На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 184 480
  • 3 929
  •   1
Отговори
# 3 915
Не се предлага и няма земна сила която да ги задължи да предлагат договор за една година. Както няма и земна сила да сключат договор за 3 или 4 години. Blush

Заблуждаваш хората. Отново.
Длъжни са да предлагат и 1г договори.
Не е ако искат, а са задължени по закон. Справка- ЗЕС.

Вече таксата каква ще е..си преценяват те. Често по-неизгодна от тази при 2г...

Въпросът беше има ли 1г договори.
Отговорът е - длъжни са да предлагат. Тоест да, има.

# 3 916
Разликата е голяма от трябва и да има в действителност. Даже сега проверих в сайта на А1 само 24 месеца имат. И преди 3 месеца, когато питах в магазин за по- кратки договори пак нямаха. Според мен ако има такова задължаване от държавата, го маскират с наличието на ваучери, които са за 2 седмици до 1 месец срок, което отговаря на изискванията за краткосрочност.

# 3 917
Ами аз писах за разликата...като ти е важно, сядаш и пишеш жалба до КРС, или звънкаш.
В тая държава всеки сам се оправя.
Форумът няма да ти реши твоя проблем.
Насока може, но ти си сействаш. Така работят нещата.
А1 имат 1г договори!

# 3 918
Законът мисля, че ги задължава да имат договори с кратки срокове. Като максималните срокове по закон са до 2 години. Съответно те се възползват от максимума. Особено защото слагат по не изгодни цени на по-кратките договори. И реално имат опцията с ваучерите. На същия принцип са и трудовите договори. От както по закон сложиха максимален срок от 3 месеца на предизвестие, масово работодатели се възползват от вратичките за сметка на обикновенния работник и данъкоплатец ( клиент )

# 3 919
Не знам защо мислиш...като в закона ясно го пише и може просто да го прочетеш, вместо да мислиш/гадаеш и се чудиш...

Моб.оператори имат мноооого измами и увъртания, долни номерца и т.н...факт, имат и чадър, също факт..но пиглтането бе за друго.

# 3 920
Моля за съвет от по-запознатите. Синът ми заминава да учи в чужбина ( извън ЕС), искам да запазя номера засега без да им плащам всеки месец по 15 евро. Към А1 е. Пробвах при тях да мина на предплатена, не можело. Отидох в Йетел. Тук можело, но в момента нямали, но трябвало на всеки 20 дена по десет евро да вкарвам. Да пробвам ли при Виваком или същата работа? Всякакви други идеи са добре дошли. Благодаря.

# 3 921
  • Буркина Фасо
по-напред май бяха писали - минаваш към друг оператор на предплатена и след месец се връщаш пак към А1.
върни се назад в темата, може да го прочетеш.

# 3 922
Моля за съвет от по-запознатите. Синът ми заминава да учи в чужбина ( извън ЕС), искам да запазя номера засега без да им плащам всеки месец по 15 евро. Към А1 е. Пробвах при тях да мина на предплатена, не можело. Отидох в Йетел. Тук можело, но в момента нямали, но трябвало на всеки 20 дена по десет евро да вкарвам. Да пробвам ли при Виваком или същата работа? Всякакви други идеи са добре дошли. Благодаря.
Не се презарежда на 20 дни. Заблудили са те.

Срокът на картата и кредитът е рвзличен.
Валидността на номера е 12 месеца от последното презареждане при всички оператори. След пренос ще имаш 12 месеца валидност и няма нужда да презареждаш през това време.
Най-добре го пренеси при Vivacom след като изтече договора. 3.07€ е минималната сума за презареждане. Може да се правят, че не може и други лъжи, ама ти си настоявай.

# 3 923
Аз преместих на сина ми номера от А1 към yetel преди 6-7год. Зареждам 1 в годината или когато си дойде 10лв и номера се пази 12месеца. Преди години когато замина дъщеря ми плащах по 2.40лв на месец само да се пази номера. Тази опция я нямат вече, но и с предплатена карта става.

# 3 924
прав е чревоугодник. срока на валидност на картата обикновено е 11+1 месеца ( 11 месеца активна и последен месец изчакване). а парите в нея ( т.е. сумата ) е валидна за определен срок месец, два.
след това от тази карта не може да се набира( защото баланса и е нула лева), но могат да я набират една година( като е хубаво на единайстия месец да заредите с ваучер и ще се удължи с още година валидността).
Нямат право  да ви откажат пренос на предплатена. като сте в магазина на другия оператор наберете 087123 за виваком или 089123 за йетел и се оплачете , че сте в магазин на еди-кой адрес ви отказват пренос.
Във всеки магазин има наличност от карти и всичко необходимо - заблуждават ви. Затова веднага обаждане с конкретно име на сътрудника- продажби, който ви е отказал или обявил някаква измислена причина

Последна редакция: пн, 24 авг 2026, 10:59 от pirin2019

# 3 925
Много благодаря на всички. И аз се усъмних. Гледаше да ме обуе на договор, 8 евро ми предложи на месец.

# 3 926
бонусите на продавача са за договори, за предплатени също има, ама е много малка сумата. а и преките ръководители ( управител, регионален,зонален) ги натискат да правят договори

# 3 927
20 дена е срока на заредената сума. След това ще може само да приема обаждания ако не зареди ваучер. Те и в чужбина имат на ваучер карти,  понякога са по- изгодни,дори и на договор в някои страни дават за чужденци като можеше да се прекрати договора по всяко време

# 3 928
Даже е и 13 месеца при А1 при зареждане над 5€, но това са подробности, ако изобщо може да мине. Аз преди много години успях, ама сега не знам как е. Стандартно - нямат никога предплатени карти. Миналата година купувах за детето, едва когато им казах че ще е чисто нова и няма да минавам от абонамент към предплатена, че е за дете, явно за да не се откажа, казаха да "мина след малко". След 5 мин им "докараха".

П.п. и в yettel е 395 дни валидността при презареждане над 5,11€

# 3 929

За да няма неустойки, трябва да изчакаш договора да изтече, преди да направиш пренос към друг оператор.

Общи условия

Активация на акаунт