Цистит - лечение без антибиотици - 4 тема

• 105 500
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Обстановката и лукса не поставят нито диагноза, нито пък лекуват.

# 481
Не става въпрос за лукс а за хигиена.

# 482
Видя ли как се влиза в манипулационна и операционна?

# 483
Извинявам се, но такава процедура ми беше предложено да ми направят в частния кабинет във ВМА. Дори, за да е по- изгодно за мен ми предложиха те да забъркат коктейла, който така излизал по- евтино... Ужас. Когато споделих за това с лекар- уролог от Пловдив ми се изсмя.

# 484
Момичета аз също се интересувам пряко от Цистоскопия,от години я отлагам.Моля споделете личният си опит.Всичко друго ми е правено освен това

# 485
След като смених зината с монурал кървенето спря и урината се избистри. Не веднага, след около 12 часа. Аз подозирах зината, защото първото кървене се получи няколко часа след приема му. Но не знам дали просто не е действал /въпреки че на антибиограмата даваше чувствителност/ и бактерията си е причинявала кървенето или самият антибиотик по някакъв начин го е причинявал. Във всеки случай се обадих във фирмата производител, те много се заинтересуваха и ще се обадят пак да видят как са се развили нещата.

# 486
  • Варна
pandorina,
Адмирации, че си се обадила а им съобщиш!

Бързо оздравяване!

# 487
С огромно съжаление се записвам във вашите редици с първи цистит в живота си. Така и не намерих час за уролог за днес, утре ше ходя без час, дано ме вземат. Поради неуредици, днес не можах да дам и урина. Но утре ще свърша и това
Миналата седмица пих клиндамицин по друг повод, за съжаление за тази година ми е 4ти антибиотик. Още след приключването му усетих дискомфорт, който отдадох на започнала вероятна гъбична инфекция, въпреки витамините и пробиотика. Посетих гинеколог, чакам микробиологията...но четвъртък и вее ндес- петък, имам ужасни болки при уриниране, които отиват нагоре през корема до кръста. Ношпа поуспокоява нещата,взех и уринал и неоренал и ги пия...Сега срещам някои хора-вярно много малко- да се оплакват от цистит след клиндамицин точно. Явно влияе по някакъв начин. Увила съм се с вълнен пуловер, парното на макс, пия вода...какво друго да предприема преди прегледа?

# 488
  • Варна
HAPPY,

Предприела си нужните мерки. Включи си и чай от липа, царевична коса, дребноцветна върбовка, от дръжки на череши - това са все неща, които действат диуретично и помагат.

Когато съм имала кризи и вечер не можех да спя, това, което ми помагаше беше малко хлябна сода във водичка. Успопкояваше нещата.

# 489
Аз бих направила така - утре сутрин след като се изпишкам  за стерилна урина вземам един монурал и имам 3 дена спокойствие докато ми излезе резултата от стерилната. Само този път не го направих, а взех вместо монурал зинат  /защото на предната стерилна показваше чувствителност/ ии...стана мазало - кръв, за малко цистоскопия...и в крайна сметка пак до монурал опрях и засега ме спасява...
а до утре само чай от мечо грозде може да облекчи според мен
лошото е че не знам вече как да вярваме на тези стерилни урини....

# 490
Вече минах през спешното, кръвна картина и урина пълно мазало, скъсах се от болки. Предвид и че миналата седмица пих антибиотик, просто ми изписаха ципрофлоксацин, ношпа, неоренал и микомакс. Огледаха ме на ехограф, даже ми видяха хемангиом на черния дроб. Засега май ще проведа това лечение, а ако няма ефект не знам...лежа с грейка на корема и не смея да мръдна. Много е гадно, бе!!! Ужас.
Благодаря ви! Ще имам предвид и монурал

# 491
Грейката на корема не е ок. Топлината прави така, че бройката на бактериите да се увеличава.

# 492
О махам тогава
Ужас

# 493
Спокойно, щом е първа криза ципрофлоксацинът ще подейства до часове, при по-честа употреба може да стане резистентна бактерията към него, но при първи кризи е ок. Зависи от причинителя де, но в 90% е Ешерихия. Още малко и ще те отпусне, ако имаш мечо грозде си направи чай обрекчава

# 494
Благодаря
Честно казано тази сутрин наистина съм по добре Flushed а вчера много се бях отчаяла.
Сега ставам да правя чайовете и да пийвам през деня

Общи условия

Активация на акаунт