На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 163 383
  • 3 516
  •   2
Отговори
# 3 495
Сейко, кабел до рутера нямя ли да има..то безжичен ок..ама пак си има кабелаци, мисля...

# 3 496
ЗНачи на същия кабелен оператор е и в офиса ни. Тръгнаха да сменят, казах им (беше по Ковид) че няма никой в офиса. И те казаха че и така може да си кара. Вече 5 години нищо не се е променило. Ще говоря утре с тях. Ако ще да ми го спират. Наистина не ми се занимава, ще си ползвам интернета на телефона ...

Сейко, кабел до рутера нямя ли да има..то безжичен ок..ама пак си има кабелаци, мисля...

Нямам представа. Според мен нещо ме подхвърли тоя, че го питам не може ли да си кара така и да не се прави нищо. Аз не ползвам космически скорости. Той ме подиграва - вика може, ама другата седмица го спираме.
Трябвало да се пробие и да се вкара кутия (предполагам преобразовател от оптика към кабела до безжични ми рутер), ама тая кутия трябвало да е близо и до контакт, че явно се захранва. Ако е в коридора аз имам само един контакт и той ще се заеме с тая глупост.

НЕЩО ТАКОВА е предполагам

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 18:32 от Seiko7075

# 3 497
Не разбирам много, но оптиката е тънко кабелче наместо коаксиален, до рутера. Мисля.
Вкъщи е така. Зад вратата в хола са двете кутии, до 6онтакт, даже разклонител сме сложили.
Та мисълта ми е че без кабел няма как...май.

# 3 498
Не разбирам много, но оптиката е тънко кабелче наместо коаксиален, до рутера. Мисля.
Вкъщи е така. Зад вратата в хола са двете кутии, до 6онтакт, даже разклонител сме сложили.
Та мисълта ми е че без кабел няма как...май.

Сега чета май е такова

За какво ми е пък това. Тъкмо се поподредих - смяна на водомер, после топломер после не знам си кфо , сега пък това ... За един месец 100 неща.

# 3 499
ЗНачи на същия кабелен оператор е и в офиса ни. Тръгнаха да сменят, казах им (беше по Ковид) че няма никой в офиса. И те казаха че и така може да си кара. Вече 5 години нищо не се е променило. Ще говоря утре с тях. Ако ще да ми го спират. Наистина не ми се занимава, ще си ползвам интернета на телефона ...

Нямам представа. Според мен нещо ме подхвърли тоя, че го питам не може ли да си кара така и да не се прави нищо. Аз не ползвам космически скорости. Той ме подиграва - вика може, ама другата седмица го спираме.
Трябвало да се пробие и да се вкара кутия (предполагам преобразовател от оптика към кабела до безжични ми рутер), ама тая кутия трябвало да е близо и до контакт, че явно се захранва. Ако е в коридора аз имам само един контакт и той ще се заеме с тая глупост.

НЕЩО ТАКОВА е предполагам
У нас го смениха, въпреки че и аз не исках. Накараха ме да купя един разклонител и го вързаха директно в кутията с предпазителите на бушоните. И аз имах само един контакт в коридора и нямаше как да се ползва. Разклонителят, апаратчето им и рутера ги оставиха върху гардероба в коридора, който е под кутията на бушоните. Изненадата беше като видях, че сигналът на новия нет не стига до всички стаи. Казаха, че от рутера ми било. Купих нов. Ми, пак същата работа. Преди, когато бях на лан, рутера си ми беше в стаята, където си ползвах всички устройства, а от коридора, заради стените не лови. Решението е да си сложа още един рутер, който да е само като разширител на сигнала. Ама не ми се занимава... По-добре 4Г рутер, слагаш си му сим карта, плащаш за данни и не се занимаваш с други рутери и кабели...

Сега разгледах, че А1 предлагат и такава опция с безплатен 4Г рутер и го Наричат Нет Бокс.

# 3 500
То проблема ми ама не го разбрах че май и телевизията някак ще ми сменят. Там ще става шарено, щото ще сложат още един декодер и там разклонители, и нови кабели. И аз ще го мисля с мобилен интернет. Ама май на jettel е по добре. НА А1 излиза 25/мес и то ограничен след 100ГБ. Сега погледнах разхода само на детето на телефона е 70-80 GB през WIFI

НА Yettel неограничен за 21 лв. на месец. Е вярно 50MB/с но съм живял преди 20-30 год. и с много по - слаб нет.

# 3 501
Aminka, може ли да покажеш този рутер?

# 3 502
за хора,  които не искат кабели из къщата: тънък оптичен кабел до първия ел. контакт. там се поставя ОНТ у-вото и се вклчва powerline adapter.
Powerline превръщат електрическата инсталация в дома в мрежови кабели и предават сигнали до всяка стая. Можете да създадете Powerline мрежа навсякъде, където има електрически контакти.
За да създадете базова Powerline мрежа, са нужни поне две Powerline устройства, независимо дали са кабелни или безжични.

За Дева това е снимка безжичен рутер 5G, работи със сим карта. Предлагат го мобилните оператори. Обикновено марка ZTE. A1 предлагат скрито за 18 / 21 лева неограничен нет ( вдига от 100 до 600Mbs - лично съм го тествал) и може да се мести даже - не заключва по адрес - поне засега Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 22:22 от pirin2019

# 3 503
Много ти благодаря, Pirin! Flowers Hibiscus

# 3 504
за хора,  които не искат кабели из къщата: тънък оптичен кабел до първия ел. контакт. там се поставя ОНТ у-вото и

В крайна сметка това ONT ли е какво е .. само за нета ли е? За кабелната телевизия ще се променя ли нещо? Ще остане ли коаксиалния кабел, който ми е в стените, заложен още при построяването на жилището? Щото до входа там ще дам да ми пробият и да сложат. Точно ЛАН кабела ми минава оттам  сигурно там ще го резнат и превключат. Близо и до контакта. Да го слагат там и повече няма да се занимавам. Телевизията ще им откажа и ще си взема предплатените пари. Още устройства дистанционни. Хората гледат да си опростяват живота, мен зорлем ми го усложняват.  И без това от три дена не съм го пускал телевизора.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 04:26 от Seiko7075

# 3 505
ONT - има ролята на безжичен рутер, суич. служи като входна точка за главния оптичен кабел и разпределя връзката по Wi-Fi или Ethernet кабели, като често управлява и IPTV услугите.

# 3 506
ONTто терминира оптиката. Нищо повече. Може да е комбинация с много други неща.

# 3 507
Здравейте, искам да споделя хронологията на един опит за пренос на номер, при който и двата оператора ме прехвърлят като "пинг-понг". Моля за съвет и мнение:
Цел: Имам договор към А1, който изтича края февруари. Искам да запазя номера си, но да премина на предплатена карта (ваучер).
От А1 твърдят, че не предлагат услугата "преминаване от абонамент към предплатена карта" (вътрешен пренос).
Запитване към Vivacom: Реших да пренеса номера към тях на ваучер (Free2Go),
Официален отговор от Vivacom (по имейл): Тук става интересно. Писаха ми, че за да ме вземат на ваучер, трябва първо А1 да ми превърнат картата на ваучер и чак тогава да отида при тях за пренос.
Парадоксът:
А1 казват: „Не правим карти от договор на ваучер.“
Vivacom казват: „Ние ще те вземем на ваучер, само ако А1 първо те направят на ваучер.“
Изискването на Vivacom аз първо да променям статуса на картата си в А1 изглежда като опит за отказ от предоставяне на услуга. Тези дни ще пробвам и в офис на Виваком, да видим там какво ще кажат., явно и до А1 ще ходя ..отново..въпреки че едва ли ще ми свършат работа.
Въпросът ми е: Някой успявал ли е скоро (през 2025/2026 г.) да направи пренос от договор директно към предплатена карта на друг оператор, дайте ми насоки как може да стане това?

# 3 508
Назад в темата съм сложила едно писмо на КРС точно по този въпрос.

# 3 509
Моят проблем се оказа с адаптера. Смениха ми го и се разминах с нови кабели. Simple Smile
Но, казаха, че по принцип ще подменят с оптика и обсъдихме най-щадящ вариант.
Доволна съм!

Общи условия

Активация на акаунт