Чумата

• 44 937
  • 531
  •   1
Отговори
# 150
бива Янeчeк , само където не бива да се забравя и удара по самочувствието на госпожата по биология ... не само с натрапчивото отношение със сока, ами и с последвалите клюки иъ цялото училище. Този учител ако е пример за моите момчета много бих се притеснила.
Емпатията не е лошо нещо. Съобразяване и внимателно отношение ... също. И то не се иъразява в черпене със сок. Но спирам до тук . Както казах всеки си го разбира. Стана ми мъчно за тази учителка. Явно и се налага да търпи нагъл спленик и натрапник в служебната среда.
На запад подобно поведение от страна на мъж в службата го поставя с 1 крак извън закона. Няма право да се натрапва така.

# 151
.
..

Бояна не каза, че мъжът избира вместо теб, а че той дава поръчката Laughing Много забавно става обаче. Като ходя с мъжа ми на ресторант, винаги му казвам какво искам, а после той поръчва и накрая плаща, просто така се прави, какво да ви обяснявам.
.

Този пък глух телефон с каква цел е? Улеснение на персонала?  Нямам идея.

Нормално е да нямаш идея. Така се прави в доброто общество.  Както мъжът отваря вратата и други.

# 152
...
Нормално е да нямаш идея. Така се прави в доброто общество.  Както мъжът отваря вратата и други.
ясно. ами добре. не съм от там , нямам думата тук . шушкайте си колкото искате. 

# 153
Поне стана ясно, че Чумата не е измислен герой, съвсем автентична си е и тъкмо е отброила 3,20 лв. джобни на мъжа си, а вечерта ще поиска да види и билетите от метрото, за да е ясно, че сумата си заминава по предназначение, а не се пръска по колежки.

# 154
  • град-държава
И как точно на теб това ти влиза в работа?

# 155
Да. Ясно стана , че на много им се иска винаги да има една @чума@  ... за да не се налага да ползват 1 л. ед.ч.

# 156
За първи път някой решава, че се движа в лоша среда и съм невъзпитана, защото не очаквам колегата да ми плаща сметката.
Толкоз за доброто възпитание.Laughing

# 157
  • София
Всъщност не да очакваш да ти плати сметката, а да не го подозираш, че замисля как да се намърда в леглото ти ако реши да те почерпи.
Толкоз за четенето с разбиране

# 158
Ами, то който чете и е проследил темата, ще е достатъчно разбрал. Бояна и Янечек тенденциозно извъртяха темата и повтарят едно и също. На такъв развален телефон – такъв отговор. Wink

# 159
И да не врещиш като чумава, ако той иска да те почерпи. Стига жена му да му разрешава, де.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 11:45 от Трещерица

# 160
И да не врещиш като чумава, ако той иска да те почерпи.
да. гълташ културно и без обструкции. иначе що за дама си?

# 161
  • София
За първи път някой решава, че се движа в лоша среда и съм невъзпитана, защото не очаквам колегата да ми плаща сметката.
Толкоз за доброто възпитание.Laughing
Никога не съм казвала подобно нещо. Напротив, прочети по-горе. Има поне два вида възпитание у нас и както е възпитано да се събуеш в дом, в който това е прието, така е възпитано и да не се събуеш в дом, в който е прието гостите да са с обувки. Различни традиции, но все си е възпитание. Аз лично нямам проблем с това, нито намирам едното по-такова или по-онакова. В различните страни също има различни нрави, това не прави хората там по-невъзпитани от мен, просто са възпитани различно. И като човек го знае и испанец налети да го целува за добър ден не решава, че това е свалка. Същото и с почерпката. Има доста други белези дали някой флиртува или не, почерпката не е съществен белег като цяло. В дискотеката в Рани Луг не бих приела питие от някой далечен познат, да не говорим за непознат, защото там е ясно, че това е заявка. На други места може и да не е, и най-често изобщо не е, нито е жест непременно обвързан с пола.

# 162
Не знам за какво се "врещи", всъщност. Всяка жена ще се почувства поласкана и харесва кавалерско отношение.
Едни намират за чумаво, ако не приемаш подобно кавалерство от колеги, за други е въпрос на лично усещане и не им действа като кавалерски жест. И това е нормално.
Ако съм част от корпоративните среди, подобно фамилиарничене от колега не само, че не е кавалерско, а и въобще не е на място. Ако си в неформална работна среда и всички се възприемат като добри познати (което често само така изглежда), тогава почерпка със сок или кафе, разбира се, че не означава "секс после, а". Но спорът тръгна не от дребни жестове, а от "колегата да поеме обяд".

Разбрахме, че за някои това е класа, среда, те се движат само с хора, които са изключително възпитани, поръчват вместо тях и са изискани до мозъка на костите си. Ок, чудесно. Но това не е норма, това е изключение и въобще няма отношение към общия случай.

# 163
  • София

Разбрахме, че за някои това е класа, среда, те се движат само с хора, които са изключително възпитани, поръчват вместо тях и са изискани до мозъка на костите си. Ок, чудесно. Но това не е норма, това е изключение и въобще няма отношение към общия случай.
Хайде да укротите излишната чувствителност. Ясно написах каквото написах и в него няма и отенък на нещо подобно. Не случайно давам пример със събуването. Цели народи като шведи и австрийци си събуват гостите и това не е некласно и невъзпитано, просто е логично. Същото е и с черпенето. Шведка ще се обиди кръвно на почерпка от мъж, а американка може и дело да заведе, защото някой и е отворил вратата.
Просто отбелязах, че тук и наоколо, например, Сърбия, не е флирт някой да е кавалер. Това лесно може да се прецени от някой над 16 годишна възраст, т.е. дали някой  ти се точи като пуска вместо теб стотинки в автомата за кафе  или просто е галантен като ти отваря врата без да влага нещо лично.

# 164
  • MI
Това е най-поучителната тема от доста време, има от всичко. Мъже, наричащи жени, които вероятно и не познават лично чуми. Жени, които считат че щом са се омъжили, съпругът им им става собственост и няма право да реши дори кого да почерпи. Мъже, които оправдават откровеното си скъперничество, в най-чист и противен вид при това, с феминизъм. Жени, които считат, че щом някой им плати едно кафе, значи (1) ги е обидил жестоко и (2) а са приели, а задължително след това трябва да приемат интимности. Т.е. явно е вид договор - аз ти плащам сметката, ти ми дължиш поне св...а.

За мъж, който ще прояви кавалерство към жена, само когато иска да я предразположи към интимност и за жена, която ако приеме, се счита длъжна да откликне сексуално, не мога да кажа нищо друго, освен че са расли, ако не точно в гората, то съвсем близо до нея.
Hands Plus1

А аз си мислех, че съм ревнива. Довечера ще уведомя ММ какво съкровище си има, да благодари че му позволявам да черпи като мен ме няма. Joy

А, и никой приятел не се е обидил че съм черпила кафе или сладолед например, нито аз съм си мислела че някой прави същото за да съм задължена да го/я изслушам, камо ли нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт