Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 683
  • 1 732
  •   2
Отговори
# 1 065
Скрит текст:
За мен този тип мъже-кръшкачите, са такива с много ниско самочувствие, които постоянно имат нужда от признание от различни жени, колко са по-по-най! Истинският мъж за мен знае цената си и дава сърцето, времето и вниманието си на една единствена жена!
Тези мъже знаят, че не са за масово ползване от всяка втора, а принадлежат на най-важната за тях-майката на децата им!
Знам, че звучи твърде клиширано и идеализирано, но това са моите разбирания за истински мъж и вярвам, че все още има такива, които уважават себе си!
Не искам да държа половинката си на къс синджир и да го карам насила да ме обича и уважава, защото смятам че имам качества, които биха задържали един мъж и без бой!  Не искам да се примирявам с какво да е, ако не е най-доброто за мен и децата ми!

nofelet, все говориш за стратегии и превенции от страна на жената към мъжа! А ти какви стратегии прилагаш, за да задържаш интеререса и желанието на жена ти към себе си, или смяташ, че няма нужда от такива?
Абсолюто същата стратегия. Не се толерират никакви занимания, които изискват време далеч от мен, дом, семейство, деца. Който е искал свободни програми, да не се е женил. Това си е общо верую с жена ми. Валидно е и лесно се спазва при наживели се хора, събрали се и направили деца на късна възраст. Сега.... признавам, че при двойки, създали поколение на 25 стратегията е трудно изпълнима. Аз и затова смятам, че по принцип в 21 век трябва да се забрани на хората да създават деца преди 30 г. А за мъжете.... дори 35 мисля, че трябва да е. Да се наживее, начука, наразбива сърца, своето и чужди, да направи де що може глупости и простотии, да си счупи главата поне 10-20 пъти, да изяде много кила сол, да разреве куп жен и куп жени него да разреват, да се насити  на дивотии и простотии и вече спокоен да прави деца и да бъда съпруг и баща. Тъй мисля аз.
С горната част, а и това което рекламираш като тактика последните страници, не съм съгласна. След такова ограничаване ме е страх и бягам и от най-малкия намек, някой да ме спре или да се цупи като изляза без него, даже и приятелства такива избягвам..  Айде, няма нужда!
Ценя свободата на отсрещния, дори и след преживяването на изневяра, не бих я отнела. Естествено, че всичко е в границите на нормалното и не говоря за излизане по дискотеки ежеседмично сам и ходене с приятели по вили и морета по няколко пъти годишно, особено, ако има и деца в картинката. Но на фирмени събирания или по-редки мъжки излизания няма да спра никого да ходи, както и не бих позволила втори път да ме спират. Ако искам да държа нещо на каишка ще си взема куче, даже и ще знам, че няма да ми изневери. Но тук все пак говорим за хора с глава на раменете си и, ако тя не се използва по предназначение, няма никакъв смисъл да се тормозя с измисляне на занимания и даване на задачи. Вие, мъжете, съвсем по тънката лайсна, защо жените да ви дават нареждания какво да правите, че да сте свързани със семейството, толкова ли не можете да видите какво трябва да се направи?? Примерно, че децата ходят на уроци и трябва да се закарат; че подът има нужда от измиване; че детето изпитва трудности по математика и трябва някой да седне да му обясни; че не сте правили нищо различно от 6 месеца и е време за поне една разходка някъде извън дома? Само жената ли го вижда това? Че аз ще се чувствам като възпитателка, покрай такъв мъж, на който трябва да му сдъвкват задълженията..
С удебеленото съм съгласна на 100 процента, такива дето са имали по една две връзки и на 25 вече са наденали брачния хомот, въобще не са ми сигурни колко ще оцелеят и вероятността на 40 да се "събудят" и изведнъж да се променят е много по-голяма, според мен. Не един пример имам и в обкръжението си на разпаднали или разпадащи се семейства, които пък са вдигали сватби на по 20 години.

# 1 066
nofelet, за твърдението ти за ранните бракове съм съгласна до някъде. И там си зависи от човека. Ние се оженихме на по 22-24, имали сме и други гаджета преди това, но на него сигурно са му били малко! 😌Като удари 40така и все едно скала му падна на главата! Накрая ме обвиняваше, че не съм била същата като едно време, а съм се превърнала в "Майка Тереза"! Как мога да бъда същата като когато бях на 20, нямахме деца, грижи и отговорности! Вземехме аванса в петък и уикенда го изпивахме по кръчми и дискотеки с приятели. Няма как да иска да съм същата с 3 деца !😊 Даже щеше сигурно да реве кански от мен, ако бях такава!

# 1 067
Аз лично не бих се оженил за жена минала през всичко изброено и то по много пъти докато стане такава емоционална развалина, че да гледа на живота като на вече нещо приключило. Някой да се наяде в началото с всички най-вкусни деликатеси приготвени от всякакви майстори готвачи и после очаквай цял живот да го караш на постни супички от една единствена закусвалня.
С този подход излиза, че се съгласяваш да пазаруваш от магазина на живота стока втора, трета или н-та употреба показала всичките си дефекти и минала през всякакви притежатели само от опасения да не я вземел някой друг за малко да я използва още веднъж. Много грубо е сравнението с вещ, но такава клетва за притежание един към друг на това ми заприлича.

# 1 068
На добър час в търсенето на първа употреба в 21 век. Живей в настоящето, ман.

# 1 069
Изборът не е между първа употреба и закоравял от цинизъм мъжки/женски задник, търси се нещо по средата, и то към долния край, а не към горния. Изхабяването е проблем.

# 1 070
На добър час в търсенето на първа употреба в 21 век. Живей в настоящето, ман.
Абе, не е нужно да е чак първа употреба, ама пък чак да е тотално изхабен психически и физически...че за какво ми е една такава емоционална развалина?!
Да има някоя и друга връзка, да е опознал жените, да знае какво иска и търси в една жена, да.
Да е живял 10-15-20 години в стил "Мога да не мога да изчукам всички жени на земята, но съм длъжен да опитам!" и да се е "изтъркал" тотално по всички линии, не.
Ние се събрахме на по 22-24, и откривахме, и откриваме всичко в света Заедно.Сто пъти по-добре, отколкото да се събера с вече открил всичко човек и да няма какво интересно да му предложа.Както и той на мен.

Скрит текст:
И благодаря за виртуалната почерпка.  Simple Smile

# 1 071
Аз съм я намерил навремето на 19. Със сигурност не е била точно първа употреба, но не е имала време за разбито сърце незнайно колко пъти. Поел съм си риска, че може и да й се случи да залитне. Няма гаранция за нова грешка за никой дори и да си мисли, че е направил вече всички възможни такива.

# 1 072
nofelet, някои екземпляри, колкото и "сол" да изядат и колкото и жени да разреват, пак не им стига и все им се хапва сладичко и все на комшията жената е по-хубава от тяхната. Такива хора просто никога не са доволни от това, което имат и са в непрестанно търсене на "любовта на живота си"!

# 1 073
Дискусионен въпрос е дали динамичното минало резултира в "емоционална развалина" или в един опитен и помъдрял зрял човек. Не пропагандирам нищо и не убеждавам никого. Всеки играе играта по свои правила.

# 1 074
Дискусионен въпрос е дали динамичното минало резултира в "емоционална развалина" или в един опитен и помъдрял зрял човек.
Дори да е така, най-малкото, един минал през доста ...перипетии човек става циничен.
И още, както писах, трудно можеш да го изненадаш, да предложиш нещо ново, свежо, непознато...а една от причините за дълготрайността на брака е партньорите да могат непрекъснато да се изненадват един друг.Кога съзнателно, кога не...но скуката е най-бързия убиец.

# 1 075
  • София
Телефонът ме разби просто.........никаква свобода ли не си давате с жена ти!? Ами ти вече си я нарушил стратегията, след като влизаш в този форум..., освен, ако не се окаже, че и жена ти влиза и го правите съзнателно и заедно?

Според мен, всеки има нужда от някаква свобода, дори и да е хоби като риболов, кънки, кафе с приятелки и пр.

# 1 076
Разбира се, че е така! Хората не са домашни любимци да са държани на въже и да не могат да ходят никъде без "стопанина си"! Тези, които проповядват този вид "стратегии", най-вероятно си умират да прегризат въжето поне веднъж! 🙈

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 19:38 от Mom of 3

# 1 077
Това е някакво противоречие. Хем са се наживяли и били помъдряли за сериозна осъзната връзка без изневери хем имат нужда от клетви за притежание, обсебване на цялото им време да са заедно за да не си и помислят за друг/друга и т.н. неща неадекватни за зрели хора.

# 1 078
Защо никой не допуска, че хората могат да се влюбят и когато са обвързани с деца? Живял си добре с някого 10-15-20 години, но просто в даден момент нещо ти прещраква...

# 1 079
Разбира се, че го допуснахме, а и то реално се беше случило на няколко участнички тук. Обвинението беше, че на който му се случи да има доблестта да го разкрие на партньора си и да си понесе последствията в посоката която желае да продължи, а не да прави циркове чак когато го разкрият. Дискусията тръгна в друга посока защото се твърдеше, че има стратегия с която биха предотвратили това да се случи. Опростено казано като се превърнеш в пъдар да си пазиш своето на всяка цена понеже за да се влюби искало време и ти не му го даваш. Как ще стане това на практика си остана загадка.

Общи условия

Активация на акаунт