Професия учител - 3

• 180 499
  • 1 500
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! Кога излизат новите позиции за учители по БЕЛ? Август или  в началото на лятото? Благодаря предварително!

# 106
няма фиксирана дата мисля Laughing

# 107
  • Ямбол
Преди началото на учебната година - в края на август началото на септември обичайно.

# 108
  • Пловдив
Здравейте, от известно време следя темичката. Предстои ми да си сменям професията. Имам диплома за учител по математика и информационни технологии - бакалавър. Била съм преподавател една година още като студентка. Много ми се иска да започна като учител, но се притеснявам, че има доста промени. Не е толкова лесно както някой от страни е писал....гледах обявите в Пловдив и по тези предмети има места. Не съм ходила да питам още. Имам време мисля да започна септември. Затова ще ви следя. Но явно в различните училища заплащането е различно. И аз ли така разбрах от прочетеното, че за стаж който имам до 01 юни 2007 също ще ми се заплаща и какъв %. В моят случай 6 години /не по специалността/.  Имам магистратура но не по тези предмети това има ли значение, т. е. че имам само бакалавър по предметите по които мога да преподавам? И изобщо може ли да знам на какъв минимум мога да започна?

# 109
  • Ямбол
Ще започнеш на заплата, каквато договорите с директора. Като тя не може да е по-малка от минималната за учител, 760 ли беше, не съм сигурна. Ако нямаш педагогически стаж, няма да получаваш процент за прослужено време.
За бакалавър и магистър няма значение, тези специалности са търсени и предполагам бързо ще си намериш работа, даже ще може да преговаряш за по-висока заплата.

# 110
  • Пловдив
В РУО Пловдив проверявам за места в училищата към Министерството на образованието. А къде се обявяват свободните места за училищата, които са към Министерството на културата?

# 111
Мисля, че следващата учебна година ще има много освободени учители по информатика и информационни технологии, защото учениците по новата програма стават девети клас и информатиката отпада от повечето училища. Поне при нас ще се наложи да освободим единия колега...
мимамима, ако имате възможност - започнете работа още сега, нищо, че вероятно ще е по заместване - поне ще влезете в системата. Но пък Вие имате и математика, така че може да намерите работа и като учител по математика. Все пак конкуренцията наесен ще е голяма - има много учители, завършили "Математика и информатика" и в момента водещи часове по информатика и ИТ.
Успех!

# 112
  • Пловдив
Само да добавя, че в Пловдив, където университета постоянно бълва учителски кадри изобщо не може да се говори за договаряне на заплатата от страна на учителя. Навсякъде вече се дава минималната заплата на новопостъпилите. Дори и тези, които даваха това, което се дава на колегите им с равен стаж вече спряха да го правят, посъветвани от останалите директори, които дават минималната.

# 113
  • sofia
В РУО Пловдив проверявам за места в училищата към Министерството на образованието. А къде се обявяват свободните места за училищата, които са към Министерството на културата?
Пак там -  в сайтовете на РУО - тата.

# 114
  • Пловдив
[/quote 
Или не ги намирам или просто няма места.... 😏😏😏

# 115
  • Пловдив
Благодаря за отговорите. Ще следя темата.

# 116
  • sofia
[/quote 
Или не ги намирам или просто няма места.... 😏😏😏
Сигурно няма места. В РУО София - град скоро гледах свободни места за НГДЕК и НУТИ - те са към Министерството на културата.

# 117
  • Майничка
И аз мисля, че няма в момента. Миналата година по някое време имаше за сценични кадри.

# 118
  • Пловдив
Ами те са три училища, колко често да има обявени места?

# 119
Знаете ли кога ще пускат свободни работни места за начални учители? Дали ще бъде чак август/септември?

Общи условия

Активация на акаунт