Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 718
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 1 035
Моят бивш тръгна по новата си жена, докато водеше сина ни на училище. Майка на съученичка беше. Преди второто ми дете, точеше лигли по майка от групата по брейк танци на детето. Жената забремяня от мъжа си, та това не се реализира, но 5- годишния ми син ми се хвалеше, как баща му и майката на другото дете си лафели и пиели вино любовно, докато ги чакат. А, като тръгна да се оправдава за връзката си бившият каза, че не съм била добра майка, щото само той се бил занимавал с децата. Та, трябвало, или не трябвало да го занимавам?
Е, той тоя си е от серийните кръшкачи....такъв и на километър не искам до себе си.
Абе, момичета, те си личат и от Космоса такива....дори и като гаджета, очите им пак шарят непрекъснато по другите каки.За мен това винаги е било огромен червен светофар.Ама огромен.
Скрит текст:
И с изключение на едно точно такова гадже (писала съм преди време, в други теми, че това беше моят "нарочен" опит с "лошо момче"), всичките ми гаджета, а и съпруг, са от свестния тип мъже.
Не че и свястно гадже не ми изневери, и за това съм писала, но определено никога не съм искала да си съсипвам живота с гадни мъже.
А хората си личат....все още не съм попадала на чак такъв добър актьор, че за 2-3 срещи да не го разбера какъв е.
И за мъже, и за жени се отнася.
Някой ще каже "Ама то като си влюбен, гледаш през розови очила, не виждаш тръните, дето ти бодат очите!".
Да, може и да не ги виждаш, но ги усещаш.Сега, дали ще се довериш на усещанията си или ще предпочетеш да си "затвориш очите" с успокоението, че той ще се промени, като се ожените/като се роди дете,  е друг въпрос.
И за симптомите за "гадни/добри" мъже съм писала....
Да, сигурно има и доза късмет да "ми се падне добър мъж", но аз съм си егоист  и винаги съм искала и държала да съм №1 за един мъж.Останалите, поставяйки себе си на първо място, просто не са имали никога шанс при мен.

# 1 036
На 20 и малко години не си спец по нищо Simple Smile За мен всичко е до късмет. Със сегашния си мъж нямам никакви притеснения, пък не съм го избирала с конкурс и не съм го подлагала на тестове.

Моят бивш пък съвсем не е бил сериен кръшкач, именно затова като срещна нова тръпка се побърка Simple Smile Няма рецепта и никой не може да ме убеди, че всички мъже могат да бъдат верни. Просто хората са различни. Отделно за 10+ години човек се променя и хората понякога няма как да останат заедно. Поне при мен случая е бил такъв.

ПО-кофти е предполагам, когато е имало шанс да се запази семейството, но пък щом не е могло... каквото е писано накрая Simple Smile

# 1 037
Далеч съм от мисълта, че всички мъже могат да са верни.....повечето не могат.
И не, не смятам, че е природна "дарба" на мъжете, а по-скоро въпрос на многовековно изключително погрешно "възпитание".
На 20 може да не си спец по нищо, но можеш да си егоист.
Повтарям се, знам, че сигурно за някои е досадно, да не четат, ще го скрия:
Скрит текст:
1.закъснява ли мъж за срещи редовно, НЕ става
2.обяснява ли се като ученичка за гаф, НЕ става
3.говори ли лошо за "дъртите", НЕ става
4.държи ли се гадно с приятели/познати, Не става
5.клюкари ли като дърта баба за съседи, колеги, познати, роднини, НЕ става
6.отменя ли срещи с вас заради приятели, НЕ става
7.не се ли отзовава на секундата, ако имате нужда от него и той не е зает, Не става
8.досадни ли са му децата, чуждите, НЕ става (изключително рядко е подобни да заобичат и да се грижат за собствените си деца)
9.не ви ли изненада за поне един празник с нещо, или поне веднъж цвете без повод, НЕ става
10.предпочита ли компанията на аверите пред вас, Не става
11.върти ли очи след всяка "фуста", НЕ става
12.прави ли ви мили очички, НЕ става

За някой сигурно звучат прекалено, но пак:Аз съм егоист и държа да получавам много.СЪответно, давам насреща много.
Никога не съм била склонна САМО да давам, без да получавам същото насреща.

# 1 038
Имам чувството, че заради такива "занимаванки" на партньора и уплътняване на времето му със семейството и децата, на една средна възраст възраст и опреден брой минали години от връзката, хората изтрещяват и късат синджира.
Някои му викат "криза на средната възраст", но аз си мисля, че е породена точно от такъв тип меко ограничаване на свободата, за която говори Нофелет. Та и това не е решение, защото в един момент ще избие на някъде.

# 1 039
Аз бях на 30, като се запознах с него. Преди това години съм отбивала кръшкачи. Разпознавах ги, но този ме заблуди. Отвя ме за седмица, буквално, с приказки и любовно отношение. Сега си мисля, че съм била самотна, а той ми е казвал точно това, което съм искала да чуя. Затворих си очите първия път, за да не го обвиня неоснователно. Така и не го попитах за първата мадама. Вече имах дете, и второ на път. Самонадеяно си мислех, че ще се оправя.
И преди съм казвала - не е изневярата толкова това, което тежи, а унижението, тежката обида върху достойнството. Понеже, близък човек ти посяга наживота, усилията, мечтите, и ти оголва душата пред света против волята ти. А, често с хората от този нов свят ти не би имал нищо общо, ако зависеше от теб. Затова, за мен лично изневярата не е само физическо кръшкане, а предателство в най-дълбок смисъл.
Трудно е човек да прости на себе си, че си е затварял очите. Аз сега с това се боря. Сигурно на него съм му простила, щом не ми пука дали съм му простила, или не.

# 1 040
Omnia е мн права,особено ако смятат че "онова", няма нищо общо със семейството и децата,колкото  и да си ангажиран,егото и кризата😁 ги отнасят.Ама мъжете хич не го мислят,пък ние нищим,ли нищим.Даже сякаш ако се замислят ще се осъзнаят какви нищожество са,затова не го правят-самозащита🤔

# 1 041
Държа да подчертая, че не говоря само за мъже. И при жените се случват такива кризи, може да са по-рядко, но се случват. Не са само мъжете кръшкачи, има и предоволно количество жени (нищо, че в този форум броят им е сведен до 0). Не бива да се обобщава по пол, а по тип човек. Едни са по-склонни, други-не, а някои са си направо третия пол - неориентирани.

При склонните, партньорите им си имат едно на ум и къде ги контролират, къде си затварят очите, все пак не са толкова изненадани. Несклонните са ясни, те са си такива по природа и вари ги, печи ги, сваляй ги, те не се поддават на външни влияния никога.
Смятам, че третия пол са най-опасни, защото от тях не се очаква нищо конкретно, а изведнъж-хоп, изненада. В началото едно, после изведнъж нещо се обърква и залитат толкова много, че става отиде коня у ряката.
Склонен - партньорът на Кримислава, несклонен - на Краси, трети пол - на Бианка. (Извинете за примера и че ви споменавам, но така е по-нагледно)

# 1 042
Трети пол, хихихих Може, може, човекът и без това заяви, че след мен  приключва с жените, много бил се напатил Simple Smile А и се извиси духовно, баш на трети пол върви Wink

# 1 043
Моят бивш тръгна по новата си жена, докато водеше сина ни на училище. Майка на съученичка беше. Преди второто ми дете, точеше лигли по майка от групата по брейк танци на детето. Жената забремяня от мъжа си, та това не се реализира, но 5- годишния ми син ми се хвалеше, как баща му и майката на другото дете си лафели и пиели вино любовно, докато ги чакат. А, като тръгна да се оправдава за връзката си бившият каза, че не съм била добра майка, щото само той се бил занимавал с децата. Та, трябвало, или не трябвало да го занимавам?
Е, той тоя си е от серийните кръшкачи....такъв и на километър не искам до себе си.
Абе, момичета, те си личат и от Космоса такива....дори и като гаджета, очите им пак шарят непрекъснато по другите каки.За мен това винаги е било огромен червен светофар.Ама огромен.
Скрит текст:
И с изключение на едно точно такова гадже (писала съм преди време, в други теми, че това беше моят "нарочен" опит с "лошо момче"), всичките ми гаджета, а и съпруг, са от свестния тип мъже.
Не че и свястно гадже не ми изневери, и за това съм писала, но определено никога не съм искала да си съсипвам живота с гадни мъже.
А хората си личат....все още не съм попадала на чак такъв добър актьор, че за 2-3 срещи да не го разбера какъв е.
И за мъже, и за жени се отнася.
Някой ще каже "Ама то като си влюбен, гледаш през розови очила, не виждаш тръните, дето ти бодат очите!".
Да, може и да не ги виждаш, но ги усещаш.Сега, дали ще се довериш на усещанията си или ще предпочетеш да си "затвориш очите" с успокоението, че той ще се промени, като се ожените/като се роди дете,  е друг въпрос.
И за симптомите за "гадни/добри" мъже съм писала....
Да, сигурно има и доза късмет да "ми се падне добър мъж", но аз съм си егоист  и винаги съм искала и държала да съм №1 за един мъж.Останалите, поставяйки себе си на първо място, просто не са имали никога шанс при мен.
Изобщо, никога не беше поглеждал друга бащата на моето дете . Винаги е вървял с наведена глава и никога пред мен не е заглеждал и не е говорил  с друга. На моите приятелки не смееше да каже здравей . Дори се чудех не забелязва ли, че го гледат. Аз за това и бях толкова шокирана като му четох съобщенията колко е многословен и как добре му върви свалката.

# 1 044
На няколко места ми прави впечатление как при описването на изневяра се ползва думата "изведнъж" и "и в един прекрасен ден".  "бил прекрасен мъж 20 години и изведнъж се влюбил в..." пълни глупости.

Това е огромна заблуда. Изневерите, които рушат семейства, не стават изведнъж. Нищо не става изведнъж. Винаги е нужно време. Време за опознаване, време за разговори, време за сближаване. Колко мъже ще зарежат съпруга и деца, семейство, за да хукнат по жена, която бегло познават? Сигурно ги има, но са изключения.

Мъжът, дето бил зает в семейството, рано или късно късал синджира? Ми супер. Пусни го да вози колежки и да ходи по семинари, скално катерене и ветроходство с преспиване с колежки.... Няма да го скъса хич...

# 1 045
Пусни го да вози колежки и да ходи по семинари, скално катерене и ветроходство с преспиване с колежки.... Няма да го скъса хич...

Мъжът да не е куче, та да го пускаш. Ако реши да прави нещо, как ще го спреш? С цупня и манипулации ли?

# 1 046
Не е сериозно да обяснявам на жена как се ръководи мъж. Изкуство на минимум 3000 години е.

# 1 047
Бая западнало е това изкуство, щом половината бракове се разпадат.

# 1 048
Глупости, nofelet! Какво значи "пусни го" да прави това или онова?!?! Той да не ми е дете, та да го "пускам" или да му забранявам разни неща! Ами нали ако "не го пускам ", а на него му се иска, той ще го прави тайно от мен?!
Нали забранения плод бил най-сладък?..Никога не съм го правила.
Според мен всеки човек усеща кои негови действия и постъпки биха били неприятни за партньора и не ги прави от уважение към него! Има разбира се мъже или жени, които държат половинката си на къс синджир и не им позволяват нищо, но ние не сме били такива в отношенията си! Аз лично нямах никакви проблеми в брака си за 15 години. Кофтито е, че не мога да продължа напред с човек, който си е позволил да ме предаде. Много хора го правят и някои дори са щастливи след изневярата, но аз не бях една от тях! Всеки прави грешки, разбира се и грешките могат да бъдат простени, но за мен не е грешка да се влюбиш и да сложиш друг човек пред семейството и децата си! За мен това е избор и никой не може да ме убеди в обратното! Иммено това не можах да преглътна - факта, че любимия ми е избрал друга пред мен и най-вече пред децата ни! Какво като "съжалява" после?!?! Все едно по небрежност да убиеш човек на пешеходната пътека и да кажеш "съжалявам"...Някои постъпки няма как да бъдат върнати назад!...И аз съжалявам, но избрах да продължа с чиста съвест напред, без да предавам себе си! ❤

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 15:00 от Mom of 3

# 1 049
Nofelet, мъжът, който е залитнал по друга, буквално изчезва от семейството, спира да пазарува, да планува...жената остава съвсем сама, включително и финансово, домакинства, работи, деца гледа, и гледа да не го притиска и само реве нощем. Колко дълго спиред теб се издържа така, докато той вози колежки и ветроходства? Аз много нося, ина болка много нося, издържах две години и накрая щях да умра, наистина се разболях. А, мъжът нямаше намерение да си седи у дома...

Общи условия

Активация на акаунт