Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 7

• 85 437
  • 883
  •   1
Отговори
# 465
Понякога е дразнещо, че не получаваш отговор веднага. Но моята докторка ми е звъняла (!!) в 23 ч, защото й написах смс какво ми е. И то ме нарече по име..
Та и на мен ми е малко несериозно това отношение с мейлите и учудването.

# 466
Когато не ми е било спешно съм ѝ писала във Viber, определено не ми е отговаряла веднага (е, в рамките на деня все пак). При спешност обаче, се звъни по телефон и то настоятелно, защото и те са хора и не е реално да очакваме да си гледат чатовете и мейлите 24/7

# 467
Когато не ми е било спешно съм ѝ писала във Viber, определено не ми е отговаряла веднага (е, в рамките на деня все пак). При спешност обаче, се звъни по телефон и то настоятелно, защото и те са хора и не е реално да очакваме да си гледат чатовете и мейлите 24/7
Така е. Затова и избягвам да пиша за глупости, а не звъня никога. Достатъчно е натоварена. За 3 бременности такова доверие й имам и знам, че ако има нещо или ще звънне или веднага ще ме извика. Както се е случвало не веднъж.

# 468
Момичета, записах си час при д-р Антоанета Илиева, но е за след повече от 2 седмици, затова да попитам: Много ми е важно дали тя е за естественото раждане или не?

Има теми за д-р Илиева, но в тях не е писано от преди 10 години, а нещата и хората се променят...

Нямам приятелка, раждала при нея, но от раждалите около мен жени почти на всички изведнъж в деня на раждането им се е наложило спешно секцио, за което не е имало показания по-рано...
Струва ми се, че е практика това... или само около мен са толкова много тези случаи?... Това предизвиква у мен съмнение да не би да става въпрос за действия, водени от чисто комерсиални цели- секциото е по-скъпо от естественото раждане... Дано да гpеша!

Моля някоя от вас, ако е раждала естествено при д-р Илиева, да пише.
Благодаря предварително

Двете си деца родих при Илиева. И двете раждания бяха по нормален път. И дума не е ставало за секцио.

# 469
Здравейте, момичета!

Къде бих могла да прочета повече информация за лекарите във Вита? На сайта или да търся тук във форума? Аз съм доста сложен случай и искам да се следя при добър специалист? Голям ли е наплива за Вита? Първоначално мислех за болница Лозенец, но нещо са много противоречиви мненията...
Благодаря ви!

# 470
Момичета, втората фетална морфология се прави от 15-23г.с. или 19-23г.с., понеже в различните клиники виждам различна информация, а 4 седмици не е малка разлика според мен? Кога сте я правили вие и какви са съветите, които са ви давали за най-удачен период?

# 471
15-16та седмица е нещо като междинна ФМ, ако се е видял някакъв проблем на 1вият скрининг или резултатите от БХС не са били добри. Най-подробна ФМ се прави от 20 до 23 седмица.

# 472
Точно така беше и при мен- направихме един допълнителен БХС в 16 г.с., понеже бяха малко притеснителни резултатите от първия. Иначе в 22-ра седмица беше обстоен с измерване на кръвопотоците, глава, гледане на органите детайлно.

@ Kaavaalaa,
Относно специалистите - на сайта има подробна информация за всеки един от АГ и на база на опит/ допълнителна специализация мисля че е добро начало за преценка кой от тях би бил подходящ. Можеш да прочетеш и мнения тук, но все пак всяка от нас е различна и си създава различна ' връзка' с лекаря, който ще я изражда / проследява. 😀 Дано успееш да откриеш твоят лекар. 😇

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 14:26 от KalinkataMalinkata

# 473
И аз следих двете си бременности при д-р  Илиева. И двете си деца родих по нормален начин. Никога не е ставало дума за секцио. Вторият път ( през август 2018 г.) родих даже без упойка по съвет на д-р Илиева. На следващия ден тя излезе в летен отпуск. Звъня ми по телефона всеки ден, за да ме пита как се чувствам. Даваше ми съвети и за кърменето. Не знам колко лекари, биха търсили пациентите си по време на почивката си. С две ръце я препоръчвам.  Но наистина лекарите във Вита са много заети. Наред с бременните жени, чакат и други пациентки с гинекологични проблеми и т.н. Няма как да помнят всички случаи. Но с напредването на бременността, зачестяват прегледите и няма как да ви забравят 😉. Просто трябва да откриете " своя лекар".

# 474
Момичета, да си попитам 😅 Как протича БХС във вита? Там ли го правят или те пращат някъде? Каква е цената му? За колко време излизат резултатите?

С времето сигурно ще задавам все повече въпроси, но ми е първа бременност и се извинявам..

# 475
  • София
Там правят БХС, което се праща, както във всяка друга болница, в Национална Генетизна Лаборатория км МД. Дават ти един лист с инструкции като ти взимат кръв. При мен излезе на следващия ден. Четвъртък правих - петък излезе. Не помня цената каква е била, ще те излъжа, мисля че целия преглед + БХС + ехо+ ранен скрининг  беше към 130-40,ама може и да бъркам.

# 476
Момичета, да си попитам 😅 Как протича БХС във вита? Там ли го правят или те пращат някъде? Каква е цената му? За колко време излизат резултатите?

С времето сигурно ще задавам все повече въпроси, но ми е първа бременност и се извинявам..

Аз съм в 25 г.с. и д-р Мая Василева от ДКЦ Вита следи бременността ми. По принцип за ФМ те пращат във Фемина. За цената можеш да видиш в сайта им, а и можеш да се обадиш всичко ще ти кажат. Аз съм много доволна. Резултатите излизат веднага, освен ако не ти вземат кръв, тогава излизат след няколко дни. Имаш възможност да си ги вземеш в събота. 😊

# 477
В 15-та г.с. съм, тъкмо ми излязоха резултатите от изследвания, които ми назначи д-р Чорбова. Някоя от вас има ли случай с ниски стойности на 25-OH-Vitamin D. Моят резултат е 18ng/ml при следните реферетни стойности:
Липса:< 10 ng/mL 
Недостатъчност: 10-30 ng/mL
Достатъчност:  30-100 ng/mL
Токсичност:   >100 ng/mL

Пращат ме на ендокринолог /с оглед и на оплаквания за сухота в устата/ , дайте препоръки ако имате опит с някой добър? Четох за добри специалисти в Майчин дом, но също така и прочетох, че там е голямо чакане и часовете са с месец напред, а и не можах изобщо да се свържа с тях по телефона... Не ми се чака месец, вижда ми се твърде много за бездействие до тогава...

# 478
Момичета, как стои въпросът с прилагането на епидурални упойки във Вита? Има ли винаги анестезиолог на смяна в родилното?
Бих била много благодарна за мнения относно анестезиолозите там- знам, че това е от ключово значение за действието на упойката-  кога и в какви дози се прилага, а за това трябва добър анестезиолог.
Вие усетихте ли реално обезболяване? Дълго ли се мъчихте, докато поставянето на упойката стана възможно? Sad Т.е. упойката колко време мъки реално ви спести?
И също така: след колко време ви разрешиха да кърмите?
Много ще съм благодарна на споделен личен опит!

# 479
В екипа си има анестезиолог. Не помня кога ми я сложиха, някъде около 6-7 см. Не ме е боляло, никакви странични ефекти нямаше, освен това, че родих бързо и всъщност не си усещах краката точно когато трябваше да си отивам към стаята.
Ако има алергия към лекарства трябва задължително тестуване за алергии към упойки. На мен ми излезе такава, но доктора всичко съобрази.

Общи условия

Активация на акаунт