Цистит - лечение без антибиотици - 4 тема

• 105 506
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
pandorina, хубаво, че си пуснала в повече от една лаборатория. И аз съм го правила, но при мен е пълна мистерия. Някои лекари изказаха съмнение, че явно микробното число пада, но бактериите си дремят, и впоследствие пак се появяват. Не знам и аз вече. Толкова години не стана ясно какво има. Пожелавам ти скоро да се оправиш.

# 466
Здравейте момичета. Да споделя нещо с вас да го имате предвид като казвате "бактерии няма" ...Значи бях с криза преди 20 дена, изследвах стерилна в цебалаб, Ешерихия, чувствителна към всичко, странно предвид че преди е била рзистентна, но...да речем нов щам. Както и да е с два монурала и тоя път се оправих но явно че действието му вече е отслабнало спрямо бактерията или пък тоя щам не  ечак толкоз чувствителен /гръцки е, щама, от морето /.
И 20 дена по-късно аз отново съм с криза. Знам си урока, веднага стерилна, обаче тоя път решавам за всеки случай да пусна и в още една лаб, дори в още две за да мога все пак да наклоня везните нанякъде ако има разлики. И така взимам 3 чашки, в първите две пишвам една след друга и занасям в Цибалаб едната и в Кандиларов другата. Кварталните. Другата я нося да пишкам в поликлиниката, че не знаех колко ще чакам по лабораториите. И ето, че първите два резултата излязоха, като в цибалаб излезе "няма растеж", а в Кандиларов - Ешерихия коли на 5 .та степен и съответно антибиограма. И там чувствителна към всичко. Все още не е готов резултата от поликлиниката, който е от следващо пишкане, но и това вече е показателно - от една и съща урина единия отрицателен , другия положителен. И ако бях дала само в Цибалаб, както правя обикновено щях да си мисля че нямам бактерия и да си блъскаме главите с доктора...Освен това и трите цени бяха различни. В Цибалаб - 12, в Кандиларов - 14, в поликлиниката - 15. Добре, че си направих тоя труд...макар в началото да ми изглеждаше налудничаво и доктора бая се позачуди...но..имало е защо.

Кандиларов и Цибалаб от години съм ги зачеркнала.
Кандиларов защото объркаха резултатите на една близка на детето й и й скъсиха живота от притеснение.
Цибалаб именно заради сбъркани резултати.
Аз за момента се доверявам само на Бодимед и то задължително в централна, за да ми направят посявката възможно най-бързо.

# 467
За колко време стана там посявката?

# 468
Аз пък не съм очарована от Бодимед. Резултатите не ми съвпаднаха с чужбина.
Резултата излиза за стандартното време-2 дена и 1/2,при антибиограма още 1.

# 469
При тази криза се появи някакво прокървяване но без никаква болка и то не при всяко пикане. Съвсем леко, просто при избърсването с хартията го виждам. Днес два пъти се случи сутринта и сега, вечерта. Не ми изглежда нормално след като съм 4-ти ден на АБ, нямам никаква болка...взех да се вкарвам във филми и съм ужасно притеснена. Някой имал ли е нещо подобно?

# 470
Най- вероятно е раздразнен уретера  и от там е кръвта.

# 471
Може песъчинки да изхвърляш. Щом е на хартията, а не в самата урина-уретрата или вагинално. Ако е от възпалението, ще спре от аб-то.

# 472
И аз с това се успокоявам, но кървенето вместо да спира, нали съм на АБ зачестява, в смисъл не е много, но вече почти след всяко пишване остава розовичко. Освен това тая раздразнена уретра защо не я усещам като болка, тежест, дискомфорт...нищо не усещам...а има кръв. само като си помисля за цистоскопия с тоя хроничен цистит и....ми иде да се гръмна.
Който е правил...много ли е гадна цистоскопията? как протича? Боли ли?

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 09:42 от pandorina

# 473
И аз не съм усещала болка при раздразнен уретер. Радвай се. Помогни на лечението с чайчета, вани със смрадлика.

# 474
Цистоскопиите вече са с местни или венозни упойки, но и без тях дори, е като аг преглед.
А мц или овулация свързваш ли го?

# 475
Не, нямам цикъл. А колко време продължава цистоскопията и след това мястото боли ли дълго време?

# 476
Цистоскопиите вече са с местни или венозни упойки, но и без тях дори, е като аг преглед.
А мц или овулация свързваш ли го?

Явно във Пловдив са доста изостанали  и си действат по старому,защото като ходих на консултация при професор Шишков(завеждащ е на урологичното отделение в Окръжна болница ), първо,че ме прегледа за 1 минута и отсече,че щом нямам бактерии и на ехографа не се вижда възпаление на мехура,нямам проблем,второ ми каза,че ако реша ,може да ми направи цистоскопия  с пълна упойка.

# 477
И на мен доктора ми каза че било като по-груб гинекологичен преглед и че на зъболекар може би е по-неприятно.
Направи ми впечатление, че за пръв път след Е.coli пише haemoliticus, а това haemo е нещо свързано с кръв и засега съм се хванала като удавник за сламка, че може да е щам, който причинява такова кървене а не нещо по-сериозно...ако е така, обаче се питам защо Зинат-а не действа при положение, че излиза подходящ в антибиограмата.

# 478
И моето коли е хемолитично, даже е пояснено дясно или лявовъртящо.
Нищо чак толкова страшно няма в цистоскопията-зависи кой и с каква апаратура я прави. Аг прегледа ми е по-болезнен.

# 479
Момичета, търся мнение за цистископия - къде в София да я направя. Аз се лекувам при д-р Халачев от МВР болница, именно от тоя форум препоръчан, но днес се наложи да го изчакам в отделението и направо ми настръхна косата. Видя ми се ужасно мръсно, хора влизат от вън с обувките си, аз стоях 2 часа в столовата, можеше и да съм с вирус...та въпреки, че Халачев е много мил никак не ми се иска да правя тази манипулация в тая болница. Моля споделете впечатления който е правил в София.

Общи условия

Активация на акаунт