Паническо разстройство - 30

• 75 263
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Весело посрещане на новата 2018г. приятели! Бъдете живи и здрави, по-малко стреснати от адреналина, повече вдъхновени и летящи по крилете на свободното живучкане. Надраве!

# 496
  • София
Честита нова година ! Пожелавам на всички най-вече здраве, спокойствие и увереност, че ще се оправим и че най-доброто предстои! Ако сте решили да промените нещо в себе си или в живота си в положителна насока, не се отказвайте и смело напред. Нека всичко лошо остане в миналата година HugKissing HeartFlowers Hibiscus

# 497
Честита Нова Година:) Бъдете здрави, щастливи и следвайте сърцето си:)

# 498
  • София
Честита Нова година и от мен. Нека да бъдем по-добри и да вярваме в себе си. Нека да сме здрави, силни и да постигнем всичко което искаме.

# 499
Честита нова година приятели!Бъдете здрави и щастливи.

# 500
Честита нова година приятели!
Как мина при вас посрещането на Новата година?
При мен мина много добре,даже се забавлявах имаше 1-2 момента на тръни но за кратко.Но днес.....съм ужас, толкова зле не съм била скоро... нестабилност , замайване,цял ден ,,вися,, хваната за мъжа ми когато бяхме на вън имах чувството че ще се свлека или залитна, чувството че ще изгубя контрол,избива ме на рев.Защо така не знам....бях доста добре напоследък и днес... пак ме хванаха лудите....

# 501
Празниците са за да си стоите у дома, а не да ми идвате у дома. Дали ще има ефект да го напиша у ФБ.

# 502
Как сте момичета?  Hug

# 503
Бях добре известно време но от два-три дни пак съм замаяна, нестабилна....аман.
Ходихме в София на гости и там се ,,разклатих,, и още ме държи...
При мен първите 2 часа след събуждане съм най зле,като се навеждам да си мия лицето и едва се крепя на краката.А вечер като се мия не съм така или рядко.Наистина ли това е на психическа основа? Отвратително е!

# 504
Здравейте!
Нова съм тук - току що се регистрирах, за да споделя, а ако мога и да помогна.
На почти 25 години съм и аз като всички тук имам паник атаки.
Какво ги отключи - загубата на най-важният Човек в живота ми - мой идеал, моя гордост, моя сродна душа - искам да бъда като него - силна, непоклатима, вдъхваща респект, раздаващ се във всичко човек. Надявам се да ме гледа отгоре и да знае, че го обичам неимоверно-безкрайно! Да ме закриля и да се гордее с мен.

Вече не получавам паник атаки от тази загуба - само безкрайна тъга. Вече си имам нови причинители за атаките.
Наистина силните ми паник атаки са били 3-4 пъти (имам паник атаки от година и половина). Първата - стигна до Бърза помощ и инжекция - не помня какво са ми били - секунди след като ми я биха започнах да се хиля безпричинно, абе весело си беше. Казаха, че ще заспя съвсем скоро - да бе, сигурно поне още няколко инжекции ми трябваха, че да заспя - никакво спане.

От тогава ходя и на психиатър. Даде ми ксанакс, който да пия, ако се чувствам много зле (до сега не съм го и пила - баща ми ми забрани и беше във всеки един тежък момент до мен - случвало се е да го моля, просто да ми даде хапчетата - но той беше там и се опитваше да ми помогне всячески, но без силните хапчета). Даде ми и деанксит и неолексан - пих ги няма и половин година, спирах, в лош момент пак ги започнах за месец... не ми помагат особено - ако нещо ме напряга и дразни аз получавам дали силна, дали слаба паник атака. Не вярвам, че точно тези хапчета ми помагат в момента. В началото може би - да, помагаха. Сега, не мисля. Повече от 6 месеца не пия нищо.

Паник атаките продължават - слаби, но често. Причини много - страхове от загуба на близки, страх от излизане навън (вкъщи е по-добре Grinning), страх от - ами, ако ми стане лошо, внезапните шумове също ме стряскат - направо си подскачам, не искам да ми се случва дадено нещо и хоп появява се паник атака, не искам да съм еди къде си - паник атака. Едно разглезено състояние - искам да се случва точно това, което искам - и няма да получа паник атака. Винаги знам защо ги получавам и причината.

Със слабите успявам да се справям - дишане и това си е, а ако успея и да си намеря занимание - прекрасно. Силните определено са проблем - почти не успявам да ги контролирам - по-скоро, близките ми като са до мен успяват да ми помогнат. Знам, кои са най-големите ми страхове - знам и, че ще се случат, което почти задължително означава, че ще имам още няколко силни такива - дано успея да ги преживея.
Та, и аз така - обичайните усещания и аз ги имам да не ги изреждам - по-странните, които се появиха наскоро са, че като съм пред ПА успявам да я предотвратя, спра, но пък качвам температура - смазващо е; и започнах да се будя нощем от време-на време, усещайки, че някой ме души - поне не е всяка нощ. Странно, но всичко се случва в просъница и успявам да заспя почти моментално.

Голям дискомфорт са виенето на свят, стресът, че трябва да излезеш навън, задушаването, сърцебиенето и при тегавите ситуации - нещото, приличащо на гърчове.

Тамън си  мислиш, че вече няма ПА и те идват отново - дали старите причини, дали нови.
Иии сега пак навлизам в цикъл от ПА - проблем в една 6 годишна връзка, проблем, който не мога да реша - а и не мога просто да подмина. И докато не се тръгне нанякъде усещам, че паник атаките ще са моя сянка.

ПП - Честита нова година с по-малко страхове, проблеми и дразнители!

# 505
Здравейте и Честита нова година! Дано ни донесе повече хармония и спокойствие, както и по-малко лоши случки!
Аз съм болна от 1-ви. И уж бях се закрепила около празниците и откак се разболях и се почна пак гадене, изпотени ръце, сърцебиене, тревоги...Вчера правих вечерна разходка и така ми размина, днес е трудно също. Гледам да не взимам лексотана. Само в краен случай. Но като гледам пак ще стигна до него. Макар че взимам само по четвърт, но не искам да свиквам.
Продължавам да се въртя в кръг. Искам да не съм самотна, но избягвам срещите с хора, защото ме карат да съм тревожна...

# 506
Аз имам виене на свят и не ьнам от какво е.  И леко гадене.

# 507
Много зле изкарах Новата година. Началото де. То сама, без телевизор, депресия. Пък си взех 2 бутилки вино и се оправиха нещата.
Е, нищо сега 2 дни се лекувам

# 508
Аз горе долу добре изкарах НГ.,а и празниците.Уж по спокойна бях,но от вчера малкия ми е болен,и обиксляме по лекари.Та от вчера треперя ,като лист и съм с главоболие.Успокоявам се,че поне се шашкам за реален проблем,до колкото изобщо може да е успокойтелно това.

# 509
Аз изкарах много зле плазниците. С постоянна тревожност и депресия. Вчера реших да сменя психиатърката си. Новата реши първо да ми намали лекарствата, защото предишната ми беше изписала 6 флуанксола, ремирта и половина, 2 стимулотона и половина и 2 ксанакса. после, обаче смята да ме лекува с трициклични АД. Направо ми настръхна косата. Много ме е страх от тях. Аз даже войни водих тук в темата.....Споделих с приятелката си/мъжът и е психиатър/ и тя веднага нададе вой срещу трициклиците. Моля ви ако някой се лекува с трициклични и е доволен, нека сподели, защото направо ще откача. Вече съм готова на всичко само да се оправя, че с тази постоянна тревожност не се живее, но не съм очаквала, че съвременна млада психиатърка ще ми предложи да ме лекува с трициклични.......Отчаяна съм.

Общи условия

Активация на акаунт