Коледата наближава, ОКТОМВРИйчето подаръците обожава! - Тема 2

• 50 909
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Тенкс  ще погледна:)

# 301
Мамчета, последните 2-3 дни забелязвам, че моето момченце повръща повече. Почти след всяко хранене връща малко, а поне 2-3 пъти на ден и доста обилно. Само на кърма сме, започвам да се притеснявам. Иначе го меря и наддава нормално сякаш - вече е 6 кг, а остават  5 дни до втория месец (в края на първи беше 4900). Забелязвам, че пълни по 1-2 памперса дневно, а всеки друг,който сменям заради напишкване, е позацапан. При вас как са нещата с повръщането? Има ли място за притеснение или да си изчакам консултацията след 5 дни? Притеснявам се и да звъня на педито за всичко иии реших да питам патило

# 302
И малкият понякога повръща ,забелязала съм че нощем като го оставя не,но през деня задължително имаме няколко ппвръщания,но той не е на кърма.Вчера го мериха тежим 4800 това не е ли малко ,за бебе на 40 дни,каката ми наддаваше повече,но той е толкова злояд 120 гр ги яде 30 Мин и пак не ги изяжда.Нослето му хърка промиване с физ.разтвор но нещо няма ефект,може би и от климатика допълнително ни е сух въздуха.Дано днес е слънчево или поне да няма вятър та поне малко да си подаде нослето .

# 303
Аз пък с тези 6 кг се притеснявам да не стане някой шоши Simple Smile Педиатърката казва, че върви много добре, ще видим на следващата консултация. Нослето му също хърка много, но само през нощта...също преди лягане му слагам физ рр но не помага. Така е от раждането, казаха заради аспирирането в родилна зала, а и е с тесни ноздрички.

# 304
Мамчета, последните 2-3 дни забелязвам, че моето момченце повръща повече. Почти след всяко хранене връща малко, а поне 2-3 пъти на ден и доста обилно. Само на кърма сме, започвам да се притеснявам. Иначе го меря и наддава нормално сякаш - вече е 6 кг, а остават  5 дни до втория месец (в края на първи беше 4900). Забелязвам, че пълни по 1-2 памперса дневно, а всеки друг,който сменям заради напишкване, е позацапан. При вас как са нещата с повръщането? Има ли място за притеснение или да си изчакам консултацията след 5 дни? Притеснявам се и да звъня на педито за всичко иии реших да питам патило

Ако не повръща на фонтан и качва стабилно, няма от какво да се притесняваш. Много бебета имат лек рефлукс (моят Анди включително). Предизвиква се от незрялост на езофагиалния сфинктер на стомаха (лесно се връща нагоре храната). Израства се. Докъм 6м при повечето бебета изчезва.

Няма нужда да звънниш на педиатъра, изчакай си следващата
консултация.

# 305
Здравейте, докато сколасам иназ да изчета и пиша. А сега и покрай малкия чета в една група за бебетабс алергии, ужас...Излезнаха ни резултатите от кръвните и всичко е отрицателно, само че  при толкова малки бебета е възможно да е алергичен а да показва негативно. Та сега следва и кожен тест. Факт е обаче че откакто пазя диета детето е по-добре. Иначе се учим да заспива сам с бибата. Гледам да не му огаждам вече зашото виждам че е почнал да ме метка:) Като усети че ме нямамв стаята поплаква пък млъкне иначе като влезна и веднага нацупва устните. В баща си е много по-спокоен малко преди хранене зашото е свикнал че Тате няма цица:) чуе ли на мама гласа и надава вой:)))смешко;) вечер малко жертвам от съня си но му показвам че няма как да заспива с друго освен с биберон и то не внкоите ръце:) Засега успешно след 15 тина минутки гивизене се примирява:)

# 306
  • Варна
Момичета, как процедирате, когато сменяте мляко? Да пробвам ли първо с 30 мл от новото и останалото да е старото? Искам да мина от фризолак ха към хип ха. Ака веднъж на два дни, след всяко ядене се напъва, гърчи... освен това ми се струва, че не го засища- много често реве, че е гладен на 2 часа и половина. Карат ме да давам хипоалергенно по принцип заради това, че имам алергия към полени. Макар че не разбирам защо тъй като на млякото си пише че е за деца с риск за алергия към протеина на кравето мляко

# 307
ангела, след МД направо от Фризолак минах на Аптамил, нямаше смесване на двете. Нямах проблеми.

Много иска да похваля Абоколикен - нямаме колики и си ходим редовно до тоалетна. Родих се с тея капки.

Мързеше ме да излизам и изкарах малката на слънчевия балкон, спа 4 часа и сега я събудих чак, че много се успахме за храненето. Така че ако някой го мързи да излиза, ето ви вариант :Д .

# 308
Днес беше супер времето за разходка. Анди спа като заклан 2 часа навън и после час и половина вкъщи. Но той последните дни редовно си поспива към 4 часа следобед.

# 309
  • София
И ние бяхме навън, поспа си, а вкъщи е кисляк нищо не му е интересно и само плаче. Исках да ви питам какво ви е отношението към гледането на бебетата от бабите ? И по-точно свекървите, аз някак изпитвам неистово съпротивление само от опита майка му на ММ да гушне Мони, сякаш няма да знае какво да прави, как да се погрижи за него както аз го правя. А е отгледала 2 деца и 3ма внуци, майка ми казва че всеки си има собствен метод за гушкане, хранене, приспиване и никой няма да прави нещата така, както аз, но това не значи че е грешен, ако бебето е спокойно...Просто не знам как да го превъзмогна

# 310
Нямам проблем с гледането от баби, но нашите са страхотни. Даже днес свекърва ми ще дойде, а ние ще излезем. Разбира се, че мама си е мама, а и от баби дисциплина не очаквам, но връзката на голямата щерка и с двата комплекта баби и дядовци е много силна, да са живи и здрави и бебчо да го има. А помощта да отдъхнеш някоя вечер или някой друг уикенд по-натам е манна небесна.

# 311
И аз нямам проблем с гледането, напълно съм съгласна че всеки си има разбирания и начини и не ми пречи, че правят нещо различно от мен. Оставям бебето спокойно в чужди ръце, имам им доверие. А и нямам толкова високо мнение за самата себе си :Д, не че се подценявам, но съм далеч от мисълта, че знам нещо повече от тях.

# 312
Аз нямам нищо против.Майка ми много ми помага. Нямам притеснения да го оставям с майка ми.Свекърва ми няма възможност да го гледа.

# 313
  • София
Излизахме и ние Елени спа 30 Мин и се събуди прибрахме се яде и заспа това към 14 ч и още спи Simple SmileSimple Smile
Номерата на брат си почна.
Свекърва ми е отвратителна и не я понасям изобщо не желая да попа детето, Паврл го р гледала като бебе веднъж и като голям два пъти . Държи се гадно няма вкус дава му гдости  да яде . Даже иска да му купи подарък, който той не е пожелал .

# 314
И аз хич ненхаресвам свекърва си, за мое щастие тв изобщо не се напъва дс ги гледа и аз съм супер доволна:) Майка ми основно ми помага, естествено прави куп неща с които не съм съгласна но съм си казала че щом и го оставям не трябва и да имам претенции, тя си има нейните методи които дори и да не одобрявам си е неин проблем. И ние днеска излизахме, взехме баткото от градина, поразходихме се, абе супер:)

Общи условия

Активация на акаунт