Паническо разстройство - 30

• 76 110
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
Джери станалото,станало няма смисъл да го мислиш.Всяко зло за добро.Гледай сега да си оправиш борсата,опитай да починеш пълноценно около празниците и след НГ с нови сили към нови приключения.Дарко хич не го мисли момичето,от проба няма какво да загубиш.Не вярвам ,че няма да си даде фейса,но и да не го даде,поне ще знаеш ,че си пробвал,а не чакаш нещата да стават от самосебеси.vancho82 казваш,че ти е излезнал дефицит на в. Б12 ,но не го пиеш редовно.Защо не се ли почуства по добре при приема,или вече пиеше АД.

# 301
  • София
Драко, замисли се ... какво имаш да губиш, ако пробваш ? Най-много да те отреже, ако си има приятел, но след това продължаваш Simple Smile поне ще си опитал. Стискам палци Wink
Джери, нещо напоследък не съм много ок, но стискам зъби и си казвам, че тази година беше много скапана и дано догодина е по-добре, ей го къде е Simple Smile

# 302
И моят страх е все, че ако ги почна тия хапчета едно че няма да успея да мина тежкия период в началото и второ, че те ще ми станат патеричката и ще си куцам с нея цял живот. Виждам тук някои са спирали, ама май само временно. Не за постоянно.
renatta, значи ме разбираш за тая история с треперенето. Много е гадно като си сред хора, няма спиране. И май все така ще сме си..
Аз имам комични случки с това треперене. Бяхме веднъж излязли с хората от същия курс за квалификация и аз си взех чаша вино. Е, непрекъснато се опитвах да я вдигна тая чаша и да я доближа да устата си без да  разлея виното. Не ставаше. Тия хора ме гледаха и се чудеха какво става. Накрая отпивах само като никой не ме гледа, защото иначе пак се почваше треперенето и разливането. По едно време държах чашата с двете си ръце даже! Ех...сега ми е смешно, ама тогава.
lovely такива ситуации никога не са ми били смешни.Свикнала съм с тях,приела съм ги,но така и не се научих да им се надсмивам.Може би защото това треперене от мен взима много.Първо не мога да работя това,което искам и мога.Преди да родя първото ми дете,работех в салон ,като маникюристака,обичах си работата,но треперенето зачести и се наложи да спра.Доре,че забременях и после търсих нова,работа.Идва ми от вътре да рисувам,гримирам,лакирам,абе да създавам красиви неща,упорита съм и винаги се старая всичко да е идеално,но уви дори и себе си вече правя с преко сили,защото нали знаеш колкото по се стягаш и стараеш толко по трепереш.А всички казват,че имам око за тези неща,имах огромно желание да се развивам.Пречи ми много треперенето и не ми позволява да давам 100 от себе си в каквото и да било.В фитнеса дигна тежко разтрепервам се,стане лято,жега пак треперя от топлото,притесня се трепера,ядосам се треперя,и хайде бъди пълноценен и доволен.Пълна отврат.Каквото и да работим,съм сигурна,че ще се съгласиш с мен ще треперенето ни ощетява много,и си е огромно усилие трепереща със сърце биещо в ушите да свършиш каквото и да било,но няма да се даваме и така.

Последна редакция: ср, 13 дек 2017, 08:33 от renatta

# 303
Момичета вече 6 - 7 пъти посещавам психотерапевт и нищо
рано ли е или не съм нацелила точния човек
много си я харесвам но до момента нещо по различно не чувствам Sad

ще си бутна въпроса по напред че нещо изостана
нима никои не се е излекувал с психотерапия тук ?
Благодаря

# 304
  • Няма такава държава!
Цвете я кажи какво и колко дълго ги пи и като ги спираше, имаше ли някакви симптоми? Връщаха ли се старите симптоми? През кой сезон ги спря?

Значи даже не им помня имената на всичките - май опитах всичко, налично на пазара, под лекарски надзор, разбира се. И си ги пиех редовно, независимо колко гадно се чувствах от страничните ефекти, после си записвах час при лекаря и там обсъждахме дали да деаня още малко или да сменяме АД-то. Пила съм деанксит, флуанксол, нещо си, друго нещо си, докато не попаднах на Аритави - ей това ми подейства на мен добре. Едно, че страничните ефекти ми се видяха по-малко, друго - че наистина ме измъкна от дупката, останалото направих сама - казах си това е - явно няма да се мре сега, защо тогава да не си направя живота по-добър и по-шарен? При мен реално спиране нямаше, само сменяне на един Ад с друг и затова стари симптоми не се появяваха, но и тези дето си ги имах не изчезваха. Аритавито почнах да намалявам, когато се почувствах по-силна и когато почнах да спя като хората, тоест поне 5-6 часа на нощ. След два месеца още веднъж намаляване на дозата, след още два - още веднъж и така. Сезон не съм гледала, гледах да се чувствам добре и да нямам сиптоми на отнемане. Окончателно ги спрях, когато усетих, че няма значение дали съм ги пила или не, случи се и няколко пъти да забравя да ги взема и да не обърна внимание. Мисля, че беше края на лятото.
Драко - дерзай, момче. Фейсбук е добър избор - хем общуваш, хем си спестяваш стреса от контакта лице в лице, хем ще можеш да премислиш какво и кога да и пишеш!
Джери, действай с борсата и почивай, имаш поне година да избираш нова работа.
Светлинар, 5-6 пъти не достатъчно дълго, дай и шанс още поне по толкова. Знам, не е евтино, но полза има.

# 305
Svetlinar извинявай за въпроса,ти какво точно лекуваш с него ОКР ли беше?Чувала съм,че психотерапията върши чудеса,но че трудно се намира читав психотерапевт и че понякога се проточва много.Аз също мисля,да започна терапия след НГ,но ще видим.Каква терапия прилагате?

# 306
Svetlinar извинявай за въпроса,ти какво точно лекуваш с него ОКР ли беше?Чувала съм,че психотерапията върши чудеса,но че трудно се намира читав психотерапевт и че понякога се проточва много.Аз също мисля,да започна терапия след НГ,но ще видим.Каква терапия прилагате?
отидох ,че мислех че имам хипохондрия ( даже още съм убедена че е това ) , оказа се че имам ОКР , но не от това с миенето на ръцете  Laughing а това че обичам всичко да ми е подредено и наред също било окр ...+ натрапчиви мисли за болести , както и да е , но вече ходя 7 пъти и никаква полза нямам за сега та си мислех дали да не потърся друга помощ  Tired незнам ,
просто си мислех че при седем посешения би трябвало да имам вече някаква промяна , за това попитах .
ще съм Благодарна на отговор за да сум наясно да продължа или да търся друг вариант

# 307
отидох ,че мислех че имам хипохондрия ( даже още съм убедена че е това ) , оказа се че имам ОКР , но не от това с миенето на ръцете  Laughing а това че обичам всичко да ми е подредено и наред също било окр ...+ натрапчиви мисли за болести , както и да е , но вече ходя 7 пъти и никаква полза нямам за сега та си мислех дали да не потърся друга помощ  Tired незнам ,
просто си мислех че при седем посешения би трябвало да имам вече някаква промяна , за това попитах .
ще съм Благодарна на отговор за да сум наясно да продължа или да търся друг вариант
И аз също съм с ОКР,и моето не е свързано с миене,дори и ред и чистене,но имам натрапчиви мисли .Чувала съм,че когнитивно  -поведенческата терапия върши работа.Защо не попиташ психоложката си за нея,и ако не я практикува потърси друг.

# 308
  • София
И аз съм чувала, че когнитивно-поведенческа терапия е добре, аз също искам да пробвам, но пусти финанси... а и със сигурност трябва продължителна терапия.

# 309
с нея работим , но за седем пъти няма ефект - рано ли е още незная , за това питам ако някой знае за колко пъти бих почувствала подобрение ?

# 310
  • София
с нея работим , но за седем пъти няма ефект - рано ли е още незная , за това питам ако някой знае за колко пъти бих почувствала подобрение ?
Тя не ти ли казва горе - долу кога може да имаш ефект ? Порови се в нета може да има инфо, не знам дали някой тук е посещавал дълго психотерапия, аз си мисля, че тези неща се случват бавно.

# 311
И аз съм чула,че не става бързи,освен това ,че до голяма степен нещата зависят и от пациента.Предполага изпълняваш съветите и препоръките на психолога.Иначе само с посещенията едва ли ще се получи.Порови в нета има информация за този вид терапия,може просто да е рано.vanchu82 и аз искам да пробвам с терапия,но съм от малак град,не открих спецялист практикуващ този вид терапия,иначе поне за веднъж,два пъти месечно бих отделила.Но иначе ходенето в друг град+парите за сесията ще ми дойдат в повече и като време и като пари егати.

# 312
И аз съм чула,че не става бързи,освен това ,че до голяма степен нещата зависят и от пациента.Предполага изпълняваш съветите и препоръките на психолога.Иначе само с посещенията едва ли ще се получи.Порови в нета има информация за този вид терапия,може просто да е рано.vanchu82 и аз искам да пробвам с терапия,но съм от малак град,не открих спецялист практикуващ този вид терапия,иначе поне за веднъж,два пъти месечно бих отделила.Но иначе ходенето в друг град+парите за сесията ще ми дойдат в повече и като време и като пари егати.
Да и като не се получат нещата се оправдават с пациентите. От нас зависело, дрън дрън.

От вчера пак ме тресна тревожността. Страх ме е адски. Трябва да работя и не мога да си позволя болничен за да почба лекарства.

# 313
Драко, супер, това е знак, втори шанс! Заговори я. Питай кога й е почивката да я заведеш на кафе, или пък друг път когато е свободна. Кажи и колко си доволен от отношението й, например. Някакъв комплимент и направи. Успех! Пиши пак. Flowers Four Leaf Clover

# 314
Джери аз мислех, че за старата работа говориш, че са те скъсали. Късмет с търсенето на нова. Flowers Four Leaf Clover
И аз съм разочарована и кога ли и на мен ще ми писне и ще им тегля една. Аз съм много търпелива...

Общи условия

Активация на акаунт