Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 769
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Sally123, какво е положението? Върна ли се от чужбината?

# 871

Положението е мега зле Sad
Получих 100% доказателства, че е спал с нея няколко пъти. Покрай ровенето научих и други гадости за него. Вкъщи още не съм се прибирала, на друго място съм временно. Дадох му срок да се маха, само че още не е, а ми прави невероятни скандали и панаири всекидневно. Уж щял до няколко дни да се маха. Може би много се филмирам, но може и някоя мизерия да ми направи. Страх ме е да се виждам с него очи в очи, станал е много лабилен. Никога не ме е удрял, ама си имам едно наум, наслушала съм се на какви ли не истории. Нямам търпение да се изнесе и да вляза в релси, ама тоя човек прави какво ли не само и само да остане. Това е нелепо и вече не знам дали е за тая тема...

# 872
Страх ме е да се виждам с него очи в очи, станал е много лабилен. Никога не ме е удрял, ама си имам едно наум, наслушала съм се на какви ли не истории. Нямам търпение да се изнесе и да вляза в релси, ама тоя човек прави какво ли не само и само да остане. Това е нелепо и вече не знам дали е за тая тема...

По същата причина и аз избягвам да го виждам моя бивш. А ми предстои развод и ще трябва да го изтърпя....

# 873
  • София
Това, че проявява разумна доза ревност е донякъде добре. Значи изобщо не си му безразлична и държи на теб.

Мило, че я успокояваш, но дали не е "куче кокал не яде, но и на друг не го дава" Peace

# 874
Това няма как да знам. Но когато си издържал 18г. с един партньор без да си имал нужда от друг кокал е много вероятно след моментното му увлечение когато е изтрезнял да се притеснява да не му го върне с някой друг и да е започнал да проявява ревност. Сама би трябвало да може да прецени тежестта на това което ги свързва и това което се е опитало да ги раздели кое е по-силно и дали се опитва да я заблуждава.

# 875

Положението е мега зле Sad
Получих 100% доказателства, че е спал с нея няколко пъти. Покрай ровенето научих и други гадости за него. Вкъщи още не съм се прибирала, на друго място съм временно. Дадох му срок да се маха, само че още не е, а ми прави невероятни скандали и панаири всекидневно. Уж щял до няколко дни да се маха. Може би много се филмирам, но може и някоя мизерия да ми направи. Страх ме е да се виждам с него очи в очи, станал е много лабилен. Никога не ме е удрял, ама си имам едно наум, наслушала съм се на какви ли не истории. Нямам търпение да се изнесе и да вляза в релси, ама тоя човек прави какво ли не само и само да остане. Това е нелепо и вече не знам дали е за тая тема...

Не знам дали е тенденция така да агресират изневеряващите, след като усетят, че този когото са приемали за даденост, може и да не е винаги на тяхно разположение. Номера е, че това не е ревност, а чиста проба егоизъм. Видиш ли аз мога да си кръшкам, но онова в къщи си е само и единствено мое! Явно всички мислят по-този начин. И безпределната наглост е, че стават агресивни и обвиняват и заплашват с какво ли не половинката си, стане ли дума за раздяла! Способни са на всичко, за да не бъдат изритани от зоната си на комфорта - уюта на смирената съпруга и отдадена майка, която работи 8-9ч на ден, гледа децата, върти къщата, но не може да "даде" на съпруга си онази сладка тръпка и пеперудите в корема, които той е усещал навремето. Това чувство и разбирането, както на него му се иска, той може да ги получи само от някоя друга...

# 876
Скрит текст:
Цитат
Приеми, че неговото е повече фантазия за любов към някаква с която си мисли, че ще запълни това която му е липсвало, но в действителност нещата обикновено са много по-прости: усетил е само че болезнено се нуждае от секс
Честно-точно това ми се искаше да чуя и от него,но това че ми го казва точно мъж мн ме радва.Щом разбрах за флирта му,за децата не се замислях,те няма да бъдат ущетени надявам се никога от мен,знам само че тогава разбрах че си го искам за мен,но не насила,исках дори да съм на нейното място,завиждах и че такъв хубав мъж е врътнала за нула време и той е "луд по нея"(луда съм,нали).Не искам друг да  ме обожава,а само той,искам да съм красива,секси за него и да му завиждат за това😊Ще продължа да се старая,защото виждам че му е хубаво,но и той доста ми се чуди,не знае как така е станало с мен- никакъв секс,а изведнъж от два месеца няма празно,ама то ще е в началото така,ще се боря битовизмите и скандалчетата да не ми се отразяват на "либидото"(тъкмо тая тема чета)щом мъжете могат и ние можем

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 21:47 от bubanka

# 877
ревността не е признак на любов, ревността е проява на собственическо чувство

# 878
До спасителката:Дано не е така,защото все пак аз не давах кокала да се яде😌,а сега как да го даде на друг като не го пуска,пак ще кажете,че може да правим редовен секс за да не му кръшкам,ама то както се разбра това не е гаранция,особено за жена(но той пък може да не го знае това).И явно двадесетина години не са ни били достатъчно за да се познаваме изцяло,иначе нямаше да съм като гръмната.Мислех че сме добри приятели,че доста си говорим,но явно не и за нас самите,а за плановете ни😫

# 879
Obsession82, честно казано и аз изпитах подобни чувства към бившия си, когато разбрах за аферата му. Исках го много, да ме обича и да иска само мен, но успях бързо да се окопитя и да спра да се заблуждавам. Явно болката от разочарованието ме е карала да изпитвам това в този момент.. В интерес на истината, никога не съм завиждала на другата, даже и до ден днешен се чудя какво толкова видя в нея, но само влюбения е способен да види туй що е невидимо за другите! 😊 Не мога да се съглася, че винаги причината е секса или липсата му. Ние си имахме готин полов живот, но в другата жена(по-голяма от него) той видял разбиране и усещане за душевно пасване, комбинирано с пеперуди в стомаха и страхотен секс.....Абе 3 в 1, направо 6-ца от тото-то...😌

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 23:41 от Mom of 3

# 880
Вече това го бяхме уточнили, че универсална рецепта няма и не може да има. Но винаги е имало някои задължителни компоненти на една връзка, които ако започнат да куцат става много вероятно един ден връзката да бъде сериозно разклатена или допълващите/липсващите/разрушените компоненти да се потърсят другаде.

# 881
А защо трябва да се търси липсата на нещо навън? Ако нещо куца между двама партньори, не е ли редно те да говорят и да опитат да оправят нещата? Ако всеки хуква навън при всяка липса, какво ще стане?!?
Аз съм на мнение, че изневеряващия просто има "слаби ангели" и се поддава на всяко изкушение и чак след като е хванат, започва да измисля какво му е липсвало в брака! Не понасям такива "мъже за общо ползване".

# 882
  • София
Разбира се, че е до човека, не до липсите.
Липси винаги ще изнамериш, ако искаш. Няма не само идеални хора, а и половинки.

# 883
Говорех за липсите като такива неща, които ги е имало когато хората са се харесали и с годините са изчезнали или поне намалели до степен неудовлетворяваща вече единия от партньорите за да "кривне" от връзката. Като казвате зависи си само от човека излиза, че има хора застраховани никога да не изневерят както и други за които винаги се очаква, че ще го направят. Пълна илюзия е това за мен. Дори и един мъж да не се поддаде лесно на секс с друга би могло да му се случи да се влюби и да изневери от любов към друга. И защо се е влюбил? Най-вероятно защото вече не е бил достатъчно силно влюбен. Много рядко са случаите да си силно влюбен едновременно в няколко човека. Ето за такива изчезнали липси говоря.
Всичко това по-горе написах, че го казвам като много вероятна, но не задължителна или единствена причина за изневяра или разпадане на връзките. Причините могат да са от всякакво естество и то комплексни. Нямам претенции да давам общовалидни дефиниции.

# 884
  • София
Чак никога не, нито винаги. Също не желая да изпадам в крайности, но както обясних преди 1-2 страници многословно, за мен има "породи" хора и качества, коитo предразполагат към изневяра или не.
Нивата на егоизма са основните, които движат вероятността за изневяра от един интервал в друг.
Всеки го има, но важното е дали ще поставиш собствения си кеф пред децата си.
Защо пред децата? Ами защото онези митове, че бащата се развел само с жената, а не с децата си, колко често го виждате на практика?
Аз лично много рядко. В повечето случаи изобщо не са пълноценни бащи след развода.
Колкото по- неегоистичен е даден човек, толкова по- малка е вероятността да изневери и изобщо да почувства "липсите" толкова осезаемо. В крайна сметка става дума за възприятие на промяна в обстоятелствата.

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 14:30 от The Catcher in the Rye

Общи условия

Активация на акаунт