Американски колеж - десета тема

• 117 391
  • 779
  •   1
Отговори
# 480
Мими, може ли линк към това изказване моля? Арогантността не е характерна черта на АК ръководството...

# 481
Мистър Смит ми го каза лично, Ежко.  Говори очевидец.  Не цитирам пресата тук.  И на мен към момента тогава не ми се стори арогантно.  Напротив, почувствах се защитена и на правилното място.

# 482
  • София
Вчера записах дъщеря си за изпита. Беше в края на деня и кандидатите бяха малко над 300. Очаквах да са повече, тъй като остават само още две дати за регистрация. Ако правилно си спомням, миналата година бяха около 500. Но не попитах дали това е общият брой на кандидатите до момента или само на момичетата. Thinking

Последна редакция: нд, 18 фев 2018, 16:17 от sanaka

# 483
  • София
Моят син, след първия пробен изпит се беше достатъчно ошашкал, че да започне да коментира план Б. Аз, за себе си, бях убедена, че държавна гимназия не е опция. Та се яви на изпити в Златарски  една седмица след изпита в АК (изкара отлични оценки и се водеше приет в Златарски). Избрахме Златарски за опция Б, защото на моя адвокат дъщерята беше учила там (и тя замина 11 и 12 клас в Англия).

# 484
Мистър Смит ми го каза лично, Ежко.  Говори очевидец.  Не цитирам пресата тук.  И на мен към момента тогава не ми се стори арогантно.  Напротив, почувствах се защитена и на правилното място.

Извини ме Мими, но има разлика между "Както веднъж чух от" и "Както казва".
Последното носи конотацията на "Както ОБИКНОВЕНО казва в качеството си на официално лице". А в твоя случай ако си го разбрала правилно, вероятно е било частно мнение.
За подобни изказвания от името на институция на запад уволняват хора. След като са поднесли извиненията си.

# 485
Ezhko аз уважавам мнението ти.  Често не съм съгласна.  Но съм сигурна, че твоята позиция е ясна и си убеден в нея.  Бих искала аз да съм на твое място в някои позиции.  Наистина не разбирам какво казваш.  Деканът каза тези неща на мен и на съпруга ми на първата среща, която имахме с него.  Не е вярно сигурно изказването.  От търговска гледна точка е правилно казано.  Ти си говориш със Смит, кажи му утре да си подаде оставката преди да го уволнят Simple Smile

И не става ясно как е частно мнение, ако срещата ни е формална по повод на училището.

# 486
  • София
Ezhko, доста йезуитски изопачаваш. Казал ли го е в качеството си на декан и/или на територията на Колежа, това Е официално мнение, без значение, че не са го отразили медии или записали камери. Да, думата на mimi е срещу неговата или твоето недоверие, но толкова по-зле за Колежа, ако се злоупотреби с това колко удобно е да е недоказуемо, когато е казано само на един родител. Реагирам съвсем лично, защото и на мен Рангелова два пъти ми каза, че випускът на сина ми били пълен провал, но мога да се обзаложа, че няма да си признае. Да не говорим колко абсурдно и непрофесионално е учител да прави подобни обобщения за осем класа зрелостници. А когато е и ръководител на катедра, си е повече от негатив и издънка за Колежа. Но, да, знам, че няма как да го докажа. Това не променя факта за мен. Както и за Колежа. Колкото до Рангелова, доста хора, работили с нея я знаят именно като пристрастен, краен, т.е. псевдоучител.

# 487
Миленита,
Сигурна ли си, че е казал точно това и че Мими го е разбрала правилно? Няма как декана да не е чувал за Роберт колеж например, и е малко вероятно да реши да  го омаловажи като училище.
За Рангелова ти вярвам абсолютно, но изказването​ е нейно право, като преподавател на този същия випуск по съответната дисциплина.
Дали изказването е вярно и дали е уместно е друга тема, предмет на разговор между родители и ръководство на колежа. Но не е арогантно.

# 488
  • София
Учител, който си позволява да прави обобщения за децата, на които преподава, не е никакъв учител. За мен не е и свестен човек. Подобно изказване освен за непрофесионализъм, крещи за ограниченост и дълбока морална тъпота.
Допълвам се по същество (че кат се присетя за лецето рангелова и припалвам и губя нишката): естествено, че няма как да знаем какво и дали точно това е казал деканът, но това не означава, че не го е казал баш така

Последна редакция: нд, 18 фев 2018, 17:31 от Milenita

# 489
Учител, който си позволява да прави обобщения за децата, на които преподава, не е никакъв учител. За мен не е и свестен човек. Подобно изказване освен за непрофесионализъм, крещи за ограниченост и дълбока морална тъпота.
Допълвам се по същество (че кат се присетя за лецето рангелова и припалвам и губя нишката): естествено, че няма как да знаем какво и дали точно това е казал деканът, но това не означава, че не го е казал баш така
И не само за вашия випуск го казва това явно... днес ми беше разказано малко за "бруженията" на дванадесетокласниците за файнъла по БЕЛ с формат на матура... (за които Фран попита). Не беше много подробен разказа, но включваше "разкарване между учебен отдел и катдра БЕЛ", "прави се на неразбрала", "прави наопаки на исканията с "Е, щом така искат, ето им!", що за отмъстителност и гаднярство!?!". Не толерирам този изказ, моя син е в частта на скалата, в която изобщо не го касае по скала на МОН или АК се оценява тази "пробна матура"="изпит"... Та щом като лично незасегнат е афектиран толкова много, явно доста е прекалила...

# 490
Ezhko,
Деканът не е уточнил по кои показатели изказва това мнение. Така че така обощено, не носи никаква отговорност.Може да е по негово лично мнение, може да е според мнения на звършващи, може да е по обобщена ощенка от държавни матури, откак съществуват такива и тн. Не твърдя, че горните са вярни. Човек може да има всякакви аргументи за дадено твърдение. той знае, че не отива на съд с изказването си. А и да отива, няма нищо лошо да мисли така за училището, което ръководи

# 491
  • София
Вчера записах дъщеря си за изпита. Беше в края на деня и кандидатите бяха малко над 300. Очаквах да са повече, тъй като остават само още две дати за регистрация. Ако правилно си спомням, миналата година бяха около 500. Но не попитах дали това е общият брой на кандидатите до момента или само на момичетата. Thinking
Общият брой трябва да е. Има още два делнични дни и една събота за регистрация, ще станат около 500.+-

# 492
Скрит текст:
Ezhko,
Деканът не е уточнил по кои показатели изказва това мнение. Така че така обощено, не носи никаква отговорност.Може да е по негово лично мнение, може да е според мнения на звършващи, може да е по обобщена ощенка от държавни матури, откак съществуват такива и тн. Не твърдя, че горните са вярни. Човек може да има всякакви аргументи за дадено твърдение. той знае, че не отива на съд с изказването си. А и да отива, няма нищо лошо да мисли така за училището, което ръководи
Разбира се Рос,
Преди да се съди, следва да се разполага с надеждна и пълна информация и то в контекст. Просто илюстрирах на Мими как звучи поста и.

# 493
Рангелова се е заела с 12-окласниците.
Трябва да се измъдри някак матурата!

# 494
Рангелова се е заела с 12-окласниците.
Трябва да се измъдри някак матурата!

Ще да ви стискаме палци! Виждате му края на цялото тегло Wink

Общи условия

Активация на акаунт