Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 606
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 1 635
  • София
За мен голямата дилема е дали си струва да се запази семейството при липсата на любов между родителите, но запазено прилично поведение. Дали за децата е по-добре нещата да останат така. И всеки от родителите да си търси тръпка навън, но дискретно. Или да се разделят родителите. Разбира се, в случая поне едният партньор никой не го е питал какво предпочита, което намирам за доста подло. И, разбира се, почти е сигурно, че при информиране ще вземе решение за раздяла, поради което другият намира за съвсем удобно (и дори някак благородно, ето, щадя чувствата на партньора и си съхранявам семейството за доброто на децата) да си мърсува инкогнито.
Ако родителите са се разбрали,  заради децата да стоят под един покрив и кой, какво, къде и с кого навън да си е само тяхна работа ОК.
Но ако единия лъже другия с мисълта, така  децата са щастливи, не е ОК. Когато нещата се разкрият и децата и другия родител изпадат в стресова ситуация, която води след себе си още проблеми.
От моя личен опит, децата си искат и двамата родители. Ако те съумяват да живеят под един покрив във фиктивен брак, и децата са щастливи, значи са намерили домустимия за тях баланс.

# 1 636
И двамата трябва тотално да не им пука за половинката, както и да могат  да живеят в лъжа. Трудно изпълнимо е.

И да, лъжа е да лъжеш всеки ден децата си, че обичаш другия им родител, а всъщност да въртите други истории.

# 1 637
Да, бе, те децата са идиоти и не рабират нищо от това, което се случва, нали.

За мен историята е толкова гнусна, че дори бих влязла с бутонки на мъжа ми, че е ок с подобни отношения. Как пък няма да им търпя к*рвенските истории и да отвръщам глава, и да се чудя накъде да гледам. Най-голяма ми тактичност би се изразила в това да им кажа, че са абсолютни мизерници и толкова.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 08:38 от bubanka

# 1 638
Според ММ това си е тяхна работа. Те имат други отношения с въпросния мъж много преди мен или жена му/любовницата му. Твърди, че не съм разбирала мъжкото приятелство. Може би вижда, че онзи съвсем не го слуша главата (само с любовницата, иначе има добър материален статус и се отнася перфектно с децата) и не иска да се кара с него, близки са от поне 30 години. Имат общи интереси. Надява се да се вразуми един ден. Не че е ОК с изневерите за собствения си живот, никак даже. Но доколкото не го засяга пряко, смята, че всеки може да си живее живота, както иска. На теория съм съгласна. Само дето мисля да си намирам други занимания, ако има някакви общи сбирки. Не виждам причини да се товаря с нещо, което уж е предвидено за забавление.

# 1 639
Мъжете имат особен вид толеранс към подобни отношения. Ако не те натиска и ти да си им приятелка, тогава не виждам проблем. Но, ако държи да си общувате "по семейно", тогава много бих се опъвала, да не кажа по-тежки думи.

При мъжете приятелите са някак, как да го кажа точно, рацио, С емоциите сме ние, жените. Предполагам и за това и го обсъждае Simple Smile

# 1 640
  • София
Според ММ това си е тяхна работа. Те имат други отношения с въпросния мъж много преди мен или жена му/любовницата му. Твърди, че не съм разбирала мъжкото приятелство. Може би вижда, че онзи съвсем не го слуша главата (само с любовницата, иначе има добър материален статус и се отнася перфектно с децата) и не иска да се кара с него, близки са от поне 30 години. Имат общи интереси. Надява се да се вразуми един ден. Не че е ОК с изневерите за собствения си живот, никак даже. Но доколкото не го засяга пряко, смята, че всеки може да си живее живота, както иска. На теория съм съгласна. Само дето мисля да си намирам други занимания, ако има някакви общи сбирки. Не виждам причини да се товаря с нещо, което уж е предвидено за забавление.

Точно защото си е тяхна работа, не виждам защо да търпиш да я правят и ваша?
Все пак, приятели сте и с половинките им и аз директно бих им казала да се държат с уважение към мен, защото не искам да бъда обвинена, че съм им била сводница.
Като са извън дома ми, да правят каквото искат.

# 1 641
Даже и за моята свободолюбива и фриволна душа, тази история ми е меко казано ту мъч. Доста повече, отколкото на Капоне, примерно. Не бих могла да изтърпя под носа ми да се случват такива неща. Не ме бърка кой с кого и къде, но не искам да ставам част от събитието, особено когато познавам и са ми приятели и четиримата замесени и най-вече са семейни приятели, има замесени и деца и т.н. Те пък не можаха ли някъде на друго място да си го вадят.....е**ти тъпанарите...

# 1 642
Здравейте. Не знам дали е уместно да възобнивя темата отново. Истината е, че изневерите придобиха огромни мащаби, инстинска пандемия. Вече не знам дали има семейство без изпълнения.
Този път става въпрос за близки. Моите леля и свако най-вероятно ще се разведат на 60 +, заради изневери от страна на свако ми.
Честно да ви кажа, аз не мога да повярвам още. Ето и историята.
Леля ми и дъщеря и, моята братовчедка, хващат заедно мъжа/ бащата да приказва по телефона с жена. Леля ми се обади на моята майка и и разказа как в последно време отношението на свако ми към нея било ужасно, като го попитала нещо оня се зъбел и налитал на бой. Ние си го знаем от години, че си пийва, но не смятах, че е такова животно. Двамата живеят в едно жилище като врагове. Мълчат, той излиза и не се прибира с дни. Работата е там, че човека има много добри доходи, пенсионирал се е с 800 лв пенсия и отделно работи и взема поне още 1800. Дай му на един мъж пари и става чудо. Това не е в столицата, друг голям град в България.
Когато за първи път чух това от майка си се разсмях и казах, че вероятно го е хванал дъртия пубертет и просто е решил да пробва. Стана ми смешно, защото си я знам леля ми, мрънкало е, вечно недоволна, винаги се е оплаквала от свако, особена е още не дава на дъщеря си да се омъжи, макар че е на 35.. Та казах на майка ми, че леля ми вероятно си е виновна сама. Само че нещата се оказаха доста по сериозни.
Свекървата на леля е болна в напреднал стадий на рак и леля ми я гледа, в жилището им с идеята да го препише на братовчедка ми. Братовчедка ми живее при приятеля си на квартира.
Връщам се на свако. Човекът всъщност вече се пренесъл да живее при въпросната любовница, която имала две внучета. Честно замислих се, това не е нормално. На дъщеря си и жена си не дава пари за сметки за храна и не подкрепя по никакъв начин. Само пие и си дава парите на любовницата и демек подпомага косвено чужди внучета, докато дъщеря му още не е създала семейство и живее на квартира. Обръснал се отдолу, това е по характено за младото поколение, но човек, който цял живот не го е правил??!.. Направил си татуировка на тялото, абе луда работа. Сакън да не изтърве нещо от жалкия си живот.
Честно ядосах се. Нямам му номера, но и да го имах нямаше да говоря с него. Те живеят в другия край на България. Намерих го във фейсбук и реших да му стъжня живота. Само, че се спрях. Нямам право да се меся в чужди семейни проблеми. Даже би било смешно и детинско. Истината е че леля и братовчедка ми са разбити. Сега леля ми щяла да подава документи за развод. Въпросът ми е следния: Има ли смисъл на тези години да се развеждат, няма ли да се стоварят повече неприятности така? Нейният мъж, свако не е искал развод, не е намеквал дори. Ще съм благодарна на хора минали през подобно нещо!

# 1 643
Не разбирам тяхната история по какъв начин засяга твоя живот и как точно мислиш да се намесиш, независимо дали подкрепяш или не тяхната раздяла?! Единствено можеш да утешаваш леля си, ако страда за свако ти, но до там. Не мисля, че имаш способността да промениш онова, което те двамата решат да правят с живота си....а и не трябва..

# 1 644
Човек като реши да става на резил и на гаргите, никой не може да го спре. Не виждам нито как, нито защо да се месиш.Това са си техни проблеми.

# 1 645
При тези обстоятелства ми е много гадно.  Близки хора ми са, аз в началото реагирах, все едно нищо няма, но после осъзнах абаурдното поведение на свако. Сега си ми мисля, че може да и кръшкал и цял живот,но тя сега да е разбрала.

# 1 646
  • София
Щом се държи толкова нагло с леля ти, но все пак не е споменал развод, леля ти съвсем спокойно може да започне да излиза на разходки с някой друг дядо и да не домакинства и готви изобщо. Да действа с тежката артилерия! Ясно е, че е станала за смях и не я уважава дъртия пергишин - хич да не го щади!

# 1 647
  • София
От разказа ти аз видях нещата така:

Цитат
леля ми, мрънкало е, вечно недоволна, винаги се е оплаквала от свако, особена е още не дава на дъщеря си да се омъжи, макар че е на 35.. Та казах на майка ми, че леля ми вероятно си е виновна сама.
Леля ти е някакво вечно недоволно от живота мрънкало, което значи, че на свако ти в един момент му е писнало да й слуша мрънкането и след като е срещнал жена, която не мрънка, държи се добре с него и го разбира е решил, че все още има време да промени живота си и да изкара спокойни старини

Цитат
Само пие и си дава парите на любовницата и демек подпомага косвено чужди внучета, докато дъщеря му още не е създала семейство и живее на квартира.
Дъщеря им е на 35 години, живее с приятеля си и не знам защо баща й е длъжен да мисли за нея и да й дава каквито и да било пари. Достатъчно голяма е - трябва да си поеме живота сама, а не да чака тате да я дундурка и мама да й дава разрешение да се ожени. Това, че не е създала семейство си е лично нейно решение и баща й няма никаква вина.

Цитат
Обръснал се отдолу, това е по характено за младото поколение, но човек, който цял живот не го е правил??!.. Направил си татуировка на тялото, абе луда работа. Сакън да не изтърве нещо от жалкия си живот
Това си е неговото тяло и ако иска ще го бръсне, ако иска татуировка ще си прави, ако иска и обеца на носа ще си сложи. И никой няма право да му казва какво да прави - особено пък племенницата му

Единственият проблем за мен в целия разказ е това, че леля ти гледа болната си свекърва, а мъжа й, въпреки, че я е оставил заради друга жена не им помага финансово. Но това те двамата трябва да си го оправят. Дъщеря им също може да вземе някакво отношение по въпроса. Ти не!

# 1 648
  • София
Връщам се на свако. Човекът всъщност вече се пренесъл да живее при въпросната любовница, която имала две внучета. Честно замислих се, това не е нормално. На дъщеря си и жена си не дава пари за сметки за храна и не подкрепя по никакъв начин. Само пие и си дава парите на любовницата и демек подпомага косвено чужди внучета, докато дъщеря му още не е създала семейство и живее на квартира. Обръснал се отдолу, това е по характено за младото поколение, но човек, който цял живот не го е правил??!.. Направил си татуировка на тялото, абе луда работа. Сакън да не изтърве нещо от жалкия си живот.

Умишлено няма да коментирам леля ти и братовчедка ти.

Ще ти обясня защо вуйчо ти се е пренесъл- защото в " жалкия си живот", след като е отгледал дъщеря си, която на 35 не може да се опъне на майка си, е срещнал жена, с която му е добре.
След като цял живот му е опявано на главата за какво ли не, няма нищо по- нормално дори и ден да е, да се почувства човек.

А, ти като леля ти и братовчедка ти, които " били разбити" - защо да си бил давал парите на чужди внучета, вместо да ги събира за несъществуващите свои?

И щом се е обръснал " отдолу", значи води активен полов живот, за разлика от разминаването като товарни влакове вкъщи.

За всички, които ще ми скочат- ако лелята беше на негово място, щях пак да я подкрепя.

# 1 649
  • София
Наистина няма основание ти директно да се месиш. Може да помагаш морално на леля си как да излезе от ситуацията, как да си стъпи на краката. Когато нещата са се влошили, тя е продължила със старото си държание, да живеят като врагове в домът си, сега най-вероятно продължава още по-грубо и остро да се държи.
Време е да погледне себе си, както казаха, ако трябва да си хваща и тя един дядо и да започва нов живот.
Относно това, че гледа свекърва си заради жилището, вече тя си преценява дали да продължава или да остави тези неща на синът й.

Общи условия

Активация на акаунт