Професия учител - 3

• 180 687
  • 1 500
  •   1
Отговори
# 225
  • Майничка
При нас засега са минали три външни обучения, едното на Раабе за разпознаване на обучителни затруднения и две по облачните технологии (сега тези, които караха последното, ще обучаваме останалите колеги). И трите си бяха смислени, времето беше максимално уплътнено, лично за мен бяха от полза.

# 226
  • Пловдив
Миме, толкова платихме към ПУ - 70 лева общо.

# 227
  • Луната ни пази
Да попитам - през 2016 година имам изкарани три курса (следдипломна квалификация) към ФНПП СУ - БДП - 30 часа, Енвижън - 16 часа, Бяла дъска - 24 часа. Имам удостоверения от СУ. Дали тези курсове могат да се приравнят и да бъдат начислени към тях кредити? Къде мога да се обърна за компетентен отговор? Благодаря!
Подаваш заявление към РУО и те разглеждат всеки отделен сертификат.
Ние също въвеждаме Школо.бг. Харесва ми като идея, но функционалността не е на високо ниво.

# 228
Нещо с тези квалификации за курсове, не мога да се ориентирам. Къде мога да следя кога ще има обучения в даден град, например Велико Търново?

# 229
  • Пловдив
Обученията не са на принцип прави се в даден град и който иска се записва. Те се договарят - например директорът и вие се уговаряте за дадена дата, после той проверява в дадено сдружение, което има право да издава кредити дали може да пратят обучители тогава, ако не може се търси или друго сдружение или се сменя датата и така. Предполагам и група учители може да се събере и да си поръча обучение, просто трябва да се обособи група и да се договори с обучител.

# 230
  • Пловдив
Университетите също предлагат обучение, стига само да се сформира група. Поне ПУ и Департаментът за квалификация обявяват. Аз другата седмица се очертава да ходя на техен курс.

# 231
  • Добрич
И на мен едното ми обучение беше от департамента за модерни обучителни методи към висшето училище по мениджмънт Варна.

Обучения към висшите училища са по чл.43 (1) от наредба 12 и се признават винаги.

# 232
Това хубаво, обаче когато директорката не те праща? Искаш по инициативност да се запишеш, да вземеш кредит, да си го платиш, но си сам, а не група...... Освен да звъння и да питам дали няма сформирала се група......?

# 233
  • Добрич
На единия курс ме прати шефа и беше организиран от експерта. Там не съм плащала лично.

За другия въобще не съм питала шефа за обучението. От години следя обяви в Интернет и подавам документи. Сама си плащам, стига темата да ми хареса. Това лято бяхме 5 човека от различни градове в страната, а обучението по памет беше по 70 лв.

# 234
И къде се проведе курсът? В София или друг голям град

# 235
  • Добрич
Ако въпросът е към мен - в Добрич. Мен ме устройва идеално, защото съм от Добрич. Имаше двама учители от Ямбол, един от Ботевград /не съм сигурна дали помня точно/ и един от област Добрич.

Няколко години посещавах и обучения във Варна, но миналата година не намерих оферти.

# 236
  • Ямбол
J_M_L, като не те праща директорът, свържи се с експерта си и му дай пощата си, да ти изпраща всички оферти, които постъпват при тях. Същото може да направи и директорът, но при желание.

# 237
 виж в гугъл, пиши на 2-3 фирми с молба като имат група в твоя регион, да те потърсят, за да се включиш.
Все някой ще се отзове
А аз просто не мога да повярвам ... от Ботевград до Добрич са сиг 400 км...никога не бих си го причинила

# 238
J_M_L, като не те праща директорът, свържи се с експерта си и му дай пощата си, да ти изпраща всички оферти, които постъпват при тях. Същото може да направи и директорът, но при желание.
С експерта ми?? В РИО ли?

# 239
  • Ямбол
Да. От нашата директорка знам, че служебната ни поща е залята с какви ли не предложения за обучения. Предполагам, че и в РУО има такива. Освен това има финансиране за тези квалификации и няма как да не ви пратят поне на едно обучение.

Общи условия

Активация на акаунт