На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 166 469
  • 3 585
  •   2
Отговори
# 2 655
Аз съм намалявала такса на Йетел, миналия юни, с почти 10 лв. Не се разбрах с онези в магазина, обадих се на customer service и на другия ден се свърза служител да се пазарим. Офертата я договорихме по телефона и после ми я пратиха в приложението, през него подписах.

И аз действах по същия начин. Свързах се с кол центъра и им казах какво ме устройва. Те казаха, че ще ме свържат с някого за преговори. Обади ми се мила жена и се разбрахме. Таксата ми падна с около 8 лв.

# 2 656
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз лично съм подписала два договора от 35-37лв.на 24лв.Неогр.минути и неогр. МВ, но скоростта е 20 МВ. Сега декември ни я вдигнаха на 50,но аз лично разлика не виждам. Ако не бях видяла в приложението нямаше и да разбера, че са вдигнали скоростта двойно. Филми не гледам, също и не свалям. ММ и аз сме доволни.

# 2 657
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Kakvo-se-sluchva-sus-za … sloviyata-2404459
Аз моля ако някой има възможност нека прочете следното от линка.
Прочети го аз но нищо не разбрах..
При прекратяване на договора Виваком иска 149 лв за устройство тип бисквитка което ми дадоха срещу 10 лв за да ми прекратят договора който изтича на 29.09.2025г.
Има ли вероятност да го прекратя без неустойка за устройството.
Сигурно утре ще звънна до комисията за защита на потребителите да бъдат.

# 2 658
Ами това в линка е така...да.
Аз рещенията ги знам и съм ги коментирала и в темата.
Но трябва всеки да води дело.
КЗП няма да си мръдне пръста.
В такава държава за жалост, живеем.

# 2 659
  • Буркина Фасо
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Kakvo-se-sluchva-sus-za … sloviyata-2404459
При прекратяване на договора Виваком иска 149 лв за устройство тип бисквитка което ми дадоха срещу 10 лв за да ми прекратят договора който изтича на 29.09.2025г.
ти ходи до офис на Вива и ти казаха, че толкова пари ще дължиш при прекратяване сега?
плана ти преференциален ли ти е ?

# 2 660
ти ходи до офис на Вива и ти казаха, че толкова пари ще дължиш при прекратяване сега?

Добро утро.
Ето това е моят план към Виваком.
Unlimited Traffic 100
Мобилен план
Максимална скорост до 100 Mbps

# 2 661
Ами седни и прочети договора си в крайна сметка. При какви условия са ти дали устройството..си знаете ти и оператора и това го пише в договора ви!
Ние как се предполага да знаем какво сте договаряли след като не сме чели договора ви??

# 2 662
  • Буркина Фасо
Скрит текст:

Добро утро.
Ето това е моят план към Виваком.
Unlimited Traffic 100
Мобилен план
Максимална скорост до 100 Mbps
[/quote]
добър ден !  Simple Smile
от  този план не се разбира, че си длъжник точно тази сума. както и дали ти е на промоционална цена .
звънкай на комисията да видим какво ще отговорят, че нямам търпение.

# 2 663
Аз разбрах, че във всички офиси предлагат различни неща и трябва да се обиколят всички възможни и където ти предложат най-ниска цена там да подпишеш.
Мислих си, че са стандартни планове и навсякъде са еднакви. Ако го знаех, можеше още да съм си клиент на Йетел.
Ако след 6 месеца получа увеличение от Вивата ще обикалям за оферти от Йетел и пак ще си стана техен клиент, ако не ми начислят другия месец бомбастична сума неустойка.
Във Виваком ми казаха, че в рамките на 14 дни мога да се откажа от договора, но само, ако е сключен по телефона. Ако сделката е направена в офис това условие не важи.

Вчера една женица в Йетел ми каза, че при изтекъл договор могат да ти намалят таксата. Не се сетих да питам как стои въпроса с договорите на преференциални цени обаче. Викам и', ваши колежка ми казаха, че нагоре може, но не и надолу. Оплаках и се😂, че след 16 години може и повече вярна служба вече не съм им клиент. Тя ми вика в мола ли бяхте, защо ходите всички там? Явно в моловете предлагат неизгодни оферти. В мола за татко ми казаха 19 и някакви стотинки като най-ниска оферта, абе 20 лв. Вчера женичката от другия офис ми вика 17 лв 😀.

Разчитвах и за чичкото строител най-евтино ще му излезе с нова предплатена карта.
А1 искат всеки месец по 5 лв, за да поддържа още една сим карта към номера му.Най-ниска оферта за нов клиент ми казаха 40 лв и като сложиш още 5 лв за тази карта, отиде 50 лв на месец 😄. За Е-сим навсякъде ми казаха, че, ако се активира услугата на телефона, автоматично физическата сим карта става неактивна.

Мен ме питаха на кой оператор съм, агитираха ме да ставам техен клиент. Викат ми, ама защо не дойдохте при нас, трябваше да станете наш клиент, ние няма да вдигаме цените като Виваком. Сега ще ви вдигнат и на вас таксата.
Викам си на акъла - да, да , всички ги увеличават, само вие ще пропуснете.
После като им разгледах офертите на листа дето ми го дадоха, се оказа, че предварително са си увеличили цените за новините клиенти.

# 2 664
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз разбрах, че във всички офиси предлагат различни неща и трябва да се обиколят всички възможни и където ти предложат най-ниска цена там да подпишеш.
Мислих си, че са стандартни планове и навсякъде са еднакви. Ако го знаех, можеше още да съм си клиент на Йетел.
Ако след 6 месеца получа увеличение от Вивата ще обикалям за оферти от Йетел и пак ще си стана техен клиент, ако не ми начислят другия месец бомбастична сума неустойка.
Във Виваком ми казаха, че в рамките на 14 дни мога да се откажа от договора, но само, ако е сключен по телефона. Ако сделката е направена в офис това условие не важи.

Вчера една женица в Йетел ми каза, че при изтекъл договор могат да ти намалят таксата. Не се сетих да питам как стои въпроса с договорите на преференциални цени обаче. Викам и', ваши колежка ми казаха, че нагоре може, но не и надолу. Оплаках и се😂, че след 16 години може и повече вярна служба вече не съм им клиент. Тя ми вика в мола ли бяхте, защо ходите всички там? Явно в моловете предлагат неизгодни оферти. В мола за татко ми казаха 19 и някакви стотинки като най-ниска оферта, абе 20 лв. Вчера женичката от другия офис ми вика 17 лв 😀.

Разчитвах и за чичкото строител най-евтино ще му излезе с нова предплатена карта.
А1 искат всеки месец по 5 лв, за да поддържа още една сим карта към номера му.Най-ниска оферта за нов клиент ми казаха 40 лв и като сложиш още 5 лв за тази карта, отиде 50 лв на месец 😄. За Е-сим навсякъде ми казаха, че, ако се активира услугата на телефона, автоматично физическата сим карта става неактивна.

Мен ме питаха на кой оператор съм, агитираха ме да ставам техен клиент. Викат ми, ама защо не дойдохте при нас, трябваше да станете наш клиент, ние няма да вдигаме цените като Виваком. Сега ще ви вдигнат и на вас таксата.
Викам си на акъла - да, да , всички ги увеличават, само вие ще пропуснете.
После като им разгледах офертите на листа дето ми го дадоха, се оказа, че предварително са си увеличили цените за новините клиенти.
Когато си със срочен договор по време на договора може да преподписвала отново, НО само на по-висока такса. При безсрочен договор е желателно да търсиш по-ниска цена.
Това е елементарно, не е нужно някой супер специален служител да ти го каже. Всеки има различни приоритети.

# 2 665
Аз никога не съм била на безсрочен договор, а и такъв не е бил в мой интерес.
Днес си намерих последния хартиен договор от Йетел, сключен е август 2022г пак е бил с префернциална цена за първите две години 25 лв, а след тях таксата става 35 лв.
Към него сключих допълнително споразумение юни 23г, за да имам неограничен нет и таксата стана 34 лв, за първите две години и след изтичане 50 лв.
Те винаги са ми звъняли преди изтичане да отида да си го подменя.

# 2 666
КЗП са издали заповед за забрана на увеличението на абонаментите - https://www.kzp.bg/bg/novini/meldungen/mobilni_operatori_10-01-2025.php

# 2 667
Еееее, това нещо защо не се появи преди седмица, две. Това означава ли, че увеличението на Виваком автоматично отпада? Хората дали ще трябва да правят нещо?  Сестра ми и тя е получила честитка за увеличение.
И за мен не е редно при вече подписан договор на едни условия за определен срок те да го променят. Вече при нови клиенти и нови договори нека си вдигат цените, но не и на действащите.

# 2 668
Ами прочети пак....

# 2 669
Имам питане, комшия ме помоли за съдействие, тъй като се чувства вече безсилен.
Някога е бил абонат на Нетуоркс, впоследствие става абонат на Виваком, след като последния изкупува Нетуоркс. Комшията няма кабелна телевизия от 22 декември. Звънял е непрекъснато на оператор, откъдето всеки път го лъжели, че техник ще дойде след 24 часа, после след 48 часа и така до момента, в който не се намесих аз и на 8 януари се обадих. Обещаха, че техник ще иде на 10 януари на адреса.
Междувременно на 9 януари отидохме до офис на Виваком и пуснахме молба за закриване на телевизията (договорът му е до 21.04.2025 г). В офиса се държаха брутално лошо, което ме накара още там да сътворя една жалба срещу това че не си спазват общите условия и човекът няма кабелна 18 дни.
Вчера 10.01. е бил посетен от екип на Виваком, но нищо не са направили и той отново е без кабелна.
Вечерта звъннах на оператор и казаха, че причината да не отстранят проблема е, че има входирана молба за закриване на услугата и екипът нямало как да работи по случая. Казаха, че ще си плати 3 месечни такси неустойка, т.к. за абонатите на Нетуоркс не васали правилата на Виваком.
Кажете ми сега, как да действам?
Междувременно на 2.01.25 г. е излязла фактура на човека и той си я е заплатил, въпреки че не е гледал телевизия от 22 декември.
Телевизия няма и към момента и виваком отказват да съдействат по какъвто и да било начин.

Общи условия

Активация на акаунт