Тези мъже знаят, че не са за масово ползване от всяка втора, а принадлежат на най-важната за тях-майката на децата им!
Знам, че звучи твърде клиширано и идеализирано, но това са моите разбирания за истински мъж и вярвам, че все още има такива, които уважават себе си!
Не искам да държа половинката си на къс синджир и да го карам насила да ме обича и уважава, защото смятам че имам качества, които биха задържали един мъж и без бой! Не искам да се примирявам с какво да е, ако не е най-доброто за мен и децата ми!
nofelet, все говориш за стратегии и превенции от страна на жената към мъжа! А ти какви стратегии прилагаш, за да задържаш интеререса и желанието на жена ти към себе си, или смяташ, че няма нужда от такива?
Ценя свободата на отсрещния, дори и след преживяването на изневяра, не бих я отнела. Естествено, че всичко е в границите на нормалното и не говоря за излизане по дискотеки ежеседмично сам и ходене с приятели по вили и морета по няколко пъти годишно, особено, ако има и деца в картинката. Но на фирмени събирания или по-редки мъжки излизания няма да спра никого да ходи, както и не бих позволила втори път да ме спират. Ако искам да държа нещо на каишка ще си взема куче, даже и ще знам, че няма да ми изневери. Но тук все пак говорим за хора с глава на раменете си и, ако тя не се използва по предназначение, няма никакъв смисъл да се тормозя с измисляне на занимания и даване на задачи. Вие, мъжете, съвсем по тънката лайсна, защо жените да ви дават нареждания какво да правите, че да сте свързани със семейството, толкова ли не можете да видите какво трябва да се направи?? Примерно, че децата ходят на уроци и трябва да се закарат; че подът има нужда от измиване; че детето изпитва трудности по математика и трябва някой да седне да му обясни; че не сте правили нищо различно от 6 месеца и е време за поне една разходка някъде извън дома? Само жената ли го вижда това? Че аз ще се чувствам като възпитателка, покрай такъв мъж, на който трябва да му сдъвкват задълженията..
С удебеленото съм съгласна на 100 процента, такива дето са имали по една две връзки и на 25 вече са наденали брачния хомот, въобще не са ми сигурни колко ще оцелеят и вероятността на 40 да се "събудят" и изведнъж да се променят е много по-голяма, според мен. Не един пример имам и в обкръжението си на разпаднали или разпадащи се семейства, които пък са вдигали сватби на по 20 години.