Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 765
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 900

Няма по разбираща жена от любовницата, докато не си го получи целият. После много от мъжете разбират, че влизат в същия коловоз, в който са били и с жена си.

Сещам се за един филм- мъж със семейство в Париж, бидейки често в Рим в командировка, се влюбва "безумно" в италианка и всеки път отсяда при нея.
В един момент, притиснат да вземе решение, събира в един куфар багажа си и сяда в купето на влака за Рим, а пред погледа му " изплува "  фрагмент от бъдещия му живот- новата му жена, с ролките на главата и пенюара на първата му жена..............
Сграби куфара и слезе на перона.
Та, по този повод ми се ще да попитам-  жените които са с втори мъж, променят ли нещо в себе си, за да не влизат в същия коловоз? newsm78

Аз съм с втори мъж, но не мисля че нещо може да се промени...Когато излизахме като гаджета, той срещаше децата ми, но не живееше с тях. Сега е какафония- моите, неговите деца, има караници и разправии-все пак всеки трябва да приеме и свикне с другия, но поне няма изневери.
Не знам защо има глупаци, които си мислят, че дори и като им стане жена, любовницата винаги ще си остане същата- разбираща, страстна и раздаваща се? Може и такава да е, но трябва да няма деца...и до кога ще е така?..не знам и не ме засяга..

# 901
Чак никога не, нито винаги. Също не желая да изпадам в крайности, но както обясних преди 1-2 страници многословно, за мен има "породи" хора и качества, коитo предразполагат към изневяра или не.
Нивата на егоизма са основните, които движат вероятността за изневяра от един интервал в друг.
Всеки го има, но важното е дали ще поставиш собствения си кеф пред децата си.
Защо пред децата? Ами защото онези митове, че бащата се развел само с жената, а не с децата си, колко често го виждате на практика?
Аз лично много рядко. В повечето случаи изобщо не са пълноценни бащи след развода.
Колкото по- неегоистичен е даден човек, толкова по- малка е вероятността да изневери и изобщо да почувства "липсите" толкова осезаемо. В крайна сметка става дума за възприятие на промяна в обстоятелствата.
Съгласна съм, че всичко идва от егото! Ако един човек има висока самооценка и държи и застава зад избора си да има семейство и деца, той не би си позволил да се главозмая или влюби, защото е здраво стъпил на земята има ценности, отговорности и приоритети! Такъв човек НИКОГА не би предал жена и деца за парче "напи*ано месо"!

# 902
  • някъде в орбита...
Та, по този повод ми се ще да попитам-  жените които са с втори мъж, променят ли нещо в себе си, за да не влизат в същия коловоз?
Не, не се променям. Аз съм, която съм, и мъжа до мен е какъвто си е. Ако нещо между нас не работи, и няма как да се оправи, значи просто не сме един за друг. А не че аз или той трябва да се променяме.
С нова връзка няма как да влезеш в същия коловоз. Това е друг човек, с него имате различна динамика на отношенията, и различна връзка.

# 903
На този етап си мисля,че когато човек изневери по някакъв начин на партньора си,не е защото оная/оня са нещо изключително като визия и характер,а защото "човекът" е податлив, изпитва някакви комплекси,някаква липса,която не може или не му се занимава да сподели(мързел,глупост.И като)(това е сякаш в моя случай и го казвам не като общовалидно,а като един от многото варианти)И като чета историята на Сали123,пак ще кажа- мъжете имат мн общи генерални черти.Това неприемане ,това прехвърляне на вината,протакане-толкова ли нямат характер,мисъл даже.Пробват всякакви номера,за да смекчат вината си и да им се размине по-леко,КАТО малки деца са.Ама ние да не сме тъпи,как си мислят че може да им се вържем,и то повече от веднъж.Не знам,то може би и жена би се пробвала,ако сгафи.Относно това,че едни са вечни кръшкачи,а други никога няма да изневерят-няма как да е вярно,абсурд.Сега може да е така,ама нека си говорим пак след 10 години.Затова моя принцип е "Никога не казвай никога".Даже колкото по-пламенно защитаваш някакво становище,промерно "Аз няма да изневерят-няма","Моето дете няма да се тръшне насред центъра","Няма да простя" и т.н и т. н., толкова по-вероятно е живота да ти начука канчето и да ти покаже колко си незначителен,в сравнение с него(живота).Може да ти се размине този път,но другия...

# 904
Никога не казвай НИКОГА.И аз мислех че няма да ми изневерят.Че ако ми се случи няма да простя......Е не....простих.....много трудно....с много болка....но.....не мога да забравя......

# 905
Никога не казвай НИКОГА.И аз мислех че няма да ми изневерят.Че ако ми се случи няма да простя......Е не....простих.....много трудно....с много болка....но.....не мога да забравя......

Ако желаеш, сподели с нас  как се случи изневярата в твоето семейство. В моя случай минаха 8 месеца откакто се разделихме и още се разтрепервам при мисълта за лъжите на бившия....не мога да го гледам даже.

# 906
  • София
Според мен най-лесно се прощава изневярата, когато срещнеш нов мъж в живота си. Тогава спомените от предишната връзка избледняват и спират да причиняват болка Hands V

В моя случай беше точно така. БНД изневеряваше с една, втора, трета и т.н. Накрая ми каза "Е, какво толкова - аз не съм те спрял да го правиш и ти." И аз го направих. Срещнах сегашния ми съпруг, изневерих, влюбих се, разведох се и се ожених отново Simple Smile А БНД беше толкова убеден, че аз никога няма да го напусна и никой няма да ме вземе с "това ремарке"

# 907
Имаме 25 годишен брак и две деца.Преди няколко години  той се записа на народни танци.Бивш танцьор е.Естествено започнаха турнета за по няколко дни.Банкетчета с преспиване.Закъсняване след репетиции.Последваха излизания през вечер до сутринта.....Една сутрин просто взех телефона му ...и....светна лампичка .....СМСи които били пратени по погрешка от нейната 4 годишна дъщеря...Лъжи...промяна в поведението,непознат за мен човек.Така две години.Чаках да дойде на себе си,плаках,страдах,обвиняваха нея,обвиняваха себе си.....Е....дочаках да го....у нас е същият оня.....20 годишен мой любим мъж.По гальовен,по любвеобилен,по внимателен и щедър от всякога.......Но.....аз ....не съм същата....Всяка прегръдка-реже.Всяка целувка-гори.Всеки допир-боли.....

# 908
Мариана, съчувствам ти. Не знам какво друго да кажа.

Причини за изневяра - много. При мен аз изневярата я изживях не толкова като изневяра, колкото като вид предателство. Целият ми живот беше обвързан с този човек и той ме предаде по всички фронтове. Тоест на мен реално ми се разпадна всичко, което съм градила години наред, дори и работата ми пострада сериозно. Може би затова самата любов ми умря за дни, за часове. Когато видях едни снимки как той е бил с онази жена в Гърция, докато аз обикалях болници с болното ни бебе. Видях снимките и някак си разбрах, че и най-голямата любов може да умре за един ден - преди не съм го вярвала. А може, изпитах го. После вече гледах на всичко само като на война, от която трябва да изляза жива и здрава. Емоционалното страдание ми приключи първо, иначе не знам как изобщо щях да се измъкна.

# 909
  • София
Мариана, съчувствам ти. Не знам какво друго да кажа.

Причини за изневяра - много. При мен аз изневярата я изживях не толкова като изневяра, колкото като вид предателство. Целият ми живот беше обвързан с този човек и той ме предаде по всички фронтове. Тоест на мен реално ми се разпадна всичко, което съм градила години наред, дори и работата ми пострада сериозно. Може би затова самата любов ми умря за дни, за часове. Когато видях едни снимки как той е бил с онази жена в Гърция, докато аз обикалях болници с болното ни бебе. Видях снимките и някак си разбрах, че и най-голямата любов може да умре за един ден - преди не съм го вярвала. А може, изпитах го. После вече гледах на всичко само като на война, от която трябва да изляза жива и здрава. Емоционалното страдание ми приключи първо, иначе не знам как изобщо щях да се измъкна.

Бианка, съжалявам за случилото се. Това, болднатото е непростимо. Браво, че си имала смелостта и достойнството да приключиш с всичко това. Желая ти само хубави моменти занапред!

На Мариана - щом си имала силите да останеш и дас е чувстваш щастлива - браво. Аз не бих могла.

Мили жени, каквото и да се случва, знайте, че преминава! Трябва само кураж! Когато се случи нещо негативно после идва позитивното. Природата не търпи празно пространство Simple Smile

# 910
Да, аз точно това казвам - всичко, всичко отминава. И се чудиш после защо си се ядосвал Simple Smile

И преди съм го писала тук: Когато се случи това се помолих на Господ, ако има нещо лошо да става, нека да е с мъжа ми, ако трябва да се разделяме, но детето да е здраво. Е, Господ ме чу - разведох се, но детето се оправи, което е най-важното Wink

# 911
Предателството никога не е от чужд човек.Затова боли....С прошката се справих.Не знам как да се правя с раната.Не минава.Отвреме на време се отваря и кърви.От най малкото нещо.....дори от песен....Чета книжки на темата.....но....е трудно.

# 912
Ако мъжът се държи адекватно и се опитва да поправи нещата - може би е по-лесно?

# 913
    Да.Така е.Но как да върна доверието.?Как да забравя?Колко време ?А страхът как да премахна?

# 914
Нямам никаква представа. Но има момичета в същото положение и те казват, че постепенно. Трябва да поставиш на първо място себе си - как ти да се чувстваш добре.

За доверие - може би винаги си живееш след това с 60% доверие или по-малко, няма как да е 100%. Но се предполага, че щом си решила да останеш със същия човек, значи има причини, които са надделели - за всеки различни.

Общи условия

Активация на акаунт