Коледа дойде - октомврийчето е вече мъничко дете - Тема 19

• 62 987
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Съгласна съм, Кристи, но при наличен доста по-сериозен видим проблем, не бързам с профилактите...

# 511
Да, да, аз за себе си говоря.

# 512
Inner, детски гинеколог Милко Сираков в Майчин дом. Ходим при него за срастване , много съм доволна. За час с направление се чака доста. Има и прием без, ако те интересува като се прибера ще ти кажа кога беше. Има и частен кабинет, но там не сме ходили.
Simple Smile

# 513
Лид съветвам те да ми махаш редовно секретите от носа, особено преди заспиване. Това да спят със секрети е адска мъка за малчовците.
Единствената гадна хрема, която караше, така я подлудяваше, че дърпах секретите през три часа, но после си спеше блаженно. Моето педи изрично ме предупреди, да не оставям сополи, защото от тях тръгват всички проблеми. За палеца не мога да помогна ...

За яслите - съм за. Само болестите ме плашат, иначе тя е толкова социална, че не я виждам да си седи у дома. Обожава да е сред деца и хора и да се занимава с какво ли не.
Аз също не се виждам като вечната домакиня, обожавам си и къщата и детето, но работата е важна част от живота ми. Надявам се само да кара леко вирусите и да не боледува.
Изобщо не изпитвам ревност от баби, дядовци, ММ или който и да е. На партитата редовно ме отсвирва по три часа, играе с децата, радва се на другите възрастни, много е самостоятелна, дори в къщи може да си играе с нещо интересно доста време, но знам че определено мен обича най-много от всички - то просто се усеща.
А и целта ми е била винаги да си стане сериозен, самостоятелен човек.

Иначе ние сме добре - газиме в калта и се радваме на снега. В количката изобщо не иска вече - все да ходи иска, но за сега все още заспива в нея. Лятото ще го мисля, до догава хич не я виждам да се качи на някакво превозно средство Joy

# 514
Чуби, благодаря опитвам се, но аспираторът ни не става. Някой да има електрически?

Инер, надявам се да не е нещо сериозно? Иначе не мога да дам съвет за добър специалист.

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 22:58 от Iid

# 515
Аз съм с електрически.

# 516
  • София
lid Макар и с малко закъснение, да пиша и аз. Мога да дам кураж!

Цитат
И да ви споделя - може да се наложи скоро време да се връщам на работа и сега предменструално ме е налегнала такава мъка.. като го гледам как не иска в никой друг освен в мен, такива мисли ми минават през главата, че не знам как се сдържам да не се разплача. Говорихме и вкъщи по въпроса и решихме да не го пускаме на ясла точно сега в грипния сезон, а да потърсим бавачка чрез агенция, което още повече влудява ревнивото ми сърце. Предпочитам да е вкъщи и да е здрав, но не и да се привързава към някой друг. Моля дайте ми малко кураж, знам, че повечето вече минахте периода с адаптацията, Та поне малко да си повдигна духа.

Наплачи се, не се ограничвай! Не пред него, но след това. Това трябва да го приемеш, а не става от раз. Поне при мен не се получи. Да, винаги съм смятала, че всеки си е отделна личност и имам нужда от собствено пространство и развитие. Обаче ми трябваше време да приема раздялата - рев, вина... Отиде си седмица.

След това първите дни ми беше още по-нервно. Тогава обаче се стегнах да се държа. Защото се страхувах да не отида в другата крайност - да си изкупвам вина с разни вещи, поведение и др.

Сега вече мисля, че приех раздялата. Вкъщи е с жена, която го гледа. За момента не показва по-голяма привързаност, от което и аз се страхувах. Много се привърза към баща си обаче. Аз съм щастлива от това де Joy
При мен и неизбежността на обстоятелствата помогна да приема раздялата.

И след тия излияния моля те да си повдигаш духа! Hug

# 517
Мисис, благодаря, благодаря и пак благодаря! Дано и при мен да се получи така! Сигурно и при нас ще се привърже към баща си, за което аз също нямам против. Ревнувам от чуждите хора, не от баби/дядовци/баща му. Когато се върнах от операцията малчо се беше лепнал за баща си като ваденка, предполагам така ще се получи и сега, тъй като ММ ще прекарва повече време с него.

Кристи, какъв и доволна ли си?

# 518
Барбабебе ползвах досега и съм доволна. Купих още 1 за другата стая (не питай Mr. Green) от Ремедиум, който дърпа по-мощно, но е с по-голям накрайник.

# 519
Аз гледам да не драматизирам. Аз трябва да се върна на работа, а тя - да тръгне на ясла. Няма друг вариант. За детегледачка дори не сме и мислели, като вариант ( патихме си покрай баткото). Да, мъчно ми е, но това е положението и го приемам.
А на нея и е добре в яслата и това само ме радва. Боледуването е част от играта, което не може да се избегне.
Ще отворя скоба, че аз ни на ясла, ни ма градина съм ходила. Е стой та гледай кво боледуване падна в първи клас....

Аз се чудя за Бейбивак. Още ми е странно това с прахосмукачката, но чувам само добри отзиви.
Иначе нощем сега плаче, докато спи. Избиват й едни предкътници и яко я мъчат....

# 520
Моята има кой да я гледа, но на мен ми се иска да е сред дечица, а не да виси цял ден с баба и дядо. На площадките има доста малко деца, повечето са си на градина. Та затова и толкова се чудя дали да я пусна догодина, или да изчакам да си навърши 3 г. Сега така си го мисля, де но ако я приемат и наистина трябва да я пусна кой знае колко ще рева и аз. Simple Smile Но няма начин...рано или късно трябва да свикна, че няма да е все около мен.
Simple Smile Това което най-много ме притеснява са тия пусти болести, затова главно се колебая дали де не изчакам до 3г.

И да се похваля, официално имаме 3ти зъб! Simple Smile Вчера изби. Сега чакаме 4тия.

И един въпрос. Изкараха я 75 см, на мен ми се вижда зверски малко. Има ли други дребосъци като нас? Simple Smile

# 521
Adinko, дали на 1, 3 или 15, когато попадне в среда, различна от домашната, ще боледува, това не може да се избегне.

# 522
Да, така е за съжаление. Мисълта ми беше, коя е най-подходящата възраст за боледуване, така да се изразя. Simple Smile
Но има време ще го измисля. Simple Smile

# 523
Не знам дали има "подходяща възраст", сополите са си сополи, ангините и температурата пак. Simple Smile
Вашите пият ли изцяло с чаша, прескъпото свекървище леееко намнекна, че не трябвало да пие повече от шише след годинка. Хмм..

# 524
  • София
И да се похваля, официално имаме 3ти зъб! Simple Smile Вчера изби. Сега чакаме 4тия.

И един въпрос. Изкараха я 75 см, на мен ми се вижда зверски малко. Има ли други дребосъци като нас? Simple Smile
И моята е 75 см / 10 кг, въпреки че бързо растеше в началото. Другите дечица в яслата са може би с една идея по-дългички, но те и всички са по-големи, с изключение на едно бебенце, което дори още не ходи. Отделно че аз самата съм с дребен ген, а ММ доста висок и по-едър, и общо взето е киндер сюрприз как ще се развие детето.
Иначе първото зъбче ѝ изби чак към 10ти месец. Сега има осем. Миете ли ги с чета и паста вече? Аз съм купила, но още не съм стигнала до там.

Вчера беше напълно добре и днес я пратихме на ясла, с амбицията да стои там до 18ч. тоя път - да видим ще се случат ли нещата или ще търча от университета да си я прибирам. Вечерта обаче ми седя и ми будува до десет-единадесет часа, както обикновено, а сутринта едвам-едвам стана горкото в седем. Дано се промени някак тоя режим, че не знам иначе.

Общи условия

Активация на акаунт