Чумата

• 44 620
  • 531
  •   1
Отговори
# 450
А може би punchinello ревнува. Не е готино да си сам, докато приятеля ти си има дом и семейство при което се прибира , вместо да обикаля с теб ... Знам ги и доста такива, които със всякакви тъпи забележки се опитват да си докопат приятеля обратно.
Приятеля ти не е под попечителство и ако иска нови дрехи ще си купи.

... тя, която аз от известно време съм кръстил "чумата",   ...
Да. ясна е работата. ти си я кръстил така.А  той как я нарича? Много ме дразнят сплретници, които се опитват да развалят семействата на приятелите си, за да имат някой да им прави компания. Егоисти му се вика.

Най-добрият приятел на мъжът е такъв Sad
Когато той е с неговата жена,моя мъж не съществува за него,.Когато му се прави някоя глупост,веднага го вика,няма 12 вечерта,няма ангажименти.И обвинявам него,не мъжа,защото мъжът е добряга и мека мара.Оня почва едно-аз си мислех,че имам приятел,да е до мен в трудни моменти и тн...жалка картинка.

# 451
Коремният тиф не е убил по-малко хора от чумата, ако гледаме цялата човешка история. Да мисля ли и за други примери или този стига?
Хм, наблюдавайки мъжкото присъствие в темата, мисля че по-скоро става въпрос за обикновен дрисък.

# 452
  • София
Между другото, сега като споменахте, мм има даже 2 приятели такива. Уж съм им много миличка, ама зад гърба ми съскат яко, че аз имам право на глас в бюджета на семейството.
Я и аз да посъскам - на единия жена му чака пари от майка си да си купи ботуши, а през това време той купува на сина си Драг последен модел, Айфон, маратонки и прочие ....

# 453
  • Countryside
Ех, това поравно ще ви избоде очите. Няма как да е поравно. Един дава повече пари, друг инвестира времето си в почисване, готвене, разнасяне на дЯцата, единия прави бюджета, другия оправя колата примерно. Разделят се задълженията според на кой какво му се отдава и може да прави.
В природата дори не е поравно, женските раждат и осигуряват физически поколението. Мъжките трябва да се понапънат да осигурят оцеляването/изхранването на вече наличното поколение, в това число и женската.
Друг е въпросът доколко мъжките имат възможност и покритие да подсигурят поколението, а иначе на думи леле майкоУ....добре че не са свършили свестните мъже, че аман вече от мъжки кифли.

# 454
Най-добре за една жена би било да може да си купи ботуши с нейната заплата. В тази връзка съм благодарна на майка ми, че ме е научила да не чакам от никой нищо и да не искам нищо. Че иначе е майко мила.

# 455
  • София
Тия дни установих, че сме 40 /аз/ на 60 /той/ процента. Когато той гледа децата поравно, тогава и аз ще изкарвам поравно.

# 456
Ех, това поравно ще ви избоде очите. Няма как да е поравно. Един дава повече пари, друг инвестира времето си в почисване, готвене, разнасяне на дЯцата, единия прави бюджета, другия оправя колата примерно. Разделят се задълженията според на кой какво му се отдава и може да прави.
В природата дори не е поравно, женските раждат и осигуряват физически поколението. Мъжките трябва да се понапънат да осигурят оцеляването/изхранването на вече наличното поколение, в това число и женската.
Друг е въпросът доколко мъжките имат възможност и покритие да подсигурят поколението, а иначе на думи леле майкоУ....добре че не са свършили свестните мъже, че аман вече от мъжки кифли.

Поравно не значи поеднакво. Не значи и "ние сме по-равни от вас". Но специално в областта на вземане на решения (било стратегически, било финансови) държа да имам равноправен партньор, а не още едно дете или пък шефка.
А кифли има от всякакви полови групи.

Тия дни установих, че сме 40 /аз/ на 60 /той/ процента. Когато той гледа децата поравно, тогава и аз ще изкарвам поравно.

Нямам проблем и със семейния комунизъм от вида "от всекиго според способностите, всекиму според потребностите". Но това автоматично води до ангажимент доживот... Иначе като някой си задоволи потребностите, може да поиска да смени партньора си с някой, с по-големи способности Wink

# 457
  • София
Хубаво е всеки да е независим поне материално в една връзка. Всичко се случва. Ама и не си представям каква е тая любов, която преминава в постоянни сметки. Вероятно между счетоводители.

# 458
  • София
Аха, значи Ежко всъщност е съгласен с мен.
Сядаме двамата с мм и обсъждаме бюджета редовно - толкова приходи, толкова разходи, заеми, инвестиции, това можем да си позволим, онова - не.
Ами Бояна, тя любовта е любов, ама уроците са с пари.

# 459
Хубаво е всеки да е независим поне материално в една връзка. Всичко се случва. Ама и не си представям каква е тая любов, която преминава в постоянни сметки. Вероятно между счетоводители.

Сега остава пак да поговорим какво значи материално независим: да може да си купиш ботуши от 120 лева, без да лъжеш, или да може да запазиш същия стандарт на живот при развод.

Щото Контесата имаше един стандарт за независимост, който дори сама не може да изпълни: за в България, disposable income от 2,000 на член от семейство, след платено жилище, сметки и базова храна.

# 460
  • София - Рим и обратно
И аз искам поравно да бременеем и да раждаме - един път аз, един път той. Ма нещо не се получава.

# 461
  • София
Абе вие като пишете, четете ли се ?
Всеки да е независим.
Всеки.
Дете на 7 да е независимо?
Нали затова сме семейство?

# 462
  • София

Сега остава пак да поговорим какво значи материално независим: да може да си купиш ботуши от 120 лева, без да лъжеш, или да може да запазиш същия стандарт на живот при развод.

Щото Контесата имаше един стандарт за независимост, който дори сама не може да изпълни: за в България, disposable income от 2,000 на член от семейство, след платено жилище, сметки и базова храна.
Всеки си има различен стандарт. Аз съм научена да мога винаги да поддържам своя и да детето си стандарт сама и да не разчитам на мъж за целта. Иначе смятам, че един мъж трябва да е в състояние да издържа и сам семейството. Най-малкото жената трябва да има възможност да си отгледа децата до подходяща за колективизиране възраст. Но това не винаги е възможно. Просто би било добре.

# 463
  • Куциндрел
Абе знам си аз, че мъжете са излишни... То е научно доказано, че до няколко века просто ще се затрие тая хромозома. Като чета колко много са вече хората, които смятат, че е трябва жената И сама да се оправя, вече вярвам в тая теория.
tooth tooth tooth
Амазонки, съединявайте се!!!!

# 464

При една РАВНОПОСТАВЕНА връзка не е просто хубаво всеки да е финансово независим. Задължително е. При едно СЕМЕЙСТВО обаче не е така. И двамата са зависими един от друг, защото имат общи деца (които не подлежат на разделяне). И да не бъркаме термините. За връзка (секс) е необходимо влюбване. Семейството иска любов, а това е много друго нещо, което не става от пръв поглед.

Аха, значи Ежко всъщност е съгласен с мен.
Не съвсем. Подразни ме леко "купил на сина СИ". Да не би сина МУ да не е и НЕИН? И не могат ли да седнат ЗАЕДНО да решат, дали нейните ботуши са по-належащи или на сина ИМ джаджите?

Аз съм научена да мога винаги да поддържам своя и да детето си стандарт сама и да не разчитам на мъж за целта.
Булшит. Един е стандарта при двама, а друг при един... Има и аварийни случаи. когато единия почине или се инвалидизира.

И аз искам поравно да бременеем и да раждаме - един път аз, един път той. Ма нещо не се получава.
На път е да стане. Науката е напреднала. Няма да е красиво обаче. И ще се наложи да има наборна служба за жени. Както и да нямате предимствата някой да поема тежките и опасните дейности вместо вас. Миньорка? Как ви звучи?

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 10:23 от Ezhko

Общи условия

Активация на акаунт