Паническо разстройство - 30

• 75 345
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
Хора, в чужбина психотерапията е безплатна и се зачита, като действащ метод в преодоляване на пр. Аз лично не съм била, само веднъж и ми каза, че съм добре. Та мисълта ми е, защо в бг няма безплатна психотерапия?? Трябва нещо да се направи. Thinking

Извинете за 3те поста, но от телефона като пиша дълъг отговор и блокира бг  мамата. Astonished

# 316
Хора, в чужбина психотерапията е безплатна и се зачита, като действащ метод в преодоляване на пр. Аз лично не съм била, само веднъж и ми каза, че съм добре. Та мисълта ми е, защо в бг няма безплатна психотерапия?? Трябва нещо да се направи. Thinking

Извинете за 3те поста, но от телефона като пиша дълъг отговор и блокира бг  мамата. Astonished
Ами Дарси, а де, защо не е безплатна...поне с направление да беше, да минава по здравна каса, ама тц..

# 317

Тук психотерапията е само платена, "добрите" терапевти взимат между 50 и 70 лв за час, което е непосилно да ги посещаваш 2 седмично примерно. Накрая пък, ако не станат нещата, казват ти че си непроменлива личност и така:))

Дончев, къде се загуби?

Венчо, много ми харесва как си започнала да мислиш позитивно:)

Джери, Веста, Дарси, Драко  Hug Дано не съм пропуснала някой. Решила съм да си започна сероксата, ще го направя в двата почивни дни, но не знам как ще успявам да работя. Днес пак не съм на себе си, едвам ходя Sad

# 318
Какво ви е мнението за антипсихотика (ФЛУАНАКСОЛ) предписаха ми го за Обсесивно-компулсивно разстройство, Досега бях на Стимулотон и Деанксит, но деанксита ми го сменят с флуанаксол, но ме е страх да го пия, защото има гадни странични ефекти. От 2/3 дни имам блистер с това лекарство ама не го почвам...

Препоръчаха ми и психотерапия, но психолозите искат много пари.

# 319
  • София
Нели, позитивно позитивно, колко да е позитивно Joy просто ми писна наистина много и искам да се оправя, ако ще и л@#%а да ми дават да ям.

# 320

Джери, Веста, Дарси, Драко  Hug Дано не съм пропуснала някой. Решила съм да си започна сероксата, ще го направя в двата почивни дни, но не знам как ще успявам да работя. Днес пак не съм на себе си, едвам ходя Sad
Ти и сега не успяваш Нели да си пълноценна, така че издържиш някак страничните ефекти...

# 321

Ти и сега не успяваш Нели да си пълноценна, така че издържиш някак страничните ефекти...
Да, днес залитам, едвам ходя, адски ми е лошо, ако ми се усилят симптомите ще умра сигурно. Глава ме боли отвсякъде, сърцето си го усещам навсякъде.  #Crazy Сутринта ме беше страх да отида да пишкам даже, а за къпанее, на широко отворена врата за няколко минути.

# 322

Безплтна психотерапия в България едва ли ще доживеем.Освен това в Бг.такива психотерапевти дето си разбират от работата се броят на пръсти.Не искам да обидя никой ,но е пълно и с шарлатани дето вземат пари за да те изслушат,кво те мъчи да проточат посещенията в времето за повечко часове и до там.Радко са тези дето освен,че си разбират от работата търсят и всички варянти да помогнат на пациентите си.Абе едно,че са скъпи,друго че кой знае дали ще уцелиш точния психолог за теб.

# 323
И аз съм чувала, че когнитивно-поведенческа терапия е добре, аз също искам да пробвам, но пусти финанси... а и със сигурност трябва продължителна терапия.

Когнитивно-поведенческата терапия е от малкото , които имат много бърз ефект.Аз не бих могла да се ангажирам , разбира се е с времетраене, но по принцип се забелязва резултат с 5-8 срещи. Там се работи в строга рамка , дават ти се домашни и по време на терапията, ще те научат на техники, които са подкрепа напред във времето. Това е идеалната терапия при окр, а и при паник атаки

# 324
  • Пловдив
Нели, давай смело. Човешките възможности са неограничени. Сама ще се учудиш на какво си способна.

Бях в болницата, но нищо не стана с момата. Бяхме в една стая с техния доцент и още 2-ма доктори и нямаше как да направя каквото и да било. Но може би всяко зло за добро, ако ме беше отрязала щях да изпадна в още по-дълбока депресия... Продължавам със скучното сиво ежедневие.

Hug Всички.

# 325

Тук психотерапията е само платена, "добрите" терапевти взимат между 50 и 70 лв за час, което е непосилно да ги посещаваш 2 седмично примерно. Накрая пък, ако не станат нещата, казват ти че си непроменлива личност и така:))

точно , аз за това зададох тук въпроса ,
ако трябва ще чакам ,и плащам , но да има резултат,
а не да си ходим ей така да си даваме парите

# 326

точно , аз за това зададох тук въпроса ,
ако трябва ще чакам ,и плащам , но да има резултат,
а не да си ходим ей така да си даваме парите
svetlinat ние трудно можем да ти кажем помага ли ти терапията на теб.Ходих вече 6-7 пъти и не се чувствам ок,на мен поне не ми дава достатъчно яснота.Не съм ходила на такъв тип терапия,но съм чела,а и тук също споменаха,че се правят упражнения,домашни и се изискват определени усилия и от твоя страна.Просто само ти знаеш какво се случва по време на твоята терапия,а ние мобем само да гадаем.Прочети из нета за този тип терапия,как се води и практикува,и какви са резултатите и прецени.Ако правиш всичко,което психоложката ти казва,и няма резултат,лично аз бих отишла още няколко пъти и ако продължи да няма резултат ,бих я сменила.Ако само си споделяме пак бих я сменила и тн.Но ти все пак не си казала какво правите и как решавате нещата и е трудно да се каже,защо няма резултат.

Последна редакция: ср, 13 дек 2017, 17:01 от renatta

# 327
  • Няма такава държава!
Има психолози и по здравна каса, но наистина не си дават много зор - като всеки държавен служител. При психиатър също може да се отиде без да се плаща допълнително - пак по здравна каса, но там освен да те изслушат и да ти коригират дозата, друго няма да направят. Аз ходих на психолог с платен прием, беше 40 лв на час и съм много доволна от жената, тя наред с това е и психиатър, комбинирахме лекарствена с психологическа терапия. Проработи. Но искам да кажа на всички, които мислят, че изборът на добър доктор ще им реши проблема - съжалявам, но няма да стане така. Докторът ще помогне, ще дава лекарства, ще дава насоки, ще препоръчва тактики и практики, но няма да свърши нашата работа - а именно да поемем отговорност за здравето си и живота си. При всичката помощ, която можем да получим, тя си остава това - само помощ, основната работа трябва да я свършим ние самите, трябва да поискаме да я свършим. Това е като да се храниш - може друг да мисли рецепти, друг да напазарува, друг да сготви, друг да сложи масата, дори друг да ти подава с лъжичка, но не може и няма как да сдъвче и преглътне вместо нас. Когато аз лично осъзнах това, тогава започна подобрението ми. Преди това само ходех да и мрънкам колко ми беше зле и да и плащам, за да ме изслушва.

# 328
Има психолози и по здравна каса, но наистина не си дават много зор - като всеки държавен служител. При психиатър също може да се отиде без да се плаща допълнително - пак по здравна каса, но там освен да те изслушат и да ти коригират дозата, друго няма да направят. Аз ходих на психолог с платен прием, беше 40 лв на час и съм много доволна от жената, тя наред с това е и психиатър, комбинирахме лекарствена с психологическа терапия. Проработи. Но искам да кажа на всички, които мислят, че изборът на добър доктор ще им реши проблема - съжалявам, но няма да стане така. Докторът ще помогне, ще дава лекарства, ще дава насоки, ще препоръчва тактики и практики, но няма да свърши нашата работа - а именно да поемем отговорност за здравето си и живота си. При всичката помощ, която можем да получим, тя си остава това - само помощ, основната работа трябва да я свършим ние самите, трябва да поискаме да я свършим. Това е като да се храниш - може друг да мисли рецепти, друг да напазарува, друг да сготви, друг да сложи масата, дори друг да ти подава с лъжичка, но не може и няма как да сдъвче и преглътне вместо нас. Когато аз лично осъзнах това, тогава започна подобрението ми. Преди това само ходех да и мрънкам колко ми беше зле и да и плащам, за да ме изслушва.
Точно това имах и аз напредвид.Ейй как хубаво го написа,психолога помага,но работа има и за нас.

# 329
Цвете, може ли координати на психоложката ако е в София?

Общи условия

Активация на акаунт