Американски колеж - десета тема

• 117 451
  • 779
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Част от 12 клас миналата година имаха нещастието (според мнението на моя син) по математика да им преподава на английски един румънец - Сапарюк (ако правилно помня завършил американски университет). За друг учител не съм го чувала и до ден днешен да сипе толкова негативни коментари. Мисля, че съвсем искрено го ненавижда. Дотолкова, че беше на косъм и с три да завърши последния срок. Беше особено показателно как по математика при него успехът му е на ръба, а при Деси Йорданова по същото време имаше все шестици и бонуси. Та, не е като да няма чужденци и по математика, но са по-скоро изключение май.

# 376
  • София
Честито, връщаме се към Енгрейд....Не че успях да разбера логиката на оценките в Енгейдж.

# 377
Честито, връщаме се към Енгрейд....Не че успях да разбера логиката на оценките в Енгейдж.
Не знам коя фирма си беше оставила ръцете с Енгейдж. Толкова ме беше яд, че бях готов да им оправя бакиите безплатно. Не беше работа за повече от човеко-месец в най-лошия случай.

# 378
mimi_block, искрено ви съчувствам, дано детето вече да е добре!

Попитах дъщеря ми, български преподаватели има по: математика, химия, физика, етика, български, история, испански и спорт. Всички говорят на английски, освен преподавателката по български.
Чужденците са по: география, биология и английски.
Нищо не е чула дъщеря ми за лекарствата, разпитвала е съученици - никой не знае.

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 18:01 от Анонимен

# 379
mimi_block - това, което пишеш ме изумява, явно съм пропуснала - кой е казал, че познава "дилъра", можеш ли да на посочиш. Това трябва ясно да се декларира и да се предостави информацията и на колежа и на полицията.
Радвам се, че от колежа са се свързали с Вас и се надявам да споделите, това което ще ви отговорят.

В резултат на темата с мен се свърза някой, който предаде извиненията на замесеното дете. 
Само това.  Но тъй като тук много хора сме анонимно, не знам кой е.

Не мисля, че ще е коректно да споделям информацията от кореспонденцията на колежа, която предстои.  В крайна сметка, щом е обърнато внимание, това е в правилна посока, колкото и лошо да изглеждат нещата иначе.

Надявам се, има достатъчно родители на ученици, преподаватели и хора в администрацията, които да вникнат в ситуацията и да преценят разумно какво наистина е необходимо да се направи. 

# 380
  • София
И аз така си мислех...и после започнах по бизнес линия да се срещам с хора, които са завършили Оксфорд, Кейбридж и Йейл+МВА Уортън. Последният спечели по обем на знания, качество на работата и професионална етика с 10 дължини. Та ще се целим натам, откъдето съм впечатлена. Дали чавето ще успее да уцели е друга тема, полагам максимални усилия откъм мотивация, ама една гола мотивация не стига.

За бизнес у-ще го дават от най-добрите. На мен не ми беше известно като име въобще. Но и не се занимавам с бизнес.

Иначе аз попитах с лека ирония за университети Wink Едно такова обобщение звучи... да кажем странно, но това е друга тема. Simple Smile

# 381
  • софия
Мда, малко нoж с две остриета е предупреждение в отвореното нет пространство особено като мoже да се разбере някаква информация за конкретни лица и действия. Сега "замесеното момче и компания" ще се окажат много невинни добри деца. Ще си изтрият чатовете, ще се стегнат, ще си нагласят версиите, изтриqт контактите и кой знае още какво!
И какво значи дa се поднесат извинения от замесен, какво значи добро интелигентно дете?! Еми не може постъпките да са лоши, а пък да е добро детето....

Радвам се, че колежа е засвидетелствал внимание! Дано е ползотворно!

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 00:31 от Амели

# 382
  • София
И аз така си мислех...и после започнах по бизнес линия да се срещам с хора, които са завършили Оксфорд, Кейбридж и Йейл+МВА Уортън. Последният спечели по обем на знания, качество на работата и професионална етика с 10 дължини. Та ще се целим натам, откъдето съм впечатлена. Дали чавето ще успее да уцели е друга тема, полагам максимални усилия откъм мотивация, ама една гола мотивация не стига.

За бизнес у-ще го дават от най-добрите. На мен не ми беше известно като име въобще. Но и не се занимавам с бизнес.

Иначе аз попитах с лека ирония за университети Wink Едно такова обобщение звучи... да кажем странно, но това е друга тема. Simple Smile
За неща, свързани с М&А става дума. Най-плашещото за мен беше липсата на бизнес етика. Не мисля, че е било правено по отношение на мен,  защото съм жена (то не ясно кое е по-страшно, лисата на бизнес етика или мизогинизмът). Аз съм "обобщила" за себе си и детето си.

Милениум клубът също ме плаши.

# 383
  • София
Не можах да си науча това дете да чете българска литература и това е (тук прилича на мен, у нас само на руски се четеше едно време). Чете си книжки на английски от доста преди Колежа, сега продължава, че и държи да са на хартия. Понеже не мисля да се възползва от дипломата по МОН, нямам и никакво намерение да го карам да се "вчиква" по БЕЛ. Колкото - толкова, нали е заслужено.

# 384
  • София
Именно, когато не предоставяш факти, не задаваш натоварени въпроси (които са реално риторични въпроси, ние клъвнахме да си питаме децата и да отговаряме).

https://people.ucsc.edu/~ladusaw/docs/BQs2.pdf

Не знам дали натоварен (biased) въпрос в българския език се превежда като тенденциозен или предвзет.

# 385
Biased, директно преведено е пристрастен, а loaded - провокационен.
Не ми изглеждат точни за случая, но не знам как най-правилно да определя "задаването на отговори".
Нищо лошо не виждам в това, да попитаме децата и да споделим получените отговори.
В случая Фран е предпочела вместо да изложи факти, да заложи авторитета си, че твърденията стоящи зад нейните въпроси са верни. Има какво да заложи и е неин избор, дали да го направи.
А наш пък да и се доверим, но и да проверим Wink

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 09:08 от Ezhko

# 386
  • София
Според мен във въпросите, които зададе Фран има не намек за "лека критика", както се е изразила Амели, а направо разбиване на пух и прах на устоите на АК... Лично аз се надявам, че нещата не са се променили така драстично за няколко години. Отговорите на детето на ЕлементаК ме поуспокоиха, тъй като съвпадат напълно с информацията, която моето дете ми даваше, докато беше в АК. Искрено се надявам АК да успее да си запази принципите и авторитета, въпреки големите проблеми, с които се сблъсква в настоящия момент (визирам случката с детето на мими_блок),

Иска ми се и училището да запази своето ниво и да продължава да бъде еталонът, с което всички се сравняват. Да продължава да показва как е напълно възможно и у нас да се въведат добри образователни практики и те да работят. А и чисто егоистично ми се иска (като майка на дете завършило АК) детето ми да продължава да се гордее със своето училище.

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 09:59 от .♥.Петя.♥.

# 387
  • гр. София
http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=02 … amp;n=9906&g=

www.government.bg.

Стенограмите и пълния текст на решенията може да намерите в системата за правна информация на Министерски Съвет (PRIS)

government.bg
.

Никой от не коментира това решение на Министерски съвет - взето е решение на правителството през декември 2017 г. -  от тази година и децата в частните училища ще получават стипендия за отличен успех!!!!!! Досега право на стипендии имаха само учениците от държавните училища.
също така, от тази година, частните училища имат право и на финансиране по няколко стълба - както за брой ученици, паралелки, също така от 2-я срок имат право на финансиране и по Националните програми. Само, че за това финансиране училището трябва да кандидатства.

# 388
Здравейте,
Желая да се поинтересувам за President’s list. Четох навсякъде, дори и в правилника, но не мога да преценя дали моето дете ще влезе. Тя много иска. По всичко има високи шестици, само по пустата математика - 91%. Разбрах, че е от 5.90-6.00. С други думи, позволено ли е да има тази петица по математика? Благодаря ви много!

# 389
Здравейте,
Желая да се поинтересувам за President’s list. Четох навсякъде, дори и в правилника, но не мога да преценя дали моето дете ще влезе. Тя много иска. По всичко има високи шестици, само по пустата математика - 91%. Разбрах, че е от 5.90-6.00. С други думи, позволено ли е да има тази петица по математика? Благодаря ви много!

Зависи от тежестта на петицата.
Малко четиво по въпроса:

http://old.bg-mamma.com/?topic=852778.540

Общи условия

Активация на акаунт