Цистит - лечение без антибиотици - 4 тема

• 105 471
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Днес непрекъснато усещам някакво дразнене в мехура и пикая през 15 - 20 мин, като не пия повече вода от обикновено.  От 4 дена бях на нитрофурантоин само вечер, но днес така се уплаших, че изпих ощ един по обяд. Пих и фитолизин /не го знаех досега тоя препарат/ и цистостоп хроно. Също сребърна вода. . Изпитвам див ужас да не почне всичко отначало още повече сега по празниците, ни стерилна урина, ни доктори...идея нямам какво ще правя ако пак тръгне криза....

# 541
Pandorina, съчувствам ти. Стискам палци да ти се размине...

# 542
Pandorina, виж тази тема, ако не си попадала вече на нея. С 3-4 мнения, но може да ти е интересно. Аз не бях чувала за този вид цистит, дали и при теб не е нещо такова? Интересно е второто мнение, в което съфорумка пише, че само пробиотиците й помагат да закрепи положението. Може да пробваш и ти

http://m.bg-mamma.com/?topic=778251

# 543
Блогадаря ти Мишелин! не, моят не е интерстициален, съвсем обикновен си е от Ешерихия. Пробиотик и аз си купих и то от 40 лв и го пия всеки ден. Интересно ми стана, че в единия от комантарите се споменава Лечителят Медиум Антъни Уилямс, а аз точно преди два дена почнах да я чета книгата му от Спиралата, но мисля че има и друга. Но в тази видях /по-скоро си припимних/, че чревната флора се възстановява напълно със пресен сок от селъри на гладно. Та сега след тия антибиотици смятам да направя един курс всеки ден сок от селъри + пробиотика. А за днешното състояние подозирам пак хранителна грешка. Синът ми беше готвил някакъв огретен с пресно мляко и сирене ементал и черен пипер. След като ядох получих разстройство ,а  днес това дразнене. Трябва фанатично да се спазва хранителен режим - само полезни плодове и зеленчуци и сокове, никакъв алкохол, никакво кафе...никакво люто, никакви силни подправки...никакви сладки неща...

# 544
Чревната лигавица се уврежда от глутен и се възстановява от костни бульони заради богатството на съставки в тях.

# 545
Антибиотиците увреждат много. Сигурно и глутена, но лекарствата и всякакви токсини най-вече. Моите последни кризи все се случваха след някаква хранителнагрешка. Единия път бях изяла 3-4 люти чушлета вечерта и на другия ден имах криза. Следващия  бях яла панирано месо, стояло преди това поне 2-3 дена в хладилника + таримису ...случвало ми се е след като съм пила алкохол повечко, но задължително има нещо като върна лентата. Вече направо не знам какво да ям, напоследък съм на зеленчуци на пара с малко масло, но почнаха да ми втръсват....

# 546
Иде реч за заздравяване на чревната лигавица,респективно и уриналните. Най-добрите и пълни изследвания до момента са на д-р Наташа Макбрайд-Гапс и д-р Сара Балантайн.
Антибиотиците увреждат чревната флора, глутена-връзките м/у клетките.
За храната съм съгласна,че влияе и двете посоки. Откакто включих бульони, колаген, хиалуронова киселина,... болките ми са редуцирани. При започващ цистит, за ден с бульон и дом. оцет, не успява да се развихри. Трябваше да спра сладкото и при подходяща схема на препарати, да се видя и без бактерии.

# 547
Sun Sea,как ги приготвяш тези бульони,колаген и хиалуронова киселина на коя фирма приемаш?

# 548
че чревната флора се възстановява напълно със пресен сок от селъри на гладно.
Какво е обяснението за селърито?

# 549
Съдържа важни минерали необходими на лигавиците

# 550
Кои минерали за важни за лигавиците, за да я окрепят? Селърите има повече калий и рефлектира върху проспукливостта на мембраните. А важното клетката да е здрава и оттам лигавицата. Селърито няма как да изгради здрави клетки.
Ели, в бульона си ги има всичките тези съставки. Важното да е от кокали. Но, когато нямам, пия флекси(фрамар аптеките го предлагат), желатин в чай, кафе, на бонбони.

Последна редакция: пн, 24 дек 2018, 07:35 от sun sea

# 551
Честита Коледа! Пожелавам на всички окончателно отърваване от цистита!

# 552
  • Варна
Светли празници момичета! Бъдете здрави, обичани и обичащи и напук на всичко не спирайте да се усмихвате! Преследвайте смело мечтите си и никога не се отказвайте!

# 553
Честита Коледа! Пожелавам на всички окончателно отърваване от цистита!

АМИН!!!

# 554
Честита Коледа!
Здраве и много коледни чудеса и вълшебства, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт