Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 7

• 85 439
  • 883
  •   1
Отговори
# 450
А как протича разходката в деня на отворените врати? Иска ми се да отида, но май ще се чувствам неловко, че не знам какво да правя 😂 И кога има отворени врати?

https://vita.bg/определени-са-датите-за-отворените-врати-през-2019-на-отделението-по-акушерство-и-гинекология-на-бол~652/

На фейсбук страницата им излиза информация няколко дни преди събитието. Няма какво да те е срам - няма да си единствената там. 😀

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 16:04 от KalinkataMalinkata

# 451
И аз не заменям д-р Кълвачева. Уникална е и й имам огромно доверие.

Не можах да ида на датата за Отворените врати този месец /исках да видя новата сграда как е/, но пък като раждах деня беше такъв. Тичах в коридора, огромна, по нощница и калцуни само, бързайки да стигна до стаята си. Така се шашнаха бременелките и татковците Grinning

# 452
  • София
Няма какво да ви притеснява деня на отворени врати. То си е събитие, очаквано. Има доста родители, доста татковци също, освен това има и лекции за раждане, отглеждане, хранене и хигиена на бебенцата, които са много полезни. Доста хора се събират в заседателната, лекар или акушер ви водятлекцията разходката. Минавате и през предродилна, родилна и неонатология, понякога и ако има свободни стаи показват.

# 453
  • София
Момичета, записах си час при д-р Антоанета Илиева, но е за след повече от 2 седмици, затова да попитам: Много ми е важно дали тя е за естественото раждане или не?

Здравейте! Аз раждах при доктор Илиева. Тя определено е за нормално раждане и прави секцио само и единствено по медицински причини.

# 454
Горният пост не е верен! Д-р Илиева прави секцио и по желание на пациентката.

# 455
  • София
Горният пост не е верен! Д-р Илиева прави секцио и по желание на пациентката.

Ако видите какво пита момичето, тя се интересува дали ще я накарат насила да роди секцио. Не става въпрос за избор. Аз имах предвид, че доктор Илиева ще направи секцио само ако е наложително, ако родилката иска да роди нормално.

# 456
..."прави секцио само и единствено по медицински причини. " - това си написала, това чета.
Много добре виждам, какво е написала жената.

# 457
Да, за мен е важно да не ме подведат за секцио без да се е наложило.
На моите приятелки, за които писах, че все в последния момент в деня на раждането се е наложило, без да е имало индикации преди това, на всички са им сервирали "Тоновете на бебето падат"! В тази ситуация кой би отказал секцио?!?! Стряскаш се и се оставяш на действията на лекарите.
Но явно, че д-р Илиева не практикува така, прави секцио само ако наистина се наляга (или ако сама си поискала)
Благодарна съм ви за мненията!!!

# 458
Ако тоновете на бебето падат, се налага секцио, това не е шега работа или стряскане.

# 459
  • София
Да, за мен е важно да не ме подведат за секцио без да се е наложило.
На моите приятелки, за които писах, че все в последния момент в деня на раждането се е наложило, без да е имало индикации преди това, на всички са им сервирали "Тоновете на бебето падат"! В тази ситуация кой би отказал секцио?!?! Стряскаш се и се оставяш на действията на лекарите.
Но явно, че д-р Илиева не практикува така, прави секцио само ако наистина се наляга (или ако сама си поискала)
Благодарна съм ви за мненията!!!
Когато сте в предродилна а и в родилна, винаги има апарат за тоново, който закачат за вас и повярвайте ми- ако тоновете падат ще разберете, те няма как да СК го измислят от въздуха. Докато бях на магарето 2 пъти ги мериха, защото откарах час и кусур в напъни.

# 460
Какво знаете вие , нарочно подправят тоновете , че да се стигне до спешно секцио...
Сега сериозно, във Вита съм на сто процента убедена , че няма практика да си измислят причини за оперативно израждане. Но ако има такива истински, а жената държи все пак да се пробва за естествено, може би не е нейната болница. Не биха рискували.
За протокола - нямах леки бременности, но думата секцио не е споменавана дори и веднъж. Когато раждах 2рото ми дете, дори ме убедиха , че ще се справя и без епидурална (анестезиологът беше там, не е защото не им се е занимавало да го викат), и бяха прави и съм им много благодарна за това.

# 461
При медицински показания не бих се поколебала и не бих рискувала, естествено! Но искам да знам, че мога да имам доверие на лекаря, да мога да разчитам, че каже ли, значи наистина се налага. Това е.

# 462
Извинявам се за иронията по горе , но не знам и аз какво да кажа вече. Много е важна личната връзка пациент-лекар, от чужди мнения трудно се преценява, защото сме различни характери.
Това с непомненето в началото не знам защо ви притеснява,  те не водят само ЖК, имат и много небременни пациентки, нормално е ако ви виждат за 2ри път да не се сещат.

# 463
Rose Madder, не ме шокира това(това го разбирам). Шокира ме това, че си писахме имейли (около 8 в продължение на час). Аз написах, че ми е проведена терапия и написах терапията. След това написах, че след терапията съм забременяла. Отговорът на този имейл беше “не сте бременна, нали?”. Това за мен говори, че изобщо не се вниква в това, което се говори и дори се чете по диагонал.,...

# 464
Да, това определено си е сериозно недоглеждане, и на мен щеше да ми стане тъпо.. Но пък това , че е отговорила на 8 мейла в рамките на час си е голяма работа 😃

Общи условия

Активация на акаунт