Цистит - лечение без антибиотици - 4 тема

• 105 472
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
През 10 дни съм го пила.
Зависи от случая, хронологията на боледуването,клиничната картина към момента, от какъв произход е цистита, доказано и категорично ли е цистити. Като цяло е хубаво да се назначи схема на прием от специалист спрямо конкретния случай. Джипитата стрелят на халос...
[/b]quote author=Нина* link=topic=1007001.msg37920720#msg37920720 date=1545326115]
Момичета, да ви питам. Тези, които са пили Монурал/Фосфомицин, по колко пъти го пихте и през колко дена? На мен ми казаха три пъти да го пия през два дена.
И друго, колко време след антибиотика пускахте пак стерилна урина?
[/quote]

# 526
  • Варна
Момичета, да ви питам. Тези, които са пили Монурал/Фосфомицин, по колко пъти го пихте и през колко дена? На мен ми казаха три пъти да го пия през два дена.
И друго, колко време след антибиотика пускахте пак стерилна урина?

Монурала може да се изпише по определена схема от доктор индивидуално за конкретните нужди. На мен ми е изписван от уролог предвид моя статус общо 3 пъти за 1 седмица.
Малко не те разбирам аз - 3 сашета на всеки 2 дни или пак се получава общо 3 пъти за една седмица?

Изследвания се пускат поне след седмица след спирането на антибиотика.

# 527
Да, общо 3 сашета за една седмица. Пих едно във вторник, каза тази вечер да пия пак, и още едно след 2-3 дена. Та ме интересуваше други пили ли са по тази схема.

# 528
  • Варна
Да, пили сме. Спокойно Simple Smile

# 529
Моля препоръчате ми добър нефрология или уролог в пловдив

# 530
Моля препоръчате ми добър нефролг или уролог в пловдив

# 531
Да, общо 3 сашета за една седмица. Пих едно във вторник, каза тази вечер да пия пак, и още едно след 2-3 дена. Та ме интересуваше други пили ли са по тази схема.

Да, мисля, че добре ти го е предписал. Аз понеже не знаех как да го пия преди, когато не беше толкова навлязъл го пиех два пъти през 24 часа. Защото в листовката пише че при операции се пие веднъж преди и след 24 часа пак. Сега при поредната криза докторът каза 2 сашета да изпия, а аз през цялото време усещах, че трябва още едно, но....не го изпих...нали слушам лекаря...
Преди само тоя монурал ме спасяваше....за мен това е най-доброто средство срещу Ешерихията.

# 532
Да, аз се зачудих не е ли често, нали е еднократно лекарство, но джипито каза, че и в поредни дни се пиело.

# 533
Чудя се и аз сега какво да правя...като пия нитрофурантоина по една вечер, някъде следобяда и вечерта почвам да усещам мехура си и да пикая на час. Което за мен означава само, че нитрото само подтиска бактерията и като намалее концентрацията тя тръгва. Което пък означава, че като спра нитрото ...нали се сещате какво ще се случи. И се чудя как да го предотвратя...Освен това очевидно вече и монурала и нитрофурантоина не могат да се справят окончателно с бактерията...а на другите антибиотици изобщо не вярвам, че са в състояние да я тушират. Чувствам се обречена направо...Всички изпробвани алтернативни средства - цистостоп, чайове и пр. могат да облекчат симптоми но не могат да спрат кризата поне от моя опит досега. Мисля да се обадя на хомеопат, но при толкова изпити лекарства изобщо не знам дали ще проработи....та така...живея си в чуденки и стрес нон стоп.

# 534
Диурезата няма никаква връзка с бактерията, но увеличената е при липса на възпаление(сиреч бактерия). Аз бих била щастлива на по-често уриниране.
Цистоскопа е апарат за изследване, няма никаква облекчителна функция.
Фуролина работи с натрупване (разбира се при чувствителност на антибиограма или проверка със стерилна урина). При тежки случаи, с един бъбрек и т. н. се пие години.

# 535
Баба ми е с един бъбрек, вече на 60 години живее така, има често бактерии и ще я разпитам, но щом тя, в ерата преди изледванията и т.н. се е правила, не се отчайвайте и вие. Последните няколко години имаше резистентност към доста антибиотици, но лекарите пак намериха начин и се оправи. Според мен има смисъл  да се пие монурала по схема през няколко дни или през ден, защото целта на всеки антибиотик е да спре размножаването на бактерията достатъчно дълго,че организма да се пребори с нея. Ако усещаш, че тази схема не ти е ок, обсъди с лекар как да го пиеш, докато го елиминираш
Вчера ми правиха кръв и урина по друг повод, но са ок, няма никакви индикации за възпаление, и аз се чувствам добре. Обнадеждена съм, и след празниците ще пусна стерилна урина за всеки случай. Замислям се обаче за причините за цистита и се притеснявам от повторно възпаление.

# 536
sun sea, не съм сигурна, че диурезата няма общо с бактериите. Доколкото знам те дразнят лигавицата на мехура и това предизвиква позив. Също така в нормално състояние не си усещам мехура, дори и да е пълен това не ми причинява никакъв натиск или тежест или неотложна нужда. Ето сега например, след като съм пила снощи нитрото час и половина след предишното изпикаване и при пиене на вода през това време не усещам абсолютно нищо в мехура, дори като го натисна. Следобед и вечер го усащам и половин час след предишно пикане като го натисна си усещам тежест...От какво може да е тази разлика? Ако не от нещо, което го дразни, а какво може да е това нещо ако не бактерии... като бях на по-високите дози нитро също не усещах нищо и пикаех през 2-3 часа. Което е нормално...

# 537
Няма дефиниция за нормално ЧАСОВО уриниране. Ако изпия 2 литра за 30 мин, дали ще ги отделя след 3-4 часа? А при мехурни проблеми с ретенция, схемата на уриниране от минути до 1час.Тежестта се определя от напълването на мехура.
А всяко възпаление в организма, води до оток като защитна реакция.
Позив имат и всички без бактерии, нали? Което си е рефлекс.
В нормално и ненормално състояние гледаш ли количеството урина в мехура за почувстването на тежест, та си сигурна колко е пълен или празен .
Прекалено ги мислиш и отклоняваш посоката. Такова вглеждане има смисъл, когато е придружено от адекватни изследвания.

# 538
Права си, може би е на психическа основа..преди години един лекар ми каза да престана да си гледам нон стоп урината, щото психически мога да повлияя...
А това за отока - едва сега си обяснявам защо когато съм в криза ми изчезва инконтиненцията, която иначе си я имам по малко...не се бях сетила за това че има оток и се стесняват проходите...
това което обаче съм забелязала със сигурност като разлика между нормално и ненормално състояние е самият позив. В нормално състояние той не е така наложителен..можеш да отидеш веднага но можеш и след половин час и се развива постепенно, първо е по-слаб после малко по-настойчив...докато при криза от нуливо положение преминава директно в неотложност. Както нищо не усещам и не ми се пикае изведнъж чувствам, че ако не отида незабавно ще се напикая..
Сън, благодаря за поясненията

# 539
Позива не е постоянна величина, влияе се и от странични фактори, както и от псих състояние.

Общи условия

Активация на акаунт