Коледата наближава, ОКТОМВРИйчето подаръците обожава! - Тема 2

• 50 864
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, имам нужда от съвет 🙄
Вече четвърти ден детето спи между 18:00-02:00 ч., и днес изглежда ще е така. След което се буди, хапва и заспива отново, но започва да се буди през 3 часа. Има ли начин да изместя този дълъг сън, за да съвпадне с нощните часове?
Ами събудете го в 21-22ч. Баня, папкане и в леглото. Ние така правим и малката се буди около това време 5-6.00часа.

# 211
maldini, и ти ли използваш силиконови зърна? По каква причина? Аз съм с такива още от родилното, защото съм с плоски зърна. На едната ми гърда е направо вдлъбнато, а на другата е по-изпъкнало и малчо понякога успява да засуче и без силиконовото, но като дръпне два пъти и изпуска вакуума и започва да плаче. Чудех се дали има въобще някакъв вариант да ги махна по някое време и дали има смисъл да се свържа с консултант за помощ или е изгубена кауза Sad Много ми е досадно постоянно да ги мия и да придържам с ръка като кърмя.

Не е изгубена кауза. Цялата идея е да се навре достатъчно навътре зърното, така че да опре в мекото небце и да е далече от венците. Пробвай с клипчета в Интернет на първо време.

И на мен много ми се иска да ги махна, а удрям на камък. Консултантката като ни посети и махнах протекторите си засука идеално малкия. Обаче още на следващото сучене беше почнал да хапе с венците и наново ми разрани зърната.

Консултантът няма да е постоянно с теб - пробвай сама няколко дни като за по-лесно слагаш първо протекторите за малко, за да оформят зърното и
после наместваш бебето. Гледай опитите да не съвпадат с крив период в растежа или с много изнервено от глад бебе. Ако нямаш напредък, може да викнеш консултант да види какво правиш и да коригира.

# 212
  • Варна
Lizzy, ти беше казала, че ще минаваш от фризолак на хип. Как се прие промяната от бебчо?

# 213
Благодаря, maldini. Ще упорствам повече, че искам като се постопли вече да се кърмим навън без помощни допълнения Simple Smile

# 214
Босилечка, като е така зърното ще се иорави след много време кърмене. Аз бях така с големия. За да не го изпуска трябва с едната ръка да му придържаш гърдата за да не я изпуска. С еднага бебето и главата, с другата гърдата.

# 215
Да ви кажа от вчера сме с диагноза атопичен дерматит. Взеха мункръв за алергии да изследват, като се поуспокои ще го заведен и за някаква лепенка на гърба се слага. Сега го мажа с някакви кремове че се е обострил бая. Иначе аз продължавам с диетата и така ще съм имза вбъдеще още доста дълго врене ако искам да го кърмя и ще яд еднообразна храна защото я сгафя някъде и край, все дно никога не сме пазили диета и се връщаме назад. И сега ще е така и ще се пукат една камара пари по лекари, козметики, ама кво да се прави...

# 216
Мда, много е неприятен този АД. Каката ми е с него от бебе, а е на 9 и все още през зимата се обостря. Сега ползвам нейната козметика и за бебето, за всеки случай.

# 217
Единият от вуйчовците е с атопичен дерматит. 10 години се къпеше със специален душ гел.

Доста е и капризен към храната - не яде домати, цитруси, марули. Не знам доколко има общо, но съм чувала, че за бебета с АД има специална схема за захранване.

# 218
При нас АД е вследствие на хранителна алергия така че със сигурност специално ще го захранвам. Ама тепърва ще разбираме какво, как и що защото е хубаво да се останови от какво е алергичен. Казват че и АД се израства, въпреки че аз имам себореен дерматит и не се израства:)! Но вече супер рядко и в някви минималнк количества се появява, такани никога не разбрах от какво се появяваше.

# 219
Ema, интересно ми е - какво те посъветваха за къпането и мокренето?

# 220
Алерголога не влезна в особенно огромни подробности, но знам че е хубаво да не се къпят често децата с АД. Аз обаче незнам много ми е трудно. Факт е че след като го намокря се зачервяват още повече обривите ма, знам ли, ама ние още го мием само на мивката, денек подмиваме го. И май така дълго ще е че да не седи много във водата. Оффф тъпа работа, сега цеш номер едно ми е да разбера какво го обостри, защото не беше толкова зле. И се чудя между лютеницата и свинската пържола хахаа:)

# 221
  • София
Вчера ни беше погачката, много съм доволна от подаръците-точно каквото си бях поръчала, но наистина мноооого храна остава...Малчо от 9 сутринта до 7 вечерта се скъса от рев от колики, всички жени се изредиха да го люлят да го приспят и успяха , но не и аз Grinning При татко си заспива на гърдите за 15 мин., аз сложа ли го, рев та се къса, бой, гърчене...Нашия педиатър казва ,,ами да, той реве НА майка си" т.е.оплаква си се на мама, дам ли го на друг млъква Grinning
Сега видях някакви капки с масла от копър, анасон и още нещо беше не помня, пак са около 30 лв.и стигат за 10тина дни ама вече всичко давам само да спрат тия колики Angry

# 222
На нас днес ни беше погачата. Иначе чистата молитва беше на 01.12.Не мога да се оплача от бебка беше много кротка, но не е спала цял ден, явно се превъзбуди от толкова народ.Подаръците повечето бяха дрешки и парички, доволна съм.

# 223
  • София
Хубав спомен е погачата, един от многото предстоящи.
Другите, къде се покрихте? Моето зверче е в някакъв поспалив период и аз съм много щастлива.
Пийкок, честита втора месечинка на астралното близначе! Два месеца пълно щастие Heart

# 224
Тук сме. Борим се с един секрет в носа на малкия. Подсмърча нощем и едвам спя от притеснение Sad

Общи условия

Активация на акаунт