Първи зъбчета напират, ДЕКЕМВРИйчетата се нервират

• 11 735
  • 283
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро и от мен!
Времето навън е хубаво и обещава приятни разходки днес,за разлика от вчера.Ние чак вечерта в 19.00 излезнахме за малко,че цял ден едно мрачно ветровито при нас.
Diyana приятно изкарване на гостито и много да слушка бебока на новто място.
Lang   май децата са в някаква криза такава,предминаване отедин етап в друг,като чета и други са така и мойта също.Важното е да ни издържат нервите.
Относно свекитата,аз мойто още в началото я научих,гледа радва се на бебето само,когато и я заведем,в къщи почти не идва.Така определено ми е по-добре,живее на 3 минути от нас,винаги когато имам нужда и я водя,гледа я понякога за цял ден,но в къщи не ми се меша.
За пюретата и ние караме само на готовите,нямаме си село,всичко трябва да купуваме,а не знам какви са купешките,друго си е от село от дворчето,ама си нямаме.Но пък на Инето си и харесват,то общо взето няма нещо дето моето дете да не яде.Като попораснем малко може и да почна да и готвя,ама има време,дотогава да живеят производителите на детски храни.
Това е ззасега,отивам малко да почета,че после с Инето сме на разходка,смятам на обяд в жегата да сме си в къщи и след 18.00 пак навън.
Поздрави и весел ден на всички!

# 61
Вярно е за преминаването в периодите, Алис! Не знам споделих ли гениалното си прозрение, но всеки месец около датата на раждането си Рада става ДИВА. да оставим реването, да ми е жива и здрава, откакто изскочи на бял свят не е млъкнала,  ами ме гледа изпод тези свъсени вежди на Фрида Кало - все едно "ти луда ли си ма! я се виж в огледалото - на 32 години ми се правиш на маймуна по цял ден и ми писна да те слушам" Joy

Диянке, дружина сме значи - и аз от 5 съм гладна, по-точно имам откакто родих киселини рано сутрин и така ми се искаше да гмуцна една бисквитка от тез дето купих за гостите:) Е, разреших го с шейк от ягоди, лимон, мед и мляко в 7. Ура!

Ланг, може и да си постъпила добре! Още като беше малка Рада я оставях на мира като отказваше да се усмири и тя спираше след някое време да циври. Даже сега твърдо реших да хвана програмата на Др. Фърбър http://www.babycenter.com/refcap/baby/babysleep/7755.html. Според него, ако приучим лапетата да заспиват гушнати, носени, на гърдата, с бутилка или биберон те асоциират начина на заспиване с външен стимул и не успяват да се справят като се събудят и го няма този стимул. Той предлага програма - като ревне или ако реве още като си ляга - иди при него след 5 минути, стой 2-3, успокой го и излез, после повтори след 10 минути и след това на всеки 15, докато не заспи само. Всеки ден увеличаваш интервалите с 5 минути. Идеята е детето да не се панира, че е изоставено, но да знае да не чака разни джаджи. Досега не съм издържала на подобни схеми, но понеже сме сами в момента реших да зарежа съня си и да пробвам. Резултат: при събуждането в 22:25 ни отне 45 минути по метода (за първи път в живота си Рада беше сложена да спи без биба), в 3 среднощ - 22м., в 4:50 - 17 м., в 7:40 - 7м. Удивително е как можем да влияем добре или лошо на човечетата!!

Янич, то да ти кажа си е така за свеки! Тя също веднага предложи стероиден крем за обрива т.е. малко е по учебник, ама така де - няма да я дам на градина преди да стане на 2г. Сама ще я гледам до година, но после ще трябва да се работи - би помогнало едно свеки...Остави това, ами в западните страни е някакво малоумие - слагат те на списък с чакащи да си запишеш детето на градина и понякога просто няма места!

Някой ще се пробва ли на ДаВинчи? Отзивите не са много добри Thinking

# 62
  • София
Здравейте  Hug
Не знам споделих ли гениалното си прозрение, но всеки месец около датата на раждането си Рада става ДИВА. да оставим реването, да ми е жива и здрава, откакто изскочи на бял свят не е млъкнала,  ами ме гледа изпод тези свъсени вежди на Фрида Кало - все едно "ти луда ли си ма! я се виж в огледалото - на 32 години ми се правиш на маймуна по цял ден и ми писна да те слушам" Joy
hotmama73,е паднах от смях rotfImbo.Сигурно на теб въобще не ти е смешно,но аз се посмях за твоя сметка.
За пюретата и аз му давам готови,макар че една неделя(тук нищо не работи в неделя) детенце остана без ядене-забравихме да му купим  Embarassed,та аз му правих морков и картоф.Той не беше много очарован от пюрето,ама като няма друго го изяде.След това още три пъти му правих пюре от картоф и червена чушка,ама той пак не го хареса и реших повече да не се занимавам с правене.
Трио българка,много сте готини.Хайде скоро пак да си направите нова среща Laughing.
Ох,незнам как е при вас,но при нас обличането и сменянето на памперса става все по-трудно и трудно.Нямам нищо против той да се върти и разглежда,обаче обличането на едно боди и смяната на един памперс ми отнема към 10 мин. SadТой се обръща по корем,вдига си краката,дърпа си блузката,въобще в чудо се виждам като трябва да го преобличам.

# 63
Айде и аз да драсна няколко реда, че иначе Къдрокоска, както ни води всичките на отчет ...  Wink

За плачкането да ви кажа, съгласна съм с Алис, но също мисля, че бебчетата просто си имат ревливи периоди - и те не знаят защо или просто ни пробват, да видят докъде могат да стигнат. Винаги съм била убедена, че независимо от скорошната си поява на този свят, бебетата са много умни и хитри същества. Аз, без да съм чела много-много, като чуя Фаната да плачка, проверявам контролно дали няма някакъв проблем и опитвам да я успокоя. В повечето случаи си поплаква по 10-тина минути и заспива. "Веселата" част е когато буквално се дере от рев, аз влизам в стаята почти разтреперана какво ли му е на детенце, като си представям всякакви батални сцени и ... като ме види, бебка опъва една широка усмивка и няма и помен от рева. Излизам - рев, влизам - усмивка. Е, това ако не е провокация, здраве му кажи!

А за свекърви и баби, не мога да се произнеса. Но като ви чета, май е по-добре да са по-далече. Така и се запазват добрите отношения.

Гледам, че Мади ме е изпреварила  Grinning За смяната на памперса и при нас е въпрос на трикове и "бързи, смели, сръчни". Имаме си номер: като сложа новия памперс и тръгна да го залепвам, Фани подскача с дупето нагоре и се мести. И това очевидно и доставя огромно удоволствие "ха сега да видим кой е по-по-най". Пробвам със забаламосване и в краткия миг на отвличане на внимание успявам. Засега...

Последна редакция: пт, 19 май 2006, 11:06 от Ineto

# 64
Здравейте,майчета!
Аз да ви се похваля от 10 дена ни е пробило зъбче и то без много да разбера.Изведнъж - хоп!
за пюретата- аз си правя пюре от картоф и към него си добавям от купените - примерно само морков,днес ще слагам тиква и така.Така излиза по-евтино и успявам да си взимам на HIPP,SUNVAL,Semper,че нямат захари и др. такива.
Ние се обръщаме от началото на месеца и даже веднъж за малко да падне,ама действах светкавично  и нямаме инцидент.

Много ми хареса инициативата за срещата в Борисовата градина и другия път ще се пробвам да се включа.Точно на 17.05 ни беше кофти ден,че ваксината ни я боцнаха и рева цял ден.

за екземите и ние имаме на няколко места по крачетата и я мажа с А- derma.Изчезва и после пак се явява на същото място.Даже я водих на детски дерматолог и каза,че не е страшно, само упорито да го мажа.

Mimiska,ние май с теб имаме общи приятели Wink

Айде, чао майчета и много целувки на всички бебковци! Simple Smile

# 65
    Здравейте!
 Аз се включвам само за малко, довечера бебка като заспи пак ще пиша.
 Ренгеновата снимка на Симонка, не е лоша, ама има някои обезпокоителни нещица според ортопеда.Някакво ограничение в разкрача, та ми каза да не я слагам да седи до навършване на 7 месеца и да не и натоварвам тазобедрените ставички. Т.е по възможност повече да лежи или да е кенгуро, бънджи гащи и т.н, където стои разкрачена и във въздуха.  Sad
  За пюретата, заленчуковото аз и го приготвям и много си го харесва. Simple Smile
  Много ви МЕРСИ за комплиментоте относно моето бонбонче Симонче Heart Eyes Hug
  Елси ми ние сме свободни без кавалер, така че...... Wink
  За градинката ми ще пусна снимки в най-скоро време нека само да  довърша аранжировката Peace
   Елси тя и мойта градинка е повече сенчеста ама решения има да ти е хубавка( аз садя торения най различни цветове- а е и ефтинка и много красива ) така че ако се интересуваш ще ти помогна с някоя друга идейка Peace Hug
      Аиде до после сладурки и бебоци Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 66
Ex, днес май голямо разхождане пада навред из Родината!

Kokita, радвам се, че рентгена е минал и Симонка-бонбонка си е ок. Нищо, че ще сяда на 7 навършени м. Какво предизвика това изследване, имало ли е някакви симптоми преди това?

Lorian, честито ви 1-во зъбче! Ти как разбра? Да не те гризна бебка!

Мади, чак сега успях да разгледам снимките на Дани - много е пораснал вече и е голям сладур. А на снимките, където гледа през решетката тъжно-дяволито, е просто фантастичен.

Айде, мацки, чакам оферта за следваща среща!

# 67
въпрос към кърмещите мами- ядете ли ягодиnewsm78

# 68
ДВ!момичета   bouquetс тези разходки няма никой във форумчето  Wink
Кокита всичко ще се нареди  Hug
Лориан честито ви 1 зъбче ,дано и другите лесно да пробият tooth
от два дена се разхождаме с обърнат кош на количката и в полу-седнало състояние (ама как го написах)вече на гледаме мама ,а света  Grinning,то просто не се издържаше само рев и на ръце ,да не изпусне нещо ,мара -подробната  Mr. Green
да попитам кърмещите мами може ли да ям ягоди  Thinkingтака обичам newsm22
хайде лека и спокойна нощ  Sleeping

# 69
ставаме две ,аз иначе хапнах вчера  Embarassed и на Ели не й се отрази по никакъв начин

# 70
ma6a ами и аз вчера хапнах  Embarassed  и днес Ники имаше разстройство, ще видим утре как ще е, надявам се да е от ягодите, няма да ям повече
свекито ще идва и още повече се притеснявам. тя живее далече слава богу и не се бърка много, само дето като дойде не се стърпява и мете  hahaha бих предпочела да готви, ама не и не  Thinking
айде лека нощ и от мен

# 71
Здравейте момичета! wavey
Ние този път се загубихме за мнооого време Embarassed Sorry, ама имах изпити за взимане и такива глезотии като форума не ми бяха позволени... Е, взех ги изпитите и ето ме на линия... не за дълго, защото скоро тръгвам на работа Sad
Ние сме си добре - по цял ден голямо хилене пада, а ако има и някой да се прави на маймунка - супер! Все още заспиваме трудно вкъщи през деня, но вече на няколко пъти ни се случи да си заспива както си играе Laughing
За захранването - и ние най-после ще се почваме от другата седмица. Тези дни ще ги посветя на активно проучване и после започваме!
Нашто свеки ни е добричко - само когато заведем малчо при нея или когато изпищим за детегледачка, тя се появява без да прави забележки и да дава кой знае колко акъли.
Опитах се да разгледам повечето снимки - всички са страхотни сладури! Ето малко снимки и от нас: http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=6402&AlbumId=52351
Хайде лека нощ на всички! Heart Eyes

# 72
Избягвайте ягодите. Абе направо не ги яжте. Много силен алерген са и преминават в кърмата!

# 73
  • София
Добро ранно слънчево утро и от нас!

Леле, 2 дена нямах Интернет и все едно бях без ръце Wink

Триото, като ви гледам снимките, много ме е яд, че не успях да се класирам и аз... Следващият път! Ще има такъв, нали? Wink

Хотмаме, това, че се чувстваш силна може да е странно, но е научо обяснимо!  yes  Така е устроен женският организъм. Не е случайно това, че най-големи постижения и най-добри показатели имат спортистките именно в сезоните след раждане.    nuts

С пожелания за приятни разходки днес,
 wavey

# 74
Здрасти и от мен! wavey
Ама да ви кажа още си спя, нищо, че първото кафе си замина, защото Стени в 5ч. беше решил, че е наспан. Събуди се, взе да се премята, аз в просъница само протегнах ръка към леглото му и го залюлях с надеждата да заспи, но след малко го чувам, че почва да си смее и да си говори. Надигам се леко да го поглед и какво да видя - той се обърнал по корем и си прави неговите опити за пълзене. hahaha Като се размях, чак събудих мъжа ми. И така до 6ч. се лъгахме - аз го нагласям, той моментално се обръща и си продължава с неговите си. В 6ч. след като реших, че вече си е направил физзарядката, му дадох да яде и сега спи.
Мислех, че и днес ще сме навън, ама тук преваля за малко и сега е схлупено...
Кокита, всичко ще е наред със Симонка, щом не е нещо много сериозно и ще се оправи с мерките, които ще предприемете Hug. Идеи за градинката приемам всякакви Hug
     аз садя торения най различни цветове- а е и ефтинка и много красива
На кое казваш торения, аз незнам такова нещо?
Да посмекча малко, казаното от Мъни - вярно ягодите ги водят силен алерген, даже и за бремени не се препоръчват, ама са и много полезни - ето една хубава статия по въпроса. Аз цялото миналото лято като бременна нагъвах по кило ягоди на ден. Нали са си наши, сега като станат хубави, мисля и на Стени да опитам да дам. Та мисълта ми беше, че ако няма реакция (при Маша доколкото разбирам няма, но за съжаление при Таисиа май има), не виждам причина да не се ядат.
Жениsmile3501браво за взетите изпити! Нова работа ли почваш или се връщаш от майчинство на старата? И как го приемаш това? Питам, защото аз например преди месец имах възможност да кандидатствам за много хубава работа, но така и не можах да се преборя с мисълта, че изоставям Стени. Незнам, беше ми много гадно - хем искам работата, хем си искам при детето, и в крайна сметка нищо не направих. А Павчо голям мъж е станал! Heart Eyes
Айде да освобождавам терена за следващите ...

Общи условия

Активация на акаунт