Сватба 2018 - III-та част

• 48 118
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
Канелени пръчици съм виждала много из интернет, но не помня колко големи. Ще потърся и ще ти кажа.
Аз намерих, не търси Simple Smile Но ми се искаше да не са от интернет, а да мина и направо да си ги взема. Но... май няма къде. Вече няма значение, де. Simple Smile

# 16
Sunflower92 Не знам от кой град си, но попринцип Офис 1 е най-скъпото място, където може да принтираш каквото и да е било... В зависимост какво точно ти трябва, може да потърсиш други места. Във Варна и София например около университетите по Архитектура има милион принт студиа и цените са значително по-евтини. На мен един път така ми одраха кожата за едни елементарни А4 принтове, че вече на никого не ги препоръчвам...

# 17
Sunflower92 Не знам от кой град си, но попринцип Офис 1 е най-скъпото място, където може да принтираш каквото и да е било... В зависимост какво точно ти трябва, може да потърсиш други места. Във Варна и София например около университетите по Архитектура има милион принт студиа и цените са значително по-евтини. На мен един път така ми одраха кожата за едни елементарни А4 принтове, че вече на никого не ги препоръчвам...

От Русе съм. Вече няколко пъти ходих там да принтирам и то цветно и на картон и нямах проблеми. Не ми излезе скъпо. Дори единия път се случи така, че няколко пъти принтираха и не се получаваше добре и не ми таксуваха тези опити, а във Варна имам спомен така веднъж, че исках да принтирам нещо и пак не се получи добре и се наложи да платя и неуспешните опити. Simple Smile

# 18
От Русе съм. Вече няколко пъти ходих там да принтирам и то цветно и на картон и нямах проблеми. Не ми излезе скъпо. Дори единия път се случи така, че няколко пъти принтираха и не се получаваше добре и не ми таксуваха тези опити, а във Варна имам спомен така веднъж, че исках да принтирам нещо и пак не се получи добре и се наложи да платя и неуспешните опити. Simple Smile
Без да "храня", но с Офис 1 човек трябва да бъде много внимателен, тъй като аз имах случай, в който объркаха билет за концерт, който струваше 50-тина лева и успяха да ми го принтират от втория път, минавайки през три-четири колежки, коя от коя по-знаеща как се принтира билет и накрая ми заявиха, че трябва да платя и неуспешния опит, защото цената се формирала от хартията, на която принтират и тя била много скъпа, и била това, което идентифицирало билета като оригинален. След като вдигнах луд скандал, се появи поредната колежка, която обясни как щели да отчетат неуспешния билет, без да го плащам. Опитът ми е еднакъв с тях в София и Свищов, в период около 5-6 години. През последната една обаче не съм ползвала услугите им и силно се надявам, че са се подобрили.

# 19
Без да "храня", но с Офис 1 човек трябва да бъде много внимателен, тъй като аз имах случай, в който объркаха билет за концерт, който струваше 50-тина лева и успяха да ми го принтират от втория път, минавайки през три-четири колежки, коя от коя по-знаеща как се принтира билет и накрая ми заявиха, че трябва да платя и неуспешния опит, защото цената се формирала от хартията, на която принтират и тя била много скъпа, и била това, което идентифицирало билета като оригинален. След като вдигнах луд скандал, се появи поредната колежка, която обясни как щели да отчетат неуспешния билет, без да го плащам. Опитът ми е еднакъв с тях в София и Свищов, в период около 5-6 години. През последната една обаче не съм ползвала услугите им и силно се надявам, че са се подобрили.

Ще имам едно на ум в такъв случай, благодаря Simple Smile

# 20
Да и аз това имах предвид - просто имай едно наум и дано ти се получи максимално добре Simple Smile Успех

# 21
  • София
Нашите покани вече се правят, понеже са ръчни се надявам до януари да са готови, харесах и за родителите и кумувете, по 12 лв. Сега чакам да дойде заплата да ги поръчам и тях Grinning поръчала съм кутията за подаръци, книга за гости, 5 гривнички и три бутониери = 95лв. Сега седнах и да изчисля колко пари съм метнала за покупки от алиекспрес, за декорации - 172 лв. А имам да купувам бурканчета тепърва, както и да е нямам търпение да дойдат нещата и да започвам при всички случаи ще бъде по евтино от агенция

# 22
  • София, България
Естер, можеш ли да ми споделиш, дори и на лично съобщение, какво си поръчала от Алиекспрес? Също и поканите за родителите по 12 лв? Аз съм харесала засега едни, но бих видяла и твоите. Simple Smile

# 23
  • София
Ето ги поканите, само са наложени да видя как изглеждат, но се добива представа с твърди корици са, като книжки Simple Smile

А от Али поръчах доста неща - кутийка за пръстените, табелки мистър енд мис от зебло, изкуствени цветя - божури, рози, жито и подобни, кълба от клонки, сушени боровинки, памук на клонка за булченския букет, мини шишарки, ленти от зебло с дантелка различно модели, връх за торта, жартиер, канап и други подобни Stuck Out Tongue

Естер, можеш ли да ми споделиш, дори и на лично съобщение, какво си поръчала от Алиекспрес? Също и поканите за родителите по 12 лв? Аз съм харесала засега едни, но бих видяла и твоите. Simple Smile

# 24
  • София, България
Браво! Simple Smile Поканата е много хубава!
Връх за тортата и аз мислих да поръчвам, но все още не знаем изобщо каква ще е тортата... Satisfied

# 25
Благодаря за новата тема, Sunflower Simple Smile

Ние още се уговаряме с управители на ресторанти. Много тежки се оказаха тия хора, значи. Повечето с някакво работно време от 8 до 16 ч....много ще ме извиняват, ама не мисля да им се моля по няколко пъти да намерят време за среща с нас.

# 26
  • София, България
Еее тези пък! Ние нямахме никакви проблеми. И с двата ресторанта, които разговарях ми казаха, че няма проблем с късните срещи след работно време. Кои са тия ресторанти със специално работно време за срещи. И аз не мисля, че е нормално да им се молиш при положение, че те ще изкарат пари от вас и то не малко...! Expressionless

# 27
Фъстъче, и аз недоумявам.
Досега само в един от ресторантите, който беше близо до нас, успяхме даже на място да намерим управителката.

Във втория ресторант, който бяхме набелязали, отидохме към 18:30. Ресторантът е към хотел в центъра на града. На рецепцията ни казаха, че управителката я няма и можем да я намерим само от 8 до 17 ч. Дори не си направиха труда да ни покажат залата, в която се правят сватбите. Дадоха ми визитка да съм се разберяла с нея. Обадих се, много учтива ми се стори. Уговорихме се за миналия петък. И без това имала работа в ресторанта, щяла да ни изчака до към 18:30. Каза да й звъннем като тръгваме. Ние докато сколасаме стана 18:20 ч. Обадих се, тя започна да се одумва, че тази зала, която искала да ни покаже, била заета и нямало смисъл да се разкарваме, защото не било удобно да ни я показва онази вечер. Обадете се, казва, в понеделник да се разберем. Хайде, върнахме се ние от пътя. Викам си, чак пък толкова спешно не е. Звъня й днес. Тя, естествено не можа да се сети в първия момент. Аз й обяснявам, че ми е казала, че залата е била заета. Тя си мисли, че за датата ми е казала така и възкликва: Оо, ама не. Свободна е.
Питам я можем ли да отидем днес към 6, 6 и нещо. Амии, не можело ли по-рано...Та с половин уста се съгласи да ни изчака. Сега представям си колко ще е недоволна, ако не й броим веднага капарото.

В неделя пък минахме да видим ресторанта на Баните. Естествено управителя го нямаше. Работел от понеделник до петък от 8 до 16 ч. Е, как с това работно време можем да му видим очите, ако специално не си вземем отпуска, се питам аз?
Дано да се навием да се видим някъде в града извън работното му време, защото иначе наистина не виждам как иначе.

Явно разчитат на това, че без работа няма да останат и не си дават много-много зор да угаждат на потенциални клиенти. Допускам, че гледат на нас като на поредните досадници, които само питат, та  докато не получат аванс трудно ще се размърдат.

# 28
  • София, България
Честно, не мога да повярвам, че са чак такива. Наясно съм, че не могат да ходят по г**овете на всички, но пък не знам дали те са наясно,че всички ние сме работещи хора и организираме сватбите си паралелно с работата. Не че нещо, ама ако трябва да си взимаме отпуска и двамата за всяка среща и работа, свързана със сватбата, ще останем безработни. Rolling Eyes

# 29
  • София
То верно отпуска ви трябва, за да си уредите нещата...  ooooh!

Нашият ресторант пък работи само за събития и през останалото време рядко има някой и трябва задължително да се уговаря среща, ние понеже живеем в София, а се женихме в Пловдив все ходихме събота или неделя, ако им нещо. Веднъж се оказа, че са забравили за срещата, но като разбра, че не живеем в града,собственикът много бързо се обади на една от служителките да дойде, за да говорим. Жалко, че не всички си ценят така клиентите.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт