Професия учител - 3

• 180 715
  • 1 500
  •   1
Отговори
# 240
  • Добрич
...
А аз просто не мога да повярвам ... от Ботевград до Добрич са сиг 400 км...никога не бих си го причинила

Има си обяснение. Колежката от Ботевград и колежката от област Добрич са сестри. Така, че хем идва на гости на сестра си, хем двете изкарват два дена курс.

А двамата колеги от Ямбол бяха съпрузи. Останах с впечатление, че са за първи път в нашия град. Предполагам съчетават обучението със семейна екскурзия.  Grinning

# 241
Здравейте! Срам ме е малко, но по-добре да попитам! Тъй като съм съвсем съвсем начинаеща в учителската професия (предстои ми защитата на магистърската теза), а попаднах на обява за работа (и ми се иска да кандидатствам) имам въпрос:
При положение, че нямам трудов стаж и готова диплома, какви документи трябва да представя, освен CV?

# 242
  • Добрич
Уверение за завършените семестри, CV.

При липса на стаж и прекъсване обикновено искат свидетелство за съдимост, медицинско удостоверение и заверка от психодиспансер.

Най-добре да се попита на конкретното място какви документи са необходими.

# 243
  • Луната ни пази
Относно обученията- училищната поща наистина е залята с какви ли не обучения. Заместник директор съм и отговарям за обученията на колегите. Тези обучения, които училището ни поема, ги предлагам на колегите по катедри, като с приоритет са колегите, които нямат кредити. Има колеги, които решават да се включат и да си платят сами. Тогава звъня на съответния експерт, дали има свободни места в групата. Понякога има квота за училище, понякога няма проблем.
Всички останали обучения ги пускам по пощите на колегите, който  реши, да се възползва. Но информацията на 100% достига до всеки един колега лично.
Парите за квалификация тази година са 1% от бюджета и не знам тази директорка, която ги "разхвърля" по заплатите, как си оправдава разходите. При нас всяко обучение се покрива с фактура и командировачно, ако е извън града.  Много често пристигат покани за обучения по Национална програма за квалификации, при които изпращащата инснитуция (т.е. училището) поема само пътя на обучаемия. Всичко останало се поема от програмата (нощувки, храна и самото обучение). От началото на учебната година имаме поне 6-7 колеги, обучили се по този начин.

# 244
По Твоят час пари на водещите кога се плащат?
При нас е на 3-месечие, обаче нищо парично не съм чула да се задава
Едва миналата седмица дойдоха материалите, значи ли това, че парите като цяло са дошли по-кусно, ииии да чакам ли превод?
Мерси

# 245
  • Луната ни пази
Руми, при нас още с декемврийската заплата изплатихме първите часове и сега плащаме месец за месец.

# 246
Много ти благодаря, ще се ослушвам и аз
Стискай ми палци Simple Smile

# 247
  • Луната ни пази
Много ти благодаря, ще се ослушвам и аз
Стискай ми палци Simple Smile
Стискам 👍

# 248
  • Майничка
При нас сега преведоха накуп всички възнаграждения до декември.

# 249
В нашата гимназия не сме получили никакви пари до тови момент по проект 'Твоят час". Само материалите дойдоха.

# 250
Кога дойдоха материалите - нашите преди около две седмици
И съм много разочарована и от това, ама тъй ще е явно

В мобилната версия къде е скритият текст?

# 251
  • Добрич
Според указанията в проекта - плаща се на тримесечие. Миналата година ни забавиха доста второто и третото плащане, а материалите ги получихме април-май. Казаха ни да си поръчаме неща по за 15 лв. на група. Толкова за цялата година.

Сега /януари/ ни платиха за първото тримесечие: октомври-декември. За материали нищо не са споменавали.

# 252
Училището ви малко ли е? На мен ми се полагаха 500 лв някъде, аз поисках единствено картони, които да напечатат, за сертификат на децата в края на годината
Донесли са най най еврините картони и трябва да ги печатам от джоба си
Пък всичко ме накараха да подпиша и щели да го дават на счетоводството

# 253
  • Добрич
Около 250 ученика мисля.

Ние през цялото време спонсорирахме проекта, защото няма как да работиш без материали.

# 254
Кофти
Аз доколкото знам, това е последната година на Твоят час
Знаете ли дали догодина ще има нещо, което да го замени

Или... кръжоците родителите ли ще ги плащат?
Нещо ако някой знае.,,

Общи условия

Активация на акаунт