Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 7

• 85 419
  • 883
  •   1
Отговори
# 480
На мен ми я сложиха на 7 см (постъпих с 6, което значи, че анестезиологът се появи почти мигновено Simple Smile ) и беше перфектно дозирана. Много съм доволна и от самото поставяне, въпреки че много се притеснявах!
Вторият път постъпих със 7м и преценихме, че мога и без.

# 481
На мен ми я сложиха на 7 см (постъпих с 6, което значи, че анестезиологът се появи почти мигновено Simple Smile ) и беше перфектно дозирана. Много съм доволна и от самото поставяне, въпреки че много се притеснявах!
Звучи чудесно. Дано и при мен стане така.
Реално мисля, че от окситоцина ме болеше доста. Преди него бях добре Grinning

# 482
Звучи чудесно. Дано и при мен стане така.
Реално мисля, че от окситоцина ме болеше доста. Преди него бях добре Grinning
Ооо, пожелавам ти го:) На мен ми го включиха, защото не си усещах контракциите добре, откачена работа Smile

# 483
А колко време след епидуралната не ти дават да кърмиш?

# 484
Благодаря, дано Heart На мен ми го сложиха заради липса на разкритие. Иначе отидох случайно на тонове и хванаха контракции на 10 мин.

Не знам колко е определеното време. Тогава родих в 20 ч, сутринта беше първото кърмене.

# 485
Предвид силата на болките от контракции за разкритие - самото раждане без упойка боли ли повече от тези контракции или е съизмерима болката? Също - втория път наистина ли всичко е по-лесно? (знам, че е индивидуално, но при вас как беше)

# 486
А колко време след епидуралната не ти дават да кърмиш?
Аз родих на обяд и ми я дадоха за кърмене след сутрешния преглед на другия ден.

# 487
Благодаря, дано Heart На мен ми го сложиха заради липса на разкритие. Иначе отидох случайно на тонове и хванаха контракции на 10 мин.
Окситоцин, с цел правене на разкритие наистина боли доста Sad Иначе и мен 2та пъти ме приеха веднага след тонове, случайно ме хванаха , че ще раждам Smile
Аз лично не знам за кърменето, исках да имам час-два почивка след раждането, да хапна, да се изкъпя, да ми светне, и чак тогава ми водеха бебето.
Glimpse , аз определям болката при същинските напъни за еднаква със и без упойка. Но тва е чисто индивидуално. За мен епидуралната играе роля преди това, да не се измаряш на котнракциите за разкритие, но 2рият път нещата се случиха твъде бързо и неусетно, за да имам нужда от това. Не мога да съпоставя, защото нямах време да усетя контракциите за разкритие.

# 488
На моето раждане във Вита,анестезиолог беше Др Грозев .
Изключително доволна съм ,макар и да бях за кратко с упойка Simple Smile
Внимателен с чувство за хумов ,изключителен лекар и човек .

През цялото време дори той беше с мен и ми казваше как да дишам и какво да правя .А чувството му за хумор определено направи малко по приятно цялото преживяване Simple Smile

Не знам дали може да се избира анестезиолог ,но ако може бих го препоръчала с 2 ръце .

# 489
Момичета, а какви са впечатленията ви от акушерките, които са при бебенцата?
Имало някаква доста груба сред тях, за която доста майки споменават. Тя дали още е там? (Така и не разбрах как се казва, но вече родилите сигурно ще се сетят)

След онзи случай в Софиямед, какви са акушерките при бебетата ми се струва особено важен въпрос, преди не бих се сетила даже да помисля за това!

Ако нещо се обърка и ми се наложи секцио, в крайна сметка в началото бебенцето ще разчита единствено на грижите на акушерките.

# 490
Това пък как го реши? Със секцио да не мислиш, че ще лежиш? Оставят ти детето и се оправяш. Даже е много добра мотивация да се движиш. Аз само една нощ пожелах да е при акушерките, седях 5 дни. И аз не съм доволна от акушерките, писала съм защо, но никоя от тях няма да навреди на бебето, спокойно.

# 491
Моля те само с 2 думи ми кажи защо не си доволна- чела съм всички теми за Вита, да не се връщам отново през всичко, за да разбера какво имаш предвид.

[/b]
    Това пък как го реши? Със секцио да не мислиш, че ще лежиш? Оставят ти детето и се оправяш. Даже е много добра мотивация да се движиш. Аз само една нощ пожелах да е при акушерките, седях 5 дни. И аз не съм доволна от акушерките, писала съм защо, но никоя от тях няма да навреди на бебето, спокойно.

# 492
    Страница 21 и 22 от настоящата тема.

# 493
    Благодаря, LittleCactus, прочетох го.
    За съжаление ми възникна следващ въпрос (спрете ме ако прекалявам!).
    Разбирам, че взимат бебето за тоалет и разни изследвания всяка сутрин. Възможно ли е да отидеш и ти с бебенцето за изследванията и да гледаш как го къпят? Или не биха разрешили?

# 494
    В това време тече визитацията и няма да е възможно,но така или иначе при желание ще ти покажат как да го къпеш.

Общи условия

Активация на акаунт