Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 653
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 1 515
В момента, в който разбера, че нечии телефон го гледа друг и той ми е познат, дори не е нужно да имам аспирации към него, ще си позволя такива фриволности, че ще стане филм - за едни комедия, за други хорър. Кой, както си го направи Simple Smile
Ако ми е приятел обаче, най-сериозно ще му обясня, че има луда жена и това е недопустимо. Аз обичам приятелите си и такива неща не искам да им се случват. Ако чуе добре, ако не чуе, пак добре. Аз да съм си казала.
Но в моя свят има едни основности, които се разминават значително с понятията в бг-мама за междуличностни отношения, та не задълбавам много. Повече гледам да чета и да проучвам сред какво живея. За забава, не за друго.

# 1 516
  • София
Комуникирам по телефона, като не пиша СМС-и,предпочитам да говоря, срещаме се , пием кафе и така. Обсъждаме си някакви неща, било за семейство, работа, почивки. Както предполагам всички нормални хора.

Значи, не оставяш следи....... Simple Smile
Друго се питам- тия много приятели, с които говориш, дори се срещаш и пиете кафета, защо ли не пречат на вярата на мъжа ти в теб, а ти не даваш дори и с една жена да говори?

# 1 517
Комуникирам по телефона, като не пиша СМС-и,предпочитам да говоря, срещаме се , пием кафе и така. Обсъждаме си някакви неща, било за семейство, работа, почивки. Както предполагам всички нормални хора.
Значи, не оставяш следи....... Simple Smile
Друго се питам- тия много приятели, с които говориш, дори се срещаш и пиете кафета, защо ли не пречат на вярата на мъжа ти в теб, а ти не даваш дори и с една жена да говори?
Тя може, но той - не!

# 1 518
  • София
Ако някоя женица ми се изрепчи и дори да няма за какво, няма да има особен проблем. Ще реша, че си имат междуличностни проблеми и съм повод.
Абсурд да се правя на интересна и да тропам с краче, че съм по- важна от нечия съпруга. Под достойнството ми е.
За мен така стоят нещата и очаквам човекът до мен стщо да не ми се репчи, ако съм сипала на някоя. Всеки трябва да си отстоява приоритетите.

Много е жалко, че има тъжни хора, които се смятат за толкова важни, че изискват от деугите да поставят техните нужди над семейството си.

П.П. Може би защото тя не лъже, че не комуникира с тях.

# 1 519
Ако някоя женица ми се изрепчи и дори да няма за какво, няма да има особен проблем. Ще реша, че си имат междуличностни проблеми и съм повод.
Абсурд да се правя на интересна и да тропам с краче, че съм по- важна от нечия съпруга. Под достойнството ми е.
За мен така стоят нещата и очаквам човекът до мен стщо да не ми се репчи, ако съм сипала на някоя. Всеки трябва да си отстоява приоритетите.

Много е жалко, че има тъжни хора, които се смятат за толкова важни, че изискват от деугите да поставят техните нужди над семейството си.

П.П. Може би защото тя не лъже, че не комуникира с тях.
Съгласна, но според моите критерии авторката на казуса лееекинко престъпва всякакви граници, което разбира се, си е техен проблем.

Аз го виждам така:
--> писал си с някаква за някаква игра (да кажем, че това може да не е невинно за някои хора - ОК)
--> скандал
--> той спира
--> цяла година му проверява телефона през ден (което за мен е ужасно гадно и унизително)
- не спипва нищо;
-девойката е в друг град;
-авторката е по цял ден 24/7 с мъжа си => явно няма нищо
 --> получава някакъв смс от непознат номер (!) като въпросния смс е някаква супер обща глупост, очевидно изпратена погрешка (все пак не е "Като жена ти влезе в банята ми чукни, ща скъсам" или "Нося онова червено дантелено бельо с многото финтифлюшки")
--> авторката истерясва и:
а) престъпва всякакви граници като пише от името на мъжа си все едно е той, което е меко казано унизително и за двамата;
б) вдига скандал на мъжа си въпреки, че той реално нищо не е направил и
в) въпреки, че признава, че смс явно е погрешка и мъжа й е бил силно изненадан, продължава да нарича девойката к*рва (не става ясно кое я прави такава - може би, че е писала на някой си за закуска и случайно е натиснала грешния човек или по-скоро, че изобщо съществува).
На мен ми идва в повече, ако ще женската интуиция да е вид 3то око.
Ако трябва да дам някакъв съвет, той би бил - малко по-спокойно, по-леко със скандалите и малко уважение към човешките права на половинката (като правото на идентичност, а не някой друг да пише от негово име и да се прави на него, за да разкара нежелано приятелство). Това със сигурност ще спомогне повече за запазване на хубавите им отношения от скандалите и ограниченията.

# 1 520
И аз смятам, че при такова целогодишно параноясване, авторката не си дава мира докато не открие "доказателство", че мъжа й я мами. Ако не го открие, ще си го създаде...
Въпроса ми е дали е щастлива от това, което сама си причинява..

# 1 521
В момента, в който разбера, че нечии телефон го гледа друг и той ми е познат, дори не е нужно да имам аспирации към него, ще си позволя такива фриволности, че ще стане филм - за едни комедия, за други хорър. Кой, както си го направи Simple Smile
Ако ми е приятел обаче, най-сериозно ще му обясня, че има луда жена и това е недопустимо. Аз обичам приятелите си и такива неща не искам да им се случват. Ако чуе добре, ако не чуе, пак добре. Аз да съм си казала.

...
Това е също толкова нелепо, ако не и повече от онова, което според теб е поведение на луда жена. 

# 1 522
  • София
Гугъл, съгласна съм.
Аз също не мисля, че е постъпила добре и го казах. Просто давам пример, че и другото, описанот от Мара, е жалкарско.

Не мога да не забележа един двоен стандарт, обаче.

Мъжът ми е тъпак и скапаняк, вдига ми скандали, ревнив е >> ти си си го избрала, той няма да се промени, да си гледала

Вдигнах няколко скандала от ревност, реагирах тъпо и следих телефона му цяла година >> осъзнай се жено, промени си държанието, щото горкият човечец такива като теб не ги търпи

Би трябвало да е: той си я е избрал такава, тя няма да се промени.

# 1 523
Ако имам съмнения, всичко бих проверила. Не искам да си трая и да чакам като овца на някого да му разминава, ако има нещо, което не ми изнася. Simple Smile

# 1 524
  • София
То си личи, кои истински са патили, кои разсъждават просто за спортта, без даже да са имали приятел/ка потърпевши.
Много лесно се дава определения за хора и се порицава без да си бил в същите обувки.
А някой са на 1000%сигурни,че на тях няма да им се случи.
И аз бях убедена, че няма да ми изневери, поради ред причини, е не бях права в убежденията си.

# 1 525
Гугъл, викаш "малко уважение" към основните човешки права и свободи? Верно ли мислиш, че им шанс?

Луна, кое мислиш за нелепо - забавата или грижата за приятел?

Девойката има патологична ревност смесена с непознаване на елементарни човешки права. Унижава мъжа си, прикривайки се зад любов. Необходимост от контрол и от... психолог. И най-тъпото е, че освен, че не разбира за какво говорим, се мисли за права. Тя извлича подкрепа от щадящите коментари, които в тоя случай, се явяват подбудителство. Ама е много сложно да го обяснявам дълго. Нейният морал е загубена кауза. Все едно да коригираш псориазис с фон дьо тен.

Щом причинява това на мъжа си, какво ли би правила с децата си? Майка ми никога не си е позволила да ми чете кореспонденцията, да ми отваря писмата или да се меси в личния ми живот. Как си я представяте като майка? Ами, ако има син? Баща (под)чехльо и отчети до откат.

Та, тя за мен е загубена кауза. Да иска съвет в публичен форум за погрешно изпратен смс. Какво повече заслужава от забава?

# 1 526
Ок, случвало ми се е. Но и преди и сега смятам, че не е редно това следене и вманячаване. Това вреди най-вече на този, който го прави...
В случая авторката мисля, че преувеличава с вдигането на скандали. След като иска да си изясни дали мъжът й изневерява. Нека първо си набави нужните доказателства и тогава да сложи картите на масата. Какъв е смисъла от скандали, базирани само на нейните безпочвени съмнения?

# 1 527
  • Сан Франциско
Ние дори не сме го обсъждали със съпругът ми - просто откакто се запознахме, по подразбиране, телефонът, портмонето/портфейлът и кореспонденцията са лични и не си ги пипаме. Случвало се е и на двамата, когато единият е зает и телефонът му звъни да каже на другия - виж кой е и вдигни - или - вземи двайсетачка от портмонето, но само в такива случаи, с изрично разрешение. И така, вече 14 години. Това следене и проверяване, месеци наред, не си е работа. Не можем да си го причиним един на друг, по какъвто и да е повод.

# 1 528
Aз мога да разбера да провериш при сериозни съмнения, подплатени с вероятност за реална случка (а не тя да живее в друг град, авторката е 24/7 с мъжа си, не са говорили от година). Ако има истинска причина и смяташ, че те разиграват, а искаш да си наясно с това, което се случва - ОК. Но това през ден с години да проверяваш, щото проверката била висша форма на доверие при все, че поводи за съмнение нямаш някак не е същото.
С други думи: Ако проблемните кореспонденции с онова момиче са засечени да кажем януари, мъжа е обещал да спре комуникацията и са се разбрали по въпроса, каква е логиката юли да му гледа телефона през ден след като февруари, март, април, май и юни не е видяла нищо нередно? Това вече не е проверка, провокирана от релевантни съмнения, а си е баш следене и дебнене аха аха се провини с нещо и това е да кажем с по-мека дума - неприемливо.

# 1 529
  • София
От друга тема:
Ровичкам нещо да направя някои настройки във Фейсбук профила на ММ (да уточня, че бях помолена, да не ме питат сега какво правя в личното пространство на хората) и виждам на стената, че моя приятелка е коментирала под моя снимка и ме е питала кога ще се видим. Отговарям ѝ:" Може би следващата седмица 😉." Усещам се след като вече съм пратила отговора и бързам да си вляза в моя профил, за да ѝ обясня каква съм я свършила. Тя милата доста се кокорила в първия момент на поканата с намигването.Smile

Пак добре, че  се е усетила о'време. Че аз каквата съм блейка не само нямаше да се усетя, ами и щях да се чудя и мая защо приятелката ми не ми отговаря на предложението за среща. И си представям , ако мъжа   ѝ беше някой ревнивец като авторката какъв скандал щеше да отнесе самата тя за няма нищо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт