месец на порастващите бебоците!
За екземите или АД,до преди около две седмици Дани имаше подобен проблем като на Фани.Ходихме на дерматолог и тя му изписа един крем името му е Алфазон креза и още един Линола гама.Сега го мажем с първия и да не чуе дявола,но има невероятен ефект,с Линолата ще го мажем от петък нататък,той ние е за профилактика.
За спането,Дани спи само нощем.През деня не иска и аз вече съм луднала,нищо не мога да свърша от него.
За лекетата,аз ги пера веднага след като той се омаже и засега по дрехите му няма петна.Пък ще видим докога ще е така Mr. Green.
Ето малко снимки от нас:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=34276.Актуалните снимки са на 3-5 стр.
Чао от нас и прятен ден  bouquet.

# 33
Навън вали и е леко депресивно - добре, че е този форум да се посмея с глас!

Елс, не ми бесхе хрумвало за обличането на лекьосани дрехи хаха, ама е умно! Понякога я храня гола:) А за спането - щом си му хванала цаката си ок. Рада спи през деня (броено от 5сутрин до 7 вечер) 4 пъти за общо 4-5 часа, през нощта спи около 7-8 часа без прекъсване, после 2-3 часа с много пресекулки и буденици. Идеалният вариант би бил да спи 2х2ч през деня и 12 през нощта, ама на - не палучется хехе.

Пачикрак, ти си фурия! Ние обикновено сме навън по 4-6 часа, ама 8 е бая. Най-вече пречи това, че Рада много се премята като се кърми и не ми е удобно навън по градинките..

лека вечер на писателките

# 34
Мацки, хелоу!

Бързам да се отчета, че в парка беше супер. НО се събрахме само аз, Алис и Салай - трио
българка  Wink Изкарахме много добре. Надявам се следващият път да сме повече.
Споко, снимки има - днес ще ги качим при другите албуми.

По повод на кожните проблеми, ето какво отговори д-р Бърди на моето запитване и снимките на Фани:

Здравейте,

Това, което се вижда е чест тип детска екзема (пред дясното ухо). Не се знае причината. Смята се от засъхване на пот или триене на главичката, ако предпочита тази страна. Може и да е обикновено екземно поле леко инфектирано и затова по-упорито.
Нужно е да Ви направят кремче с Бетноват (не Дипрогента!!-оригинален Бентоват), Аква, А-дерма, Фуцидин. След 4 дена мазане по 2 пъти дневно, само на това място всичко ще мине. Често се появяват пак-пак намазваме. Изчезва без следа и проблеми след 12 месец.

# 35
Къде е Къдрокоса, я бързо на отчет?! Сутринта надникна-надникна, пък нищо не написа... Whistling
Диянче, кефи ме снимката на аватара ти! Приготвили сте се за път ли? hahaha
не мога повече да пиша, че стени ми е в другата ръка и напира към клавиатурата

# 36
  • Пловдив
 Добър вечер!
 Честита ни нова темичка!
 Честито и на ставащите на пет месеца!Да са живи и здрави!
 Да се похваля ,че най-после и нащо кюфтенце успя да се обърне по корем сам без помощ и то два пъти-ура!
За храненето-пазим си дрехите чисти като ядем голи,не аз ,а Стилиян и е много интересен с едната ръка с държи пишата ,а с другата бърка в лъжицата и се маже по корема ,сигурно си мислите ,че съм луда ,но само по този начин успявам да го накарам да изяде цяло пюре и около нас е сравнително чисто,иначе другите два вариянта са ни в люлката ,но трябва да си е вкъщи тати и да се прави на маймуна и пак всичко наоколо е оплюто с пюре или навън в количката под някое дърво,за да си гледа листата,и задължително се пее Зеленчуци,който не яде.Вече има условен рефлекс с тази песен(като кучето на Павлов е)Вчера една мама в кафето ,където се събираме си храни малката и и пее тази песен и нашия като я чу започна да си отваря устата и да примлясква,умряхме от смях.
 За свекитата не ми се говори,моята е  вкъщи и малкия пак реве ,само като го закачи,сигурно усеща ,че аз и се дразня и той така Mr. Green
 Мойто мъж пак заминава утре ,та ме е инструктирал да събирам багажи,така че чао ,щото трябва да гладя и да подреждам сака,а така съм скапана след цял ден скитане....
 Лека и спокойна нощ на всички!

# 37
УРААААААААААААААААА! Да се похваля - Маги се изака без чужда помощ. Вярно малко е като количество, но от сърце  Mr. Green Не съм вярвала, че така ще се радвам да видя ла.но  Mr. Green
А сега отивам да спя, че утре ни чака тежък ден - от 10 започваме да обикаляме по държавни учреждения и съдилища, а за десерт трябва да посетим болна прабаба. Май утре ще бем всички рекорди по стоене навън - от 9:30 до 18-19  smile3511

# 38
Ineto и Симонка когато беше на 3 месеца имаше същото обривче и по същия начин ту ставаше по изразително, ту избледняваше. А беше и на същото място. Аз го мажех с отвара от лайка и крем" Здраве" и изчезна за отрицателно време. Не се коси не е нищо страшно и успех в лечението Peace Hug
 Днес времето беше супер при нас и цял ден бях градинар( оправях си градинката) а Симонка си седеше и много ми се кефеше, че се дупех напред-назад, после много се смя на косачката( а аз си мислех, че като чуе бръмченето ще се изплаши) и както ми се радваше, така си и заспа на якия шум от косачката Grinning Бебешка му работа Laughing

pachikrak   smile3501 на Маги и занапред така да е! Утре да пишеш как се е отразил дългия престои на детенцето навън и успех с работата!!!!
           ЧЕСТИТО МИНИ ДЕНЧЕ НА МИЛА И ЛОРА!
 Щях да забравя: утре сме на ренген СТИСКАЙТЕ ПАЛЦИ ВСИЧКО ДА Е ОК!
            Целувки на всички мами и бебоци!!!

Последна редакция: чт, 18 май 2006, 00:42 от kokita

# 39
Добро утро!
Кокита, Симончето ти е направо сладкишче Heart Eyes! Такава цялата в розово - направо да я изпапкаш! Красавица ще да е като майка си! То нашата приятелка Елла на Вики се загуби някъде newsm78 , дали да не си вземем сега Симончето newsm78?! Браво и на теб за градинката! И аз тази година ще се опитвам да се правя на градинар, лошото е, изложението на двора не е много подходящо за много цветя (а е и малко дворче), защото е предимно сенчесто, но каквото стане. Иначе вече са ми готови каскадните петунии за терасата. Ти защо не ми пуснеш някоя снимка на градинката, може и на лични, та да си открадна някоя идея, а?!
Пачи, защо ще я водиш Маги по съдилища - ще се развеждате ли? Joy

Ей, Трио Българка от Борисовата градина hahaha, много ви малко снимките, бе! И да вземете да ги надпишете, че да не гадаем кой кой е!

Тази сутрин в 5ч. тук валя и сега кой знае какво ще е времето, още е мрачно, някакво такова схлупено. А аз си мислех вече да не излизаме в жегата на обяд, а да правим две разходки - предиобед и след кашата следобед.

Последна редакция: чт, 18 май 2006, 08:28 от els

# 40
  • Добрич
Привет!
Аз май вчера пропуснах да се отчета.  newsm78 Ама, май и нямам какво да кажа, че затова. То, не че знес имам нещо ново, ама така да не ми се "кара" Елс!   Wink
Ами, кво вчера бяхме пак на разходка и си джъткахме напред-назад с Борис и компания. Беше отвратително топло и задушно, а пък днес вятър и хлад, че и дъжд дават.  Confused Може би ще си седим в къщи, пък и Борко нещо днес разни ми ти сополи и похърква. Или от вчера или от снощи ще да е поизтинал, ама пръснах капки в носа, та ще видим.  Thinking
Кокита, бързо да документираш със снимки вчерашните си занимания, че то как така.  Joy симонката-бонбонка направо си е вкусен , сладък бонбон - много хубавка. Пупупупп!  Hug Стискам палци всичко да е ОК при ренгена!  Praynig
Пачи, ха, честито за справянето на Маги с акито. Все така да е занапред!
Елс, кво прави мойто приятелче с манджата?  папка ли или се шугави нещо? Thinking
Триото от Борисовата, ама що сте само вие, бе мацета, нали имаше и др. кандидати.  newsm78
Инето, и ние сме с постоянен обрив по бузите. Ту се махне, ту се появи. Абе, упорита работа. Ама, аз вече не му се шашкам. Квото - такова.  Crossing Arms
Ами да спирам, че то като почна...края не му се гледа.  #Crazy

# 41
Къдрокоса, твоя приятел Стени яде според моментното си настроение. Сутрин в 7ч. продължава да изяжда само около 70мл АМ, после в 10ч. общо взето добре се представя, два дни на обяд му остава съвсем малко от зел.пюре, от кашата също му остава, но поне не ги отказва и вечер след баня си изяжда АМ. Общо взето обаче има подобрение! Взех и аз купих таково лятно чувално, но е сякаш шито в час по трудово - тясно, а дъъъъълго. Аз го взех по големичък размер, както и предишното, за да има в него място за размах на краката. А те го направили едно такова - в горната си част почти му е плътно по тялото и съвсем леко се разширява надолу и е толкова дълго, че половината от дължината му остава празна. Резултата е, че няма място за мърдане и Стени се нервира и буди от това. И снощи много-много не спахме, поне докато не го извадих от там. А моя приятел Борко до къде я докара със зеленчуците? И да внимавате в това време, че аз се поизпуснах май и правя опити да настивам, та сега се тъпча с разни неща, за да не успея все пак!
Я да ви питам и за седенето, че нещо напоследък се обърках - от шести месец ли се почва или на навършени шест месеца в седмия? То не че Стени не си е седнал направо понякога, ама да знам да ми е съвестно ли или не Wink!

# 42
  • Добрич
Елс, на мен мойто педи ми каза да започна да го подпирам с възглавници когато навърши 5 месеца. Пък когато се научи да седи седи-тогава.
Иначе Борко яде пюрета, ама не винаги. Не мога да кажа, че съм заместила още обедното Ам със зел.пюре, ама и не го мъча! Плодово, яде по около 50-60гр на ден - не на ядене.  bouquet Hug
Е, все пак има напредък моя приятел!  Peace Peace Peace

# 43
добро утро и от мен
Елси за сядането мисля,че от 6-тия месец вече могат да седат, но и аз мири от време на време си е слагам да си поседи за минутка две
Кокита ма голяма е бонбона тази мома симона. а да вземеш да пуснеш верно снимки на градинката тук, че така обичам цветяяя и хубав двор на къща, поне да оплакнем окото  Wink
трио българка от борисовата градина ма и аз се зачудих що са ви толко малко снимките бе мацки май от приказки сте забравили да снимате а?
отивам да пооправя малко и след малко пак съм тук

# 44
  • в града на младостта
               Добро  утро и от мен! Wink   Днес се очертава кофти ден.  Wear Umbrella                                           ELS , доколкото знам би трябвало  да се слагат седнали  след като навършат  6 месеца, но всичко е много индивидуално когато  детенцето е готово  може и по-рано.             Знаете  ли, че са пуснали готови  млечни каши в  бурканчета  на ГАНчЕВ , вчера взех от тях   и Марти много ги хареса, те са за след 4 месеца..                        После пак ще се появя, сега изчезвам , че се чува един рев..............

Общи условия

Активация на акаунт