Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 7

• 84 808
  • 883
  •   1
Отговори
# 720
Може би е хубаво да се направи, даже задължително, ако някога сте имали алергия към някакво лекарство. На мен теста ми беше положителен за 2 упойки, едната не съм срещала никога, а другата е производна на лидокаина.

Може ли да споделите колко време Ви отне, колко струва и какъв точно тест им казахте, че искате ?

Записвате си час по телефона първо /трябва да отидете поне 40 мин преди това/. Трябва Ви направление от ЛЛ /или платен прием 40-45 лв/. Казвате, че сте за тестуване за алергии към упойки - те си имат набор от 15-20 мисля, че бяха. Те не се поемат от здравната каса и излизат около 35-40 лв. Драскането отнема около 1-2 мин, чака се 20 минути за реакции и се отива при лекаря. Колко време ще отнеме обаче зависи от това колко хора има пред кабинета за тестуване.

# 721
Мамчета, които са родили вече във Вита - с какво АМ захранват в болницата ?
Благодаря Simple Smile

# 722
Благодаря Simple Smile
Hipp HA1 дават във Вита 😛

# 723
  • София
Благодаря Simple Smile
Hipp HA1 дават във Вита 😛
Аз като раждах даваха НАН Органик

# 724
И двете дават, зависи какво имат.

# 725
И Фризолак даваха..аз като попитах ми отговориха, че дават почти от всички,моето дете за 4 дни беше  първо на хип,после на фризолак.

# 726
Може ли да споделите и за коя година сте били и може ли да избереш или каквото му се падне ?

# 727
  • София
Може ли да споделите и за коя година сте били и може ли да избереш или каквото му се падне ?

Най-добре питайте на място. Аз в последните дни( имахме по-дълъг престой) ги помолих да не му дават добавка, защото ми слезе кърмата и не смятах да давам АМ, но се поинтересувах за всеки случай.
Питайте неонатолога на място преди изписване с какво е захранено детето.

# 728
Каквото му се падне, родих там преди 7 дена. Simple Smile)

# 729
Аз родих на 19.08 и даваха Аптамил . Обясниха ми , че дават каквото имат на склад в момента.

# 730
Да,точно,аз родих май месец. И като попитах какво му дават,троснато ми отговориха откаквото имали отворена кутия и че ще яде каквото му дадат,доста грубо отношение на неонатологията.

# 731
  • София
Не може ли ние да дадем на конкретна марка , с което АМ ще продължим у дома , ако не кърмим? 😳

# 732
Не може ли ние да дадем на конкретна марка , с което ще продължим у дома , ако не кърмим? 😳

И аз това искам, макар че за тея цифри не би трябвало въобще да има тросване или каквото има това ще яде, защото между НАН и Хип има разлика.

# 733
  • София
Аз съм се насочила към английска марка Cow and Gate comfort , но това е без значение. Нали това ни обясни точно акушерката във Вита на една от лекциите, че неразположенията, колики, запек доста често са в следствие от смяна на АМ и да даваме това, с което е било хранено бебчето в родилното.
Според мен идеята на частното здравеопазване е материалната база и отношението. Ако и там се троскат, като в Майчин дом и другите държавни болници , то дори не знам какво да кажа. До сега съм получавала прекрасно отношение във Вита, на 03.10 съм на отворени врати на родилна зала и ще по разпитам.
Към тази болница се бях насочила за раждане, но ако има троснати акушерки в неонатологията и груби анестезиоложки ( прочетох по-горните коментари за д-р Лилия Иванова ), то по-скоро ще търся друга опция.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 19:44 от Ray Of Light

# 734
Аз съм се насочила към английска марка Cow and Gate comfort , но това е без значение. Нали това ни обясни точно акушерката във Вита на една от лекциите, че неразположенията, колики, запек доста често са в следствие от смяна на АМ и да даваме това, с което е било хранено бебчето в родилното.
Според мен идеята на частното здравеопазване е материалната база и отношението. Ако и там се троскат, като с Майчин дом и другите държавни болници , то дори не знам какво да кажа. До сега съм получавала прекрасно отношение във Вита, на 03.10 съм на отворени врати на родилна зала и ще по разпитам.
Към тази болница се бях насочила за раждане, но ако има троснати акушерки е неонатологията и груби анестезиоложки ( прочетох по-горните коментари за д-р Лилия Иванова ), то по-скоро ще търся друга опция.
Много ще си полезна ако успееш да попиташ за млякото, аз също мисля, че смяната на млякото ще доведе до колики, затова искам да знам какво е , след като са им на склад значи е въпрос на елементарно протягане. Аз досега също съм получавала много любезно отношение и ще бъде много разочароващо в най-важния момент да се окаже обратното.

Общи условия

Активация на акаунт