Чумата

• 44 568
  • 531
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Разбира се, че имам План Б. Но предпочитам да си остане само план.

Ежко, точно такава беше целта ми - да покажа колко са кофти такива отношения.

# 466
  • София
Абе знам си аз, че мъжете са излишни... То е научно доказано, че до няколко века просто ще се затрие тая хромозома. Като чета колко много са вече хората, които смятат, че е трябва жената И сама да се оправя, вече вярвам в тая теория.
Не са излишни изобщо. Аз съм малко в крайност, защото съм отгледана от баба, която е останала вдовица на 27 с две деца на 4 и 2 години. Случват се такива неща и наистина е добре като имаш деца да умееш да оцеляваш с тях и сама. Принципно. Ако не умееш и останеш сама какво правите?

# 467
Ама чакай сега, за оцеляване ли говорим или за същия стандарт. Защото за оцеляване- ще стане, но по-трудно е да е същият стандарт, особено ако таткото е бил с високи доходи и нещата са били нашироко.

# 468
Странно ми е как като се говори за инвалидизиране, винаги се предполага, че това ще е мъжът. Ами ако стане нещо с жената? Както например след раждане има усложнения, хайде да не споменавам най-фаталните случаи, макар че има доста такива. Тогава мъжът не трябва ли да е готов, освен да издържа семейството, да полага и нужните домакински грижи за него?
Защото жени, които отглеждат децата си сами, познавам много, докато мъжете, които го правят и се справят, са отделни единици.

# 469
  • София
Ама чакай сега, за оцеляване ли говорим или за същия стандарт. Защото за оцеляване- ще стане, но по-трудно е да е същият стандарт, особено ако таткото е бил с високи доходи и нещата са били нашироко.
Еми, всеки си има представи. Моите са да имам същият стандарт. Но не се давам за пример, такива са ми разбиранията просто. За оцеляване всеки ще оцелее някак.
Иначе съм виждала и мъже с високи доходи да фалират и да остават без нищо. И не е яко човек да не е подсигурил план Б и в такива случаи. Според мен. Пак казвам, не се давам за пример и правило, просто това са моите възгледи.

# 470
За да имаш същия стандарт, трябва или да вземеш мъж на същото ниво, или зорко да бдиш да не си вдигне доходите и стандарта, че ще трябва да го настигаш. Освен това има периоди, в които е в пъти по-трудно да се постигне същият стандарт.

Също така има разлика дали "стандарт" значи- при лоша случка да се запази жилище, кола, базовите неща. Или значи "мога ли да се разведа от една хрумка, а детето все още да има 2 бавачки и да хори на езда, тенис, ски, цигулка и летен лагер в Перу". Това е различно от план Б. В смисъл- тук говорим най-вече за идеята, че една жена трябва да е на много високо ниво, преди изобщо да реши да има деца.

# 471
  • MI
Аз всичко разбрах - независимост, стандарт, оцеляване и т.н., само едно не схванах - по 5 деца минимум ли трябва да имаме за да не ни завладеят тълпите, или трябва да сме независими финансово за да не тежим на благоверния?! Защото малко трудно ще стане и двете едновременно.

# 472
В двойката всеки трябва да е с възможност, ако остане сам да може да се справя с ежедневието си по оцеляването. Екстрите за духа са отделно. Защо е важно всеки от двойката да има доходи – най-малкото заради личното му самочувствие и сигурност.
И аз съм на мнение, че един мъж трябва да е в състояние да издържа цялото семейство – иначе в един момент започват проблемите: жената става мъж, а мъжът мрънкало, на което му е много удобно някой да го издържа. И другият тип мъже – губят самочувствие, когато жената изкарва повече от тях. Тъй че не смятам, че е ок аз да изкарвам много повече от половинът – че то много фрустриращо за него като мъж. Той имаше преди години една времева дупка без работа и ходеше като бито куче, потиснат и свит, ми мерси.

Това не означава, че винаги е едно и също. Връзките са динамични системи – има моменти, когато единият може да не изкарва нищо или достатъчно, но принципът е ясен – по равно няма. Това не е зеленчуков магазин, да купим по равно домати и чушки.
Мъжът е главата, той осигурява базата за доброто семейство. Жената изпълва със смисъл и пълнеж, цвят семейството. Клише, ама не случайно е така.
И ако някой не може да оцени тези нематериални приноси (а не кой колко пари взема и ги вкарва в семейния бюджет) – а именно топлина, уют, грижа за дома, семейството, децата, ами закривайте тогава човешкото семейство и всеки да живее като скот. Сам да си харчи парите щото изкарва повече от друг. И всекиму колкото изкарва.

# 473
Ами най-високият стандарт за жената е да има 1 дете, да не спира да бачка дори и година, ако може, за да не загуби позиции дори временно. Аз примерно съм поела риска да загубя позиции за няколко години, да кажем под 5. Обаче за други това е супер неприемливо и адски рисково поведение, както и наличието на над 1 дете.

# 474
  • MI
Сирен, всичко хубаво, но точно Ежко вчера ни се караше че не сме раждали достатъчно и щели да ни превземат по наша вина, сега гледам че трябва и да сме финансово независими - е как става едновременно и едното, и другото?!  Astonished

# 475
Странно ми е как като се говори за инвалидизиране, винаги се предполага, че това ще е мъжът.
Защото шанса за това статистически е 9 към 1 в годините, когато се раждат и отглеждат деца.

За да имаш същия стандарт, трябва или да вземеш мъж на същото ниво, или зорко да бдиш да не си вдигне доходите и стандарта, че ще трябва да го настигаш.
И пак няма да стане. Чисто математически, за да запазиш същия стандарт, независимо от наличието на мъж, приноса на мъжа следва да е нула Grinning

Аз всичко разбрах - независимост, стандарт, оцеляване и т.н., само едно не схванах - по 5 деца минимум ли трябва да имаме за да не ни завладеят тълпите, или трябва да сме независими финансово за да не тежим на благоверния?! Защото малко трудно ще стане и двете едновременно.
Едно от двете:
1. Имате минимум 2 деца (желателно 3). Затваряте границите за мигранти (с изключение на такива, които желаят да бъдат асимилирани). Ще се наложи ПАК да направите някои компромиси с кариерното развитие. Но ще сте условно независими финансово. Едно дете е 2-3 години назад за жената от гледна точка кариера.(сори но не можем да кърмим, а сухото мляко не е баш еквивалент) Влагате като семейство бясно в образованието на децата, за да имат подавящо превъзходство в реалната икономика и технологиите. И си затваряте очите за глада в Сомалия или бомбардировките в Сирия, при които И жени И деца мрат като мухи.
2. Забравяте за кариера, независимост и раждате по 5 -10 деца, като се примирявате че ще оцелеят 2-3. А и те ще гладуват меко казано, а и медицинското обслужване ще е не базово ниво. В крайна сметка ресурсите не стигат за пенсии, при такъв ръст на населението, така че няма нужда да доживяват до пенсия.

Изборът е ВАШ. Ако се правите на две и половина, ще изберат втори вариант вместо вас. Плюс насилието вместо лихва.

ПС Забравих вариант 3. Не оставяте наследници и се надявате да ви позволят да си заминете от старост при пълна финансова независимост.

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 10:49 от Ezhko

# 476
  • Насред хаоса
Ако затварянето на границите зависеше от обикновеното население, което работи и осигурява парите за всичко, нещата щяха да бъдат съвсем различни. Обаче това население никой не го пита, то е нужно само за да се скубе.
Освен това не е нужно жените тук да раждат минимум по три деца, а да се намери начин да се ограничи раждаемостта при другите, при които жените не работят, а само раждат. Например като им се спрат разните помощи и прочие привилегии - като ще раждаш нонстоп, ще си намериш начин да си издържаш фамилията, не да лежиш на гърба на останалите.

# 477
Започнаха да се намесват и цивилизационните сблъсъци.
Що за глупости – да се наваксва нечия раждаемост. Това да не са инкубатори за пилета. Това са хора – и раждащите, и родените.
Колкото по-образован е един човек, толкова по-информиран и осъзнат е изборът ми да има или няма деца.
Религиозните особености при някои народи не ги коментирам – но смятам, че хора, които отиват на чуждо място, са длъжни да се съобразят с правилата му. А не местното население да "наваксва", че да насмогне на пришълците на привичките. Глупости на търкалета са тези дуднежи за ниска раждаемост.

# 478
Е, не е само с раждаемост, другият подход е як гърч и идейно подковаване. Но при всички случаи трябва да се вкара енергия.

Иначе чисто математически, един човек трудно ще се отдели със същия стандарт, при двоен доход нещата са други, заради някои общи разходи. Ако майката иска да е независима, то трябва да прави повече от таткото. Реално не знам има ли повече от шепа такива жени.

# 479
  • MI
Скрит текст:
Странно ми е как като се говори за инвалидизиране, винаги се предполага, че това ще е мъжът.
Защото шанса за това статистически е 9 към 1 в годините, когато се раждат и отглеждат деца.

За да имаш същия стандарт, трябва или да вземеш мъж на същото ниво, или зорко да бдиш да не си вдигне доходите и стандарта, че ще трябва да го настигаш.
И пак няма да стане. Чисто математически, за да запазиш същия стандарт, независимо от наличието на мъж, приноса на мъжа следва да е нула Grinning

Едно от двете:
1. Имате минимум 2 деца (желателно 3). Затваряте границите за мигранти (с изключение на такива, които желаят да бъдат асимилирани). Ще се наложи ПАК да направите някои компромиси с кариерното развитие. Но ще сте условно независими финансово. Едно дете е 2-3 години назад за жената от гледна точка кариера.(сори но не можем да кърмим, а сухото мляко не е баш еквивалент) Влагате като семейство бясно в образованието на децата, за да имат подавящо превъзходство в реалната икономика и технологиите. И си затваряте очите за глада в Сомалия или бомбардировките в Сирия, при които И жени И деца мрат като мухи.
2. Забравяте за кариера, независимост и раждате по 5 -10 деца, като се примирявате че ще оцелеят 2-3. А и те ще гладуват меко казано, а и медицинското обслужване ще е не базово ниво. В крайна сметка ресурсите не стигат за пенсии, при такъв ръст на населението, така че няма нужда да доживяват до пенсия.

Изборът е ВАШ. Ако се правите на две и половина, ще изберат втори вариант вместо вас. Плюс насилието вместо лихва.

ПС Забравих вариант 3. Не оставяте наследници и се надявате да ви позволят да си заминете от старост при пълна финансова независимост.
Чакай малко, кои сме ние? Да не искаш да кажеш, че освен да раждаме по много и да сме финансово независими трябва да затваряме границата пак жените? Joy Че вий за къв сте ни тогава, извинете?! А между другото, всички икономисти плачат че точно ниската раждаемост е проблем за пенсионната система, та ако раждаме по 5 това ще е последният проблем. Съвсем се омота в тезите си. Nerd

Общи условия

Активация на акаунт