Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 7

• 84 746
  • 883
  •   2
Отговори
# 795
Кои от вас използват услугите на педиатър във Вита без да ползват такъв по ЗК? При кой лекар сте? Лекарят уважава ли вашите виждания и решения? Как стои въпроса с посещението след раждане, трябва ли предварително да се запишете да ви следи? И още.. колко ви струва?
Ще съм благодарна, ако някой отговори на всичките ми въпроси. Благодаря Blush

# 796
Д-р Гергинова! Страхотен специалист и човек. По всяко време реагира- и в почивните дни. Прегледът струва 50лв., но има пакети, с които излиза по-евтино. Може да ги видите на сайта. А след самото раждане в болницата имате подарък 2 безплатни посещения при някоя от педиатърките, като си запазвате час предварително- имайте предвид, че Гергинова е с пълни часове 2,3 седмици напред, т.е е хубаво още докато сте в болницата да си запазите Simple Smile

Кои от вас използват услугите на педиатър във Вита без да ползват такъв по ЗК? При кой лекар сте? Лекарят уважава ли вашите виждания и решения? Как стои въпроса с посещението след раждане, трябва ли предварително да се запишете да ви следи? И още.. колко ви струва?
Ще съм благодарна, ако някой отговори на всичките ми въпроси. Благодаря Blush

# 797
  • Sofia
+1 за разкошната д-р Гергинова, но тя е много принципен лекар и ако вашите решения и виждания са в разрез с нейните разбирания, ще ви обясни защо смята така и не мисля че би направила компромис.

# 798
Здравейте, иска ми се да получа отзиви за докторите, които израждат! При мен специфичното е, че имам миомни възли и е хубаво специалистът да има опит с този проблем! Аз се следя при една страхотна докторка по ЗК, но искам от по-рано да започна консултации и с доктора, който ще води раждането ми! В момента съм в 9гс и като цяло имам време! Предпочитам докторът да е жена, тъй като предното ми раждане беше водено от мъж (Голямо светило в МД, да не коментираме отношението и условията там) и бих казала, че са големи грубияни!
За сега съм си харесала следните специалисти:
Д-р Анна Чорбова
Д-р Мая Василева
Д-р Лора Кълвачева
Д-р Албена Гагова
Моля, дайте отзиви! Ако имате добро мнение и за някой от другите специалисти, ще го приема радушно!
Благодаря предварително!

# 799
Здравейте, иска ми се да получа отзиви за докторите, които израждат! При мен специфичното е, че имам миомни възли и е хубаво специалистът да има опит с този проблем! Аз се следя при една страхотна докторка по ЗК, но искам от по-рано да започна консултации и с доктора, който ще води раждането ми! В момента съм в 9гс и като цяло имам време! Предпочитам докторът да е жена, тъй като предното ми раждане беше водено от мъж (Голямо светило в МД, да не коментираме отношението и условията там) и бих казала, че са големи грубияни!
За сега съм си харесала следните специалисти:
Д-р Анна Чорбова
Д-р Мая Василева
Д-р Лора Кълвачева
Д-р Албена Гагова
Моля, дайте отзиви! Ако имате добро мнение и за някой от другите специалисти, ще го приема радушно!
Благодаря предварително!
Здравей, д-р Мая Василева е страхотен професионалист. Моят лекуващ АГ там е д-р Дойчиновски. При него родих преди два месеца. Можеш да направиш една консултация при някой от тях, за да си създадеш лични впечетление. 🥰🥳

# 800
Здравейте, започнах да се следя във Вита, предстои ми разнна ФМ и БХС и лекарката ми препоръча да ги направяв Шейново. В Шейново ли сте ги правили или не спазихте препоръката? Не знам как би реагирала лекарката, ако й занеса резултати от Фемина или Марковс, вместо от Шейново.

# 801
  • София
Martichka123 Следя се при д-р Гагова и към момента съм доволна, за раждане не мога да кажа все още наблюдение - предстои ми живот и здраве през януари. Предполагам, че има разлика , ако си естествено и ако си секцио. Успех!

LlMmKk и мен ме насочиха към д-р Галева в Шейново, там отидох, не съжалявам, но няма проблем според мен да отидеш там , където на теб ще ти е най-спокойно. Докторите те насочват, но не те задължават. Мен ме насочиха към съдов-хирург и хематолог, но тъй като си имам мои си отидох при тях, никакъв коментар или лошо отношение не съм получила.
Успех!

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 15:31 от Ray Of Light

# 802
  • Русе
Здравейте, започнах да се следя във Вита, предстои ми разнна ФМ и БХС и лекарката ми препоръча да ги направяв Шейново. В Шейново ли сте ги правили или не спазихте препоръката? Не знам как би реагирала лекарката, ако й занеса резултати от Фемина или Марковс, вместо от Шейново.
Аз се следя във Вита и именно следящия АГ ме насочи към Фемина, а и според мен няма място за "сърдене" при полежение, че те самите не предлагат този тип прегледи.

# 803
Ray Of Light, благодаря за отзива. Ако е удобно да попитам, ти как възнамеряваш да родиш?

# 804
  • София
Martichka123 надявам се да родя естествено, не мисля че във Вита има лекари, които насърчават за секцио, без медицинска причина.

# 805
Ray Of Light, насърчават! Спомням си с първото ми раждане , беше в МД, аз исках секцио, а докторът категорично ми отказа! Ще съм му благодарна цял живот за това, но други обстоятелства ме тласкат към частна клиника! А защо насърчават секцио, може би им е по-лесно! Записваш си удобен ден и час, отиваш и за 45мин си готов! А това естествено раждане си е друга ракия! Може да ги вдигне през нощта, да се проточи много часове! Жалко Sad
А имаш ли представа, кои са тези доктори, които насърчават секцио или няма подобна информация?
Иначе си взела най-доброто решение да родиш естествено! Няма нищо по-хубаво от това да усетиш появата на собственото ти детенце! И бих искала да ти пожелая леко раждане! Каза януари....а аз януари родих пътвото си детенце Wink

# 806
  • София
Martichka123 лекари от Вита насърчават родилки към планово секцио, без анамнеза? Rolling Eyes Наистина от опита ми с тази клиника не се бях сблъсквала с това. Дори д-р Гагова в някои от първите консултации междудругото ме попита и аз и споделих , че се надявам да е естествено и тя каза "аааа,ок" , от интонацията си пролича, че нямаше да и се понрави другия отговор.

За клиника Щерев също моя позната роди през края на октомври, шефката на родилно отделение, направи всичко възможно да я обеди да роди естествено ( тя искаше секцио по нейно желание до последно ) , така и стана - роди си естествено и тя сподели, че ще и е благодарна цял живот, за което.

Мисля, че в частните клиники в София масово вече насърчават жените към естествено раждане. За държавните имам и аз тази информация от тук от там, че стимулират към секцио, но нямам личен опит. Предполагам е и до лекар, за да не ги слагам така под общ знаменател все пак.

Лично моето мнение от Вита е положително и бих я препоръчала с две ръце.

# 807
Две естествени раждания имам при д-р Кълвачева. За първото беше в 20.00, при положение, че е първа смяна, а за второто я извиках събота сутрин.
Няма да забравя как докато чаках през първата бременност пред кабинета един татко каза: "По което и време да ѝ звънне някой за раждане, тя идва веднага, свежа, усмихната, като принц на бял кон". Така си и беше.
Никога не е споменавала секцио.

# 808
Никой не ми е говорил за секцио във Вита. Даже аз го споменах и питах накрая вече хаха . Simple Smile

# 809
Ray Of Light, и аз с такива впечатления оставам за Вита - добри! Поне след прочетените Мнения! Също така попаднах на някакъв бял списък на докторите в Сф и в него са почти всички специалисти на Вита и то с изключително висок рейтинг. Става все по-трудно да си избера доктор Wink

Общи условия

Активация на акаунт