Коледа дойде - октомврийчето е вече мъничко дете - Тема 19

• 62 986
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
моята пие от такова преходно шише с твърд накрайник, дет му викат....

# 526
  • София
Аз много амбициозно от шести месец почнах да я тормозя моята с преходни шишета (пет вида има у нас), но не ще и не ще. И директно от чашата пробвам периодично, пак безуспешно. Така че си я караме бебешката още.

# 527
Абе според мен си има разлика. Simple Smile Аз още помня като ми вдигна Т и повърна, като беше на 3-4 месеца, от една ваксина. Бях ужасена. И сега не ми е приятно разбира се, като вдигне Т, но определено е по-добре. Та си мисля, че и по-нататък има значение...но предполагам, че ще се самонавия да я пусна...поне съм психически подготвена, че ще има болести.
А Inner, с еднакви мерки са ни госпожиците! Simple Smile Значи, не сме само ние, няма да мрънкам повече. Simple Smile
И ние си пием сока от шишето, има 76578099302 вида чаши, не ги щя. Трябва да пробвам пак. Иначе би пила от нормална чаша, но 2% сок влиза в устата, другото по нея. Е, няма толкова дрехи да я преобличам всеки път. Grinning
И аз още не мия зъби, страх ме е. Grinning Но знам, че трябва и ще почвам, пък като вика...да вика и без това почти съм оглушала от нея. Simple Smile

# 528
Аз също съм в дилема за яслата, евентуално догодина по това време след отпуските ми....но пък в най-грипавия сезон.Иначе аз съм на мнение, че си е до дете боледуването.Аз съм ходила и на ясла и градина, като единствено за шарките съм отсъствала, а брат ми беше нон стоп болен, нито един вирус не го подмина, а аз хем се врях все в него и си бях здрава.Сега обаче малкия не прилича на мен, много е кекав...
Пием водата от шише със сламка, от чаша също пие, но се поолива и трябва да му я държа.Зъбките ги мием или по-точно гризе четката, много му харесва и иска по няколко пъти на ден да ги мием Simple Smile.
А докъде сте с гърнето? Ние сме до никъде.

# 529
Гърнето ще го пробвам късна пролет, ранно  лято. Сега не ми се ще да я вея по голо гъзе, зима е.  Пробвах септември, еми не се получи. Та, има време, както обичам да казвам - първолак с памперс и биберон няма.

# 530
  • София
И ние сме до никъде. Бабите даваха голям зор да ѝ купя гърне. Направих го, и после памперс-гащи, за да се свалят по-лесно и да се слага детето на гърне. Разбира се, после нито една от тях не направи и един опит да се използва това гърне, затова самотно стои в детската стая под кошарката, като от време на време му бърша праха. Иначе детето си дава явни сигнали като ще върши голямата работа - черви се, пъшка, не може да се сбърка. Аз самата бих се заела да я слагам на гърненцето, но просто не съм вкъщи в съответните моменти. Остава надеждата, че в яслата покрай другите по-големи дечица ще вдиги как и за какво се ползва...

# 531
И при нас гърнето е прибрано. Не съм правила кой знае какви опити да го приучавам, мисля да започна началото на пролетта.

На ясла и градина не съм ходила и в училище не съм боледувала повече от нормалното. Но трябва да кажа, че майка ми беше лекар и в грипните периоди поне ме спираше от училище. Отделно антибиотик пих за първи път на 20 години. Но в пубертета карах сериозно автоимунно заболяване. Така, че както Краси каза - всичко си е до дете.

Вода/сок/чай пие от спринцовка .... според лекарката просто не му се пие и ни работи ... не знам докога, много ме ядосва.. затова не спирам да тикам млякото поне от някъде да поема течности.

# 532
Зъби мия от седми месец още, с изключение на моментите, когато е болен. Напоследък вече дава с охота и няма драма.

Вчера ме изненадаха от яслата, като казаха, че там си пие от чаша. Освен това, го слагат на гърне поне 3-4 пъти на ден и има попадения. Вкъщи си е от преходно шише и без гърне Joy

# 533
Здравейте дами!

Патето пие вода от шише със сламка, както и от чаша със сламка, но отказва всякакви течности различни от вода и мляко. Нито чай с мед, нито фреш, не, не иска и това е. Не я насилвам, аз също от течностите пия вода, кафе и бира, но към момента главно вода Simple Smile

На гърне я слагам всеки ден по няколко пъти и рядко има бомба в пампито, даже до преди два месеца го носеше сама, когато имаше нужда, но падна от него, беше пишкала, намокри се цялата, удари се и сега не го длоюбва, но седи, някой път е ок, друг път се сърди и така. Ако не беше паднала тогава, сигурно сега щяхме да имаме голям напредък, но съдба, по натам. Слагам си я, защото ми е трудно да се навеждам и да я подмивам.

За яслата, мисля да я пусна лятото, да речем за по половин ден, че ще ми е тегаво сигурно, когато се роди братчето.

За вирусите, аз също бях доста здрава, на ясла съм ходила, на градина и си беше ок, но брат ми беше кекав, а и сега си е такъв.

Много се радвам, че децата ви се кефят на яслата, сигурно е много по- спокойно така, като знаеш, че оставаяш едни щастливо и спокойно дете.

Аз нали не мисля за работа скоро, но си представям момента с раздялата за ясла, а и Патето е като ваденка за мен, в детския кът не иска да остава сама. Може да си играе с другите деца, с възпитателката, но аз трябва да съм наказана до вратата, същото прави и с баща си, с баба и дядо, всички сме до вратата.

О, зъбите, да, мием ги от НГ и е голям кеф, но гълта цялата паста, някаква бебешка на бочко, пише че е  подходяща. След като измием зъбите и очите й давам четката да чеше зъбите, докато оправя себе си, но после истерията е голяма, защото не давам да си играе с четката.

Вода/сок/чай пие от спринцовка .... според лекарката просто не му се пие и ни работи ... не знам докога, много ме ядосва.. затова не спирам да тикам млякото поне от някъде да поема течности.

Оф, милия той, може би наистина не е жаден.

За зрението и слуха, сега отново ли има прегледи, трябва да  питам педиатърката в понеделник. Също така ме изненадахте  с този преглед при гинеколог, не знаех, че и там се прави профилактика. Много съм застреляна.

За мерките, по изчисления на ММ е 82см и 12кг, но дрехите са 92-ри размер.

Оф, голям ферман стана, но имах време да се изкажа.

Лек ден

# 534
Благодаря, момичета. И малкият е с преходни, но ако го оставя с чаша се полива и става хаос.
И с гърнето сме на 0, лятото ще е.
Иначе кучето цапа по— малко от детето:heart_eyes:

# 535
Лид аз ползвам бейби вак - прахосмукачката дърпа абсолютно всичко - огромни, гигански охльови от носа и.
Реве та се къса от нея, но аз съм безмилостна - затискам я и я тормозя. За нула време изкарва всичко на бял свят.

За яслата - ще тръгне от тази есен, сега тука у село е друго ...Всички си знаят и кътните зъби и лелките от яслата са от тук и всички ги знаят. Много добре гледат децата, всички майки са много доволни. Ама друго е да гледаш децата на съседите си, не е като да си анонимен в града ...Яслата ни е в гората, пък и всичките и приятелчета тръгват тази есен, общо взето само нашата тумба са десет деца и тя ги познава всичките.
Изобщо не ме притеснява това, не изпитвам никаква вина от това да я дам на ясла. С тая майка дето е по Макаренко от сега расте ебрап, серт и оправна. Както се шегуваме тук - породата е - яка шопска и бистришка Joy

За чашата пие - даже от коритото си пие вода с комина на един параход - от лятото я емнах и вече си пие без проблем.
Зъби мием всяка вечер, няма проблем вече - преди хапеше като звяр, но сега се кефи.
На гърне седи, но там нещо не става. Лятото я слагам по гащи и потник на двора да ти пикае на воля и твърдо съм решила да махна памперса до есента, включително и нощтния. Тя си спи напикана и хич не и дреме, но се надявам лятото да е друго.

# 536
Мишето пие много вода по 300-400 мл и сок отделно по 80-100 мл .С гърнето сме до етап сяда и обича да седи там,но незнае да си казва.За яслата ми се иска от септември да тръгне.

# 537
  • София
Вода се пие много. Но от шишето. Даже изгриза един биберон и трябва да взема нови, че нямам.

Пробвам веднъж месечно с преходна чаша, с чаша със сламка, но с погнуса се плюят. Не го насилвам особено.

Гърнето също е прибрано. Нямам план кога да го почвам пак.

Много течности пие. И памперсите не издържат вечер. Няколко дни подред е все мокър, до ушите. Понякога успявам да преобуя без да го събудя. Лошото е, че ако се събуди, поне 2 часа не може да заспи.

Ползвам зелен Памперс 5. Нямам идея какво да ползвам, така че да не пропуска. Приемам предложения.

Снощи се събуди в 2 с рев. Успокои се след доза Нурофен и едва около 3:30 заспа. Като парцал съм днес Sad

# 538
Мисис Роузи аз се чувствам уморена. Sad гуш мила.Аз търча по магазините,чистя подреждам и не смогваме ,а бабата която ни помагаше заради счупеното рамо на свекървата си замина само преди ден Sad И мойта така се напикава и пуфис на 2 час е пълен .От чаша също не пие

# 539
  • София
анита123123 Hug

Общи условия

Активация на акаунт