На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 166 157
  • 3 585
  •   1
Отговори
# 375
Обща игра играят те, това отдавна е обмислено. Аз се чудя Виваком що си кюта, освен правния им отдел нещо да задържа топката и да чакат да видят в коя посока ще поемат жалбите.
И Vivacom обявиха, че и те ще увеличат таксите спрямо инфлацията през 2021г., но не повече от 1лв. 2020г. няма да бъде включвана. https://www.vivacom.bg/bg/index

# 376
Ето защо са си кютали. Сега получават конкурентно предимство.
В зависимост от решението на КЗП, Теленор и А1 или ще снижат процента, или ще се наложи да смъкнат цените на новите абонаменти. При всички положения и при трите оператора ще има индексация нагоре. Разбира се, има и хора, които лев-два не ги бърка и няма да обърнат внимание.

# 377
Да не почнат всяка следваща година да увеличават? Залажено е в договорите, що пък не...

# 378
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз писах в темата за оплаквания, ама нещо ми убягва. По договор имат право да индексират с процента за една година, те ще сумират за две.  От къдЯ на къдЯ?! Joy

И понеже по някое време ще преподписвам моя договор (ще избера по-нисък план в деня на изтичане на сегашния) и мисля да вървя в офис, че ще се пазаря и за телефон, да ви питам: имам още един договор, който не преподписах и стана безсрочен. За малко пари е и не искам да го пипам. Могат ли да ми излязат с варианта, че вече не поддържат/не предлагат незнамсикво и трябват промени по тарифата на безсрочния, което естествено ще го направи по-скъп и срочен? Тоест, те могат, щото са го правили, но не си спомням с какви доводи и не съм се разправяла. Ама сега искам да ида подкована Satisfied
Тете?
Спокойно относно безсрочните договори. Аз имам два номера, които са безсрочно,всеки път ми напомнят, но уви, като им кажа, че целта им е да ме на бутат с 15лв.план и млъкват мигновено. В момента едната карта е на 5лв.с 1000 минути към Теленор, а другата карта е от часовник Майки на 8лв.с неограничени минути към Теленор и 50мин.към други оператори. Никога не плащам над таксата. За какво ми е да минавам на по-висок план. Даже съм решила да добавя МВ пакет и пак ще ми е по-изгодно.

# 379
На мен ми е най-лесно да ги отбягвам посредством заобикаляне на офисите им, но ще ида за последно, за да си намаля плана при преподписването и да не го барам после. Може и на безсрочен да мина след 2 години, щото очаквам стремително увеличение на абонаментите плюс индексация. Тоя ковид заформи една снежна топка, която дълго ще се търкаля и предвид повсеместното повишаване на цените, операторите няма да сглупят и да не се възползват.

# 380
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
В повечето случаи по време на договора таксата е ориентировъчно наполовина. Идеята е да се преподписва постоянно.

# 381
Мдааа..така е, след 2г ще ти скочи таксата, като падне промото, на което преподписваш, и няма да ги е изгодно сигурно да го оставиш безспочен.

Аз съм от късметлиите които са подписали на план с изгодна РЕДОВНА вноска. Просто не знам как са ме изтървали Joy

Вариант ти е да огледаш на сайта плановете и ако са ти ок като мин и мв, да подпишеш на такъв редовен. Така, след 2г, таксата ще ти остане същата - каквато е в момента на подписване.

Следвай ме за повече съвети, като дойде момента Joy

# 382
По-голямата амплитуда е за ниските тарифи. При мен увеличението ще е около 25%. Аз гоня мегабайтите, над десет хиляди са ми в момента. Но с хоум офиса що да не ги намаля драстично и да мина на план с по-малко. И да разчитам, че нета на Виваком няма да се срине и да трябва да дърпам от мобилния Joy

# 383
  • София

И понеже по някое време ще преподписвам моя договор (ще избера по-нисък план в деня на изтичане на сегашния) и мисля да вървя в офис, че ще се пазаря и за телефон, да ви питам: имам още един договор, който не преподписах

Груба грешка ще е изтъпанването в офис.  Ние в офис не стъпваме.  За стария, безсрочен договор/3 лв. месечна такса/ редовно ми звънят и ме агитират да отида да преподпиша. Винаги им казвам, че в момента съм в чужбина и като се прибера ще ги посетя.Ама те можели по нета, с мейли. Но аз им обяснявам как искам и нов апарат, а в момента съм в южна Турция,   около  Диарбекир на гости за няколко месеца. Ще ми го изпратят ли там? Ми не - онемяват и ме забравят временно.
На ММ му предстоеше преподписване,изредиха се разни мацета да го агитират по тел. Предлагаха новия план да е по-скъп с около 5 лв, стария вече  го нямало. Той сумтя артистично, че ще помисли. Влязох в профила му в телекома и от там пуснах поръчка за нов телефон и преподписване на цената до сега. На втория ден в Еконт дойде пратка с договор и новото апаратче - Самсунг ГА12. Отиде, подписа, взе си телефончето и до сега го настройвах.

# 384
Аз на място в офис си договарям някакви планове, дето ги няма на сайта. Някви междинки, с по-малка такса, повече мегабайти и т.н. Но предвид обстоятелствата, ще видим тая година как ще действам.

Тете, май вече няма редовни планове. Всичко се води промо за срока на договора и после скача.

# 385
  • София
На място на ММ му предлагаха по-скъпи планове.
В профила му при оператора присъстваше и сегашния план и се възползвахме. Нищо не пречи да провериш и там преди да отидеш.

# 386
Мале, май въобще няма да преподписвам, ей сега разгледах цените. На новите планове как да е, ама след две години - майка мила. Да си гледат работата, ще пусна и моя безсрочен и цялата фамилия ще се крием от тях Joy

p.s. Как да вържа специална оферта за план от профила си с телефон, който искам да купя? Като избера телефона в сайта ми казва, че вече съм се възползвала и ако искам апарат, трябва да подновя абонамента. И после ме праща към стандартните оферти. Аз телефон съм взела, ама преди година и половина. И искам нов абонамент, ок, ама от тия, дето са специално за мен и спрямо него да ми калкулира цената на телефона.

p.p.s

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 16:14 от Adalind

# 387
Точно това идвах да споделя. Ще видим какво в крайна сметка ще решат операторите.

# 388
Сега ще ги вдигнат, но за база ще ползват инфлацията само за 1 година ,  тази, а не за две, както съобщиха вчера.
Тук по-ясно е обяснено.

https://kzp.bg/novini/saobshtenie-za-cenite-na-mobilnite-operatori

# 389
Почнаха да звънят с предложения. Да ми смъкнат плана (онякойтонебивадасеназовава) с един лев, щото то индексацията... Алоу, предимството на безсрочния договор никаква индексация не може да го бутне Joy

Използвах случая да питам колко процента ще е въпросната индексация. Още не било излязло решението. Щото няма как да признаят в прав текст, че специално за тоя план ще е стотинки Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт