Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 7

• 85 446
  • 883
  •   1
Отговори
# 435
Луси, аз също много я харесвам. Затова избрах да съм при нея. Но останах потресена, когато няколко пъти (и лично, после и по мейл) ме попита изненадано дали съм бременна. Записа ме за фетална морфология при нея. Това добре ли е? Какво ще ме посъветвате?
Очаквах да ме пратят във фемина, мислех, че във вита не се извършват фм...

# 436
  • София
Луси, аз също много я харесвам. Затова избрах да съм при нея. Но останах потресена, когато няколко пъти (и лично, после и по мейл) ме попита изненадано дали съм бременна. Записа ме за фетална морфология при нея. Това добре ли е? Какво ще ме посъветвате?
Очаквах да ме пратят във фемина, мислех, че във вита не се извършват фм...
Първата я прави тя.Под първа говоря за 12-13 седмица заедно с БСХ.  След това ме прати при Игнатов във Ортогин. В 19 седмица и после по мое желание пак отидох при него в 28. Страхотен лекар. Обяснява всичко, обстойно преглежда и пояснява. Каро цяло тя е много добра с апарятурата, но не е тесен специалист по ФМ.

# 437
Само съм чувала бегло , че Чорбова прави ФМ, но докато Славкова беше във Вита, май не е ?! Ако съм на теб, ще отида във Фемина, където специалистите там правят ФМ ежедневно. Нямам идея колко богата ѝ е практиката на Чорбова в тази област.. Иначе аз я харесвам, беше изключително ангажирана с моят случай докато лежах за задържане, въпреки че ме срещаше за пръв път.

# 438
Фемина или Марковс са местата за ФМ, където лекарите са добри и имат достатъчно опит в тази област.

# 439
  • София
Не знам как е във Фемина, но при Марков е доста "пренаселено". Вчера си запазих последния свободен час за 7ми март. Бях на косъм да изтърва прозореца за втора ФМ.

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 12:06 от Яренце

# 440
И аз ви препоръчвам Славкова във Фемина, д-р Василева ми е следяща и тя ме изпрати при нея. Супер точна е, много подробно се разказва и обеснява всичко, без излизшно размотаване и е с готино чувство за хумор.

# 441
доволна съм от доц.Томова ,работи в МЦ Надежда в Красно село

# 442
Томова е детски кардиолог и прави фетална ехокардиография на едно с ФМ и гледа сърцето подробно и аз я препоръчвам. Страхотна жена.

# 443
Момичета, записах си час при д-р Антоанета Илиева, но е за след повече от 2 седмици, затова да попитам: Много ми е важно дали тя е за естественото раждане или не?

Има теми за д-р Илиева, но в тях не е писано от преди 10 години, а нещата и хората се променят...

Нямам приятелка, раждала при нея, но от раждалите около мен жени почти на всички изведнъж в деня на раждането им се е наложило спешно секцио, за което не е имало показания по-рано...
Струва ми се, че е практика това... или само около мен са толкова много тези случаи?... Това предизвиква у мен съмнение да не би да става въпрос за действия, водени от чисто комерсиални цели- секциото е по-скъпо от естественото раждане... Дано да гpеша!

Моля някоя от вас, ако е раждала естествено при д-р Илиева, да пише.
Благодаря предварително!

# 444
На отворените врати, доста изчерпателно се изкоментира темата за това, че секциото е по-скъпо и главната акушерка ни обясни, че това е така, защото секциото е по-скъпо за самата болница, тъй като се води операция (оперативно раждане) , тоест изискват се повече консумативи, по-голям екип ит.н. За разликата от 200лв. между двата вида раждане, няма  много смисъл да го направят заради самата сума, тя в чий джоб по-напред да отиде? Също така ни казаха, че лекарите, които предпочитат и "съветват" за секцио без явни причини ( не отричат, че има такава практика между лекарите в България) го правят по-скоро, за да си планират работата и да няма извънредни разхождания... в този смисъл при спешно секцио по-скоро има причина, тъй като д-р така или иначе е дошъл на работа , без да сте се уговаряли за точна дата и час, а когато е тръгнало раждането... но не знам, честно и за мен е чудно...
Това е, което казаха в болницата, не твърдя нито че е вярно, нито че не е така, просто предавам информацията. Simple Smile

# 445
Познавам само една мама, раждала при Илиева. При нея се наложи спешно секцио обаче. Тръгна нормално раждане, но много са се забравили нещата и след доста часове се е наложило секцио.
Илиева ме изписа предният път /беше събота/ и беше много мила, изобщо не съм имала притеснения. Имаше огромна вероятност да родя при нея, защото моята лекарка не беше в страната. Тогава Илиева ми даде номера си, да й звъня да тръгва към болницата за нормално раждане, ако не дочакам моята.

# 446
Момиче, което раждаше докато и аз, беше при Илиева. Тя милата чакаше с контракции  5-6 часа преди мен и роди още толкова след мен, нормално. Илиева беше нон- стоп при нея. Друга позната, която е при Кълвачева, но тогава е била в отпуск и я е замествала Илиева, роди нормално при Илиева. Имам много хубави впечатления от тази жена. Тя ме прие като раждах, въпреки че бях при друг лекар и ме наблюдаваше докато дойде моята лекарка.

# 447
Ей, момичета, вие сте страхотни!
Без този форум просто съм изгубена!

Ама много, много ви благодаря!

# 448
А как протича разходката в деня на отворените врати? Иска ми се да отида, но май ще се чувствам неловко, че не знам какво да правя 😂 И кога има отворени врати?

# 449
Аз лично препоръчвам др Дойчиновски и др Кълвачева
никога не са ме претупвали .
Следях се при Дойчиновски и никога не е оставял в мен усещане за недоверие .
Според мен ,когато се замисляте за следящия лекар ,той вече не е изградил доверие и стабилна връзка със вас .

Мое лично мнение Simple Smile

А относно феталната Василева прави във Вита и Фемина
поне така беше

Общи условия

Активация на акаунт