Американски колеж - десета тема

• 117 319
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
И нещо важно забравих да разкажа. При всеки преподавател чужденец има преводач. Възпитани млади хора. Не можех да спра да им се радвам. Като видят, че няма нужда от услугите им си стоят тихо на стола и ти се усмихват. Просто добре измислено и добре изпълнено.
Чакането на мен поне ми се размина, не беше много, само при учителката по български малко почаках - 15 мин. На другите места да съм чакала 3-4-5 мин.

На всяка родителска ги има децата, които превеждат. Който има нужда от КАС часове, може да си ги набави с родителски или когато има дни на отворените врати за запознаване с АК.

И за протокола: не работя- на гости съм при девойката. Все още не съм се справила с часовата разлика и списвам

# 106
  • София
И аз съм от жертвите на часовата разлика (снощи кацнах) плюс налепен респираторен вирус със загуба на глас - мога само да шепна - и ще пропусна родителската среща, няма да заразявам преподавателите и другите родители.

И guys, seriously, 10 страници флууд заради ЧС&Со? Липсва ми функцията от паралелния форум да си скриваш  постове на нерелевантен за темата потребител, сега само прескачам без да чета.

# 107
  • В офиса
Наказание = на казана е Simple Smile

Да се върна на миналата родителска среща. Ами очарована съм от всички, през които минах. Като академични знания не знам, но са учители с огромни сърца и души. Г-жата по английска литература - няма такава, а какво адекватно сравнение направи между бг и английската такава - оставете епитетите, синекдохите и градациите, когато учим английска л-ра и пишем за нея, го правим без разтягане на локуми, само логически построени изречения. А какви книги учат - The giver, To kill a mocking bird, Of mice and men.... Аз да бях, щях да съм влюбена в този предмет..... Немски - страхотна. Математика, биология.... Вече не помня къде минах. Всички бяха страшно готини. Коренна разлика от някои учители миналата година. А за толкова кратко време уж не можело да се научат имена на деца и кой какъв е. Жалко че Йънгс е с навехнат глезен и не беше на р.с.

Новини около строежа има ли? Не трябваше ли по това време да е готово? Дано до септември 2018-а да успеят.

# 108
Амели, Тинки,
Радвам се, че сте останали с добри впечатления. Simple Smile
И понеже все ме обвиняват, че  рисувам АК само в розово...
Нещо да ви прави впечатление в списъка от (наистина добри) книги на Тинки?

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 01:19 от Ezhko

# 109
  • София
Smirk"Да убиеш присмехулник"

Мислиш ли, че схванаха иронията?

# 110
  • София
Шарки, добре е  да слагаш цитат за  това кое мнение визираш или обръщение, казвам го добронамерено. Вероятно (надявам се искрено) си имала предвид това на Тинки, за книгата "Да убиеш присмехулник" и съответно дали децата ви са схванали посланията . Но позиционирано след поста на Ежко, коментиращ същата тази литература, мнението ти  носи  и друго значение, вече доста неприятно като внушение. 

Последна редакция: нд, 03 дек 2017, 14:35 от пенсионирана русалка

# 111
Тинки, а как са нещата с учителката по математика?

# 112
  • В офиса
Е, тя учителката по математика вече е друга и нещата са според очакваното - разбира се тя познава детето и не само. То решава всичко скорострелно и има време и домашните да напише и други неща да прави. (онзи ден разказва, че понеже отдавна си била написала всичко в часа, сърчнала math problems и решавала някакви задачи, за които било написано - ако можете да решите 33 от тези 36 задачи, то сте готови за университет. Моето решило 34) Така че драма 0.
Мен ми е интересно пред кабинета на В. имаше адски дълга опашка от родители Wink Дали те са останали доволни...

# 113
  • софия
Тинки, когато аз отидох нямаше никой ( към края на р.с). Срещата ни беше точно една минтуа. Не видях особен смисъл. Трябвало да се решават много задачи и да се ходи в хелп центъра. Точно каквото и очаквах. Другите?

# 114
  • София
Е, тя учителката по математика вече е друга и нещата са според очакваното - разбира се тя познава детето и не само. То решава всичко скорострелно и има време и домашните да напише и други неща да прави. (онзи ден разказва, че понеже отдавна си била написала всичко в часа, сърчнала math problems и решавала някакви задачи, за които било написано - ако можете да решите 33 от тези 36 задачи, то сте готови за университет. Моето решило 34) Така че драма 0.
Мен ми е интересно пред кабинета на В. имаше адски дълга опашка от родители Wink Дали те са останали доволни...
Знам, че не е смешно, но се посмях с глас...най-накрая всичко си дойде на мястото.

"Да убиеш присмехулник" беше цитирана като изведена от задължителния списък за четене от Н-ското училище в Средния Запад и по-този повод се беше развихрила поредната дискусия ...това визирах под "ирония".  Но пък не разбрах препоръката към мен за цитиране: искахте да пейстна цялата тази дискусия?

# 115
Всъщност имах предвид, че списъка може спокойно да бъде озаглавен "Модерна Американска Литература" вместо Английска или поне Англо-езична литература.

Hands Metal

# 116
  • София
Тинки, когато аз отидох нямаше никой ( към края на р.с). Срещата ни беше точно една минтуа. Не видях особен смисъл. Трябвало да се решават много задачи и да се ходи в хелп центъра. Точно каквото и очаквах. Другите?

Бях в петък и при В нямаше опашка, но при другата преподавателка беше митинг.
Същите думи и за моята, била много добре, дали се е записала на олимпиада. Питах за 60% за работа в клас, щяла да ги повишава, но очаквала да решава сложни задачи, да ходи на консултации с въпроси.Mask

Впечатлена съм от преподавателите по АЕ, изключителни, с брилянтна преценка за възможностите и слабостите на щерката.

# 117
Тинки,
Радвам се, че всичко се е подредило и както предполагах осми клас не е дал отражение. Тя не води в горни класове или само СИП.
Пък току виж има и нейна заслуга за тия 34 от 36 задачи! Браво на девойката!

# 118
  • София
Хора, какво е КАС часове?

# 119
Хора, какво е КАС часове?
Creativity, Activity, Service
Creativity - exploring and extending ideas leading to an original or interpretive product or performance
Activity - physical exertion contributing to a healthy lifestyle
Service  - collaborative and reciprocal engagement with the community in response to an authentic need

Нужни са по 75 часа годишно за Американска диплома. Това от 9-ти клас (включително) нагоре.

http://acs.bg/Home/Students/Extracurricular_Activities/Service_Projects.aspx

Последна редакция: нд, 03 дек 2017, 23:29 от Ezhko

Общи условия

Активация на акаунт