На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 165 963
  • 3 585
  •   3
Отговори
# 630
Здравейте!
Преподписах план към Виваком, и дойде ето този смс. Пак ще си погледна договора, но се чудя тази услуга Happy Call (дето не ми трябва) дали ще ми се таксува допълнително или е включена в абонаментния план?..

Първия месец е безплатно, а после платено. Откажи го. Вероятно през приложението може да се направи.

Може и през оператор на 123 до се откаже.

# 631
  • FMSTEREO
А най-добре да не се абонира изобщо, аз преди време получавах някакви смс-и от вивакома . без да съм се абонирал за тях , и като ползвах смс опцията за отказване оказа се че няма опция да ги спра на ноимера който бяха дали за стопиране, освен ако не се обадя на 123 , а теленора бяха абонирали майка ми за някаква смс игра на която взима по 6 лева на седмица , лично тя не се бе абонирала и като звънахмеее на оператора вика да ние можем да ви ги спрем кво излиза абонирали са ни без наше съгласие да ни дерат за пари колкото могат ! хора ползвайте само предплатени карти че да си нямате ядове аз съм така.

# 632
  • FMSTEREO
Вие винаги внимавайте какво искате какво ви дават да подпишете, на скоро по радио Хоризонт националното има една рубрика нещо като частен съветник адвокат  безплатна ,един човек се обади с много странно решение на проблема от страна на А1 човека каза в началото бе добре после почнаха да надписват сметки накрая той ендостранно отказал услугите, вече живеел дори на друг адрес къдеот нямало покритие на А1то, и искал да откаже окончателно да им ползва каквато и да е услуга след като казалаи че след половин година можело да му осигурят покритие ,за да говори по мобилния телефон да има сигнал трябвало да излиза чак на улицьа, Вижте какво го посъветвали а1 да се преместил да живее на друг адрес където те имали покритие ! що за ***** са тия сам слагам цензура на думите си, че не искам да ме съдят за обида на края Simple Smile

# 633
  • София
Майка ми тия дни е преподписвала в близкия А1, изрично е казала да не е по-скъп плана.

Даден й е и "подарък" redmi a1 32ГБ, струващ 340лв, > срещу само 30лв... после се оказва че при тях бил 240лв...
Та, сега е с по-висок план и не знам как ще се оправи, след два дни пак там, да оправят нещата - казал й е да пише жалба... и този тип не е от вчера там.

ПП: Нормално ли е да отворят апарата, който после ще вземеш?
Т.е. сега е почти непродаваем или поне не на адекватна цена. Rage

# 634
Ами хора, не се научихте да питате ПРЕДИ подписването за какво да се гледа и внимава...
При положен подпис...сори, но с питането ще си останете.

Хващай договора и чети. Това само мога да кажа.

# 635
  • София
Имам БОБ- план който по спомен е лайт боб (2лв/мес) но не помня дали има някакви минути, а сайта им отдавна е спрян. Мога ли да проверя с какви условия е?

Взех си предплатена Виваком (с 3лв за разговори само, срещу 10лв за  пакета...).
На въпроса ми как ще се тарифира към 0700 вялият младеж на гишето не ми даде адекватен отговор. Сега влизам в плана: FREE2GO
 най-долу има линк, но само с гадателски номера... нищо за 0700.....
В плана:
Тарифирането е на минута. Минималната продължителност на разговор е 180 секунди.
Включеният левов баланс в стартовия пакет може да бъде използван към всички дестинации.

Ето още 2 примера от скоро, на техн-лис  - *9090 -  са ми  начислили по 40ст/мин (от абонамент на А1)
Това ако някой ми го разшифрова... https://www.technopolis.bg/bg/contacts
Скрит текст:
Национален телефон на потребителя
070012340
(Универсален фиксиран номер от мрежата на А1. На цената на един градски разговор при обаждане от стационарен номер. При обаждане от мобилен номер, цената се определя според тарифния Ви план за обаждане към номера 0700.)

*9090
(Номерът е достъпен от мобилни номера от национални мрежи и Виваком Фикс, на цена съгласно тарифния Ви план за обаждане към кратки номера.)

Надявам се поне в ема-г - да използва наличните минути до 28-мия ден. от вивакомската предплатена.
Скрит текст:
Обаждане от мобилен телефон към *3624:

– цената на разговора е според Вашият тарифен план, включително използване на безплатни минути, ако има включени такива.

Забележка:

Абонати на мобилна услуга на A1 говорят според условията на тарифния си план, без възможност да използват безплатните минути.

Този пакет е с 10лв вътре, но предполагам е изчерпан.
Ами хора, не се научихте да питате ПРЕДИ подписването за какво да се гледа и внимава...
При положен подпис...сори, но с питането ще си останете.

Хващай договора и чети. Това само мога да кажа.
По този казус - нямам договор! Нито на пощата където бе пратен предния път, нито на хартия... на другия ден е отишла да се моли и са й изпринтили страничка и половина...
Пуснах жалба през сайта на 6тия ден (за оплакване) - нямам входящ номер... на *88 са й казали че е 30 дни срока, но нямаме вх. номер?!

Просто нямам думи. А1...

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 15:07 от Starrydream

# 636
Имам БОБ- план който по спомен е лайт боб (2лв/мес) но не помня дали има някакви минути, а сайта им отдавна е спрян. Мога ли да проверя с какви условия е?

Взех си предплатена Виваком (с 3лв за разговори само, срещу 10лв за  пакета...).
На въпроса ми как ще се тарифира към 0700 вялият младеж на гишето не ми даде адекватен отговор.
Регистрирай се в Моят A1. Там ще ти пише.

За 0700: https://0700bezplatnite.com/

# 637
Starrydream , имах до миналата година този план. Беше 10 безплатни минути към вс оператори. Няма мобилни данни.
Според мен, към момента е на сметка това, което предлагат Виваком, ако не са ме излъгали Wink Бях преди празниците и питах. Неограничени минути и неограничен нет са около 25 лв на месец. Уловката им е, че 1-вата година цената е наполовина от сумата, втората е цялата сума, та средно идвало ок 25 лв при прехвърляне на номер.

# 638
  • София
Triumph
Starrydream , имах до миналата година този план. Беше 10 безплатни минути към вс оператори. Няма мобилни данни.
Според мен, към момента е на сметка това, което предлагат Виваком, ако не са ме излъгали Wink Бях преди празниците и питах. Неограничени минути и неограничен нет са около 25 лв на месец. Уловката им е, че 1-вата година цената е наполовина от сумата, втората е цялата сума, та средно идвало ок 25 лв при прехвърляне на номер.
Гледах в профила си пише само lightbob... няма данни за отстъпки в плана, но по фактури разбрах че е с т.нар. минимално мес. потребление = 1.99 лв, а разговорите са все още само 9ст/60сек. Което е оферта отвсякъде. Ще го тествам с някой 0700...

Вчера майка ми е ходила в Йетел и Вива с идеята за трансфер...
- вторите са й казали че предп.карти вече на 2месеца ще трябва да се зареждат.../това за основния й номер мисли да го прави/
А в Йетел - с 3та група Телк - за 16лв с неограничени...
Дори да плати неустойката в А1 (3х 28лв, пак е напред), има едно НО - заради тъпия телефон който са й набутали - и него трябва да плати за 250лв (а понеже е отварян... едва ли и 150лв ще му вземем в олх...) Rage

# 639
А1 имат план за хора в неравностойно положение (50 и над 50% ТЕЛК) за 11,99 на месец, който включва 2000 минути в мрежата на А1, семейство и приятели 5 номера, 1000 минути към останалите оператори, 3000 МВ и 30 телевизии.

# 640
  • София
А1 имат план за хора в неравностойно положение (50 и над 50% ТЕЛК) за 11,99 на месец, който включва 2000 минути в мрежата на А1, семейство и приятели 5 номера, 1000 минути към останалите оператори, 3000 МВ и 30 телевизии.
Това не го подтвърдиха / на *88 се обадих преди малко/
има и друг:
 komfort 150   6.90лв  3 номера > 2000min ; 150sms
Това още ли е така:
Всеки служител, който работи директно с клиенти, има таргет. Ако при него се прекрати даден договор му пада част от бонуса. Това е причината всеки път да казват, че няма как да се прекрати.
ПП:
Скрит текст:
Майка ми тия дни е преподписвала в близкия А1, изрично е казала да не е по-скъп плана.

Даден й е и "подарък" redmi a1 32ГБ, струващ 340лв, > срещу само 30лв... после се оказва че при тях бил 240лв...
Та, сега е с по-висок план и не знам как ще се оправи, след два дни пак там, да оправят нещата - казал й е да пише жалба... и този тип не е от вчера там.
ПП: Нормално ли е да отворят апарата, който после ще вземеш?
Т.е. сега е почти непродаваем или поне не на адекватна цена. Rage
Едит:
По този казус - нямам договор! Нито на пощата където бе пратен предния път, нито на хартия... на другия ден е отишла да се моли и са й изпринтили страничка и половина...
Пуснах жалба през сайта на 6тия ден (за оплакване) - нямам входящ номер... на *88 са й казали че е 30 дни срока, но нямаме вх. номер?!
Ето какво ми отговориха на почти 2 страници жалба пусната през сайта им (акаунта):
Подадох и писмена в офис.
Продължавам да им твърдя, че договор не ми е предоставен, в същия ден. Един адвокат колко би струвало в такъв казус?
Скрит текст:
Благодарим Ви за времето, което отделихте, за да се обърнете към нас!
Получихме уверението на колеги от магазинна мрежа, че през целия период, който описвате Ви е предоставяна коректна информация за предлаганите от компанията услуги.
Бих желала да уточня, че ценовите условия, при които нашите клиенти ползват услуги, са напълно прозрачни и са включени в индивидуалния договор, т.е. имате пълна яснота по отношение на цените и условията за ползване. Преди сключването на договора сте имали възможност да се запознаете със съдържанието му. Подписването му означава, че са приети всички условия, вписани в него. В тази връзка, редно е да отбележа, че в компанията са налични съответните документи, които удостоверяват това. Тяхната коректност не ни дава основание да се съмняваме в действителността .

С уважение, ......
"Обслужване на клиенти"
 <customerservice@a1.bg>
Нямат ли видеозаписи от офисите си да видят какво правят консултантите им?

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 10:38 от Starrydream

# 641
Нямаш го на хартия ли?
Последно майка като подписва, получи договора на хартия. Виваком. Разписа и на таблета. Но аз го исках на хартия преди подпиките, четох го внимателно, питах, показваха ми и т.н. не че бяха доволти, но не ме интересуват хич техните въжделения.
Та го имаме и на харгия де, това казвам.
На теб не са ти го дали ли? Поискай го, с писъмце хартиено с копие и до кзп.

# 642
  • София
Нямаш го на хартия ли?
На теб не са ти го дали ли? Поискай го, с писъмце хартиено с копие и до кзп.
нямам, нито на мейл. Това ми е основния довод да се разтрогне, ще пиша до КЗП..
Това не го разбрах:
с писъмце хартиено с копие и до кзп.

# 643
Имах предвид по пощата с обратна разписка.
Но може и по имейли.

# 644
Честитка от Виваком! Скоро и от другите два мобилни оператора.
https://www.vivacom.bg/bg/index

Кажи-речи всеки на Vivacom ще плаща 2лв/месец допълнително от февруари.
Цитат
Уважаеми клиенти,

По данни на Националния статистически институт натрупаната инфлация за първите 11 месеца на 2022 година е в размер на 15,80% и очакванията са отчетената годишна инфлация за 2022 година да остане на тези нива.

Поради тази причина и на основание на Общите условия на Vivacom от февруари 2023 година, цената на месечния абонамент ще бъде увеличена с до 2 лв. с ДДС за всяка основна и допълнителна услуга.

Промяната ще бъде отразена в месечните сметки, издадени през февруари 2023 г.

Общи условия

Активация на акаунт