НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 650
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Да, но като съотношение - мазнини- протеин-въглехидрат е подходящо. Затова реших, че може. И така се зарадвах...

# 151
Вярно е за омегите, ама още преди години тук се хапваше по малко фъстъчено масло. Аз също по няколко лъжички от лидълското...

# 152
  • n/a
Да, и за самото фъстъчено масло все е говорено - в малки количества
и не много често. Поради същите причини.

# 153
Привет дами хубавелки Gift Heart
Даре - така ме зарадва за фъстъците; е ще си хапваме значи по една малка шепичка от време на време. Само да попитам - а солени печени от тези готовите може ли? Но никак не мога да преглътна фъстъченото масло?!
tanya_79 - благодаря за информацията за сладките картофи; аз до сега никога не съм готвила от тях  Thinking
teta75 - слагам аз мазнинка, че как без нея? Flowers Hibiscus
buzanka - аз също не спортувам; но при мен е по здравословни причини - дори движението ми е ограничено само у дома. Въпреки това (режима го започнах на 16.11) "възглавничката" под гърдите започна да се свива.
Ура, това за мен е страхотен напредък. Така, сега като се похвалих - да ви пожелая приятни сънища.

# 154
Ааа, Сем, не бързай да се радваш. Joy Нали написаха, че не може. А фъстъчено масло със заквасена сметана е ... ммм, разкош.

# 155
Даре - със заквасена сметана не съм пробвала. Но фъстъченото масло, особено това с парченцата вътре сина ми го маже обииилно на филии  Satisfied

# 156
Апелирам...никакво фъстъчено масло от Лидъл, Била и подобни. Много ви моля, намерете си фъстъчено масло от производтител на тахани. Имам обяснение от такъв човек- фъстъчен тахан се прави от обикновен сорт фъстъци и за направата на тахана се използват ядките заедно със червената ципа.
За направата на фъстъчено масло се използва много по- маслен сорт фъстъци и се използва само белена ядка. Това е фъстъчено масло. Няма никакви други добавки!!!

# 157
Напомням за бекона в лидл....от днес е. Режимен си е. Grinning

# 158
  • Sofia
Вчера приготвих суровият бекон от Лидл на тиган малките парчета,а в по-големите  сложих пилешки дробчета,не беше много солен,но много разпокъсан,не е нарязан финно...

# 159
Аз говорех за пушения несуров...хърватския.

# 160
  • Sofia
Разбрах,но аз споделям за суровият,който беше коментиран наскоро...

# 161
# 162
  • Scotland
Aз обикновено купувам суров от месарница, защото и този суровият в Лидл има консерванти разни. Пушеният досега не бях взимала по същата причина. Днес, обаче, реших да взема едно парче ( глезотия Simple Smile ) Нарязах го на тънки лентички. Аз обикновено си пържа по 100 гр суров, с мас и 3 яйца. Но суровият е повече месо, а този е почти само сланинка. Вие по колко грама ( горе-долу, разбира се) си пържите ако е с яйца? Да знам в колко пликчета да си го разделя за фризера Innocent

# 163
Хърватският няма консерванти . Изчистен е много откъм състав и това е коментирано неколкократно тук. Сланинката в него е бонус, все пак не наблягаме на протеини.

# 164
  • Благоевград
Разписах се в Лидъл с бекон и 3 броя авокадо. Еми доволна съм  Laughing Предполагам, че ще е до неделя намалението на бекона, ако ми останат пари, може да мине за още едно парче и да го прибера в камерата.

Аз да ви кажа какво установих за себе си - забелязах, че като хапвам ориз, нещо не се чувствам добре. Подувам се, задържам вода, тежи ми, общо взето не ми е изобщо добре. Мисля изцяло да го премахна от менюто, въпреки, че готвя само 1 път седмично и гледам повечкото да е зеленчуци и месо, по-малко ориз, но наистина не ми е добре от него. От друга страна, картофите не ми действат по този начин или още не съм забелязала. Знаете, че не спазвам стриктно режима, позволявам си въглени, но рядко. Торти и сладкиши - забравила съм какво е туй чудо, но много налитам на киви и мандарини напоследък.

Не виждам Кам и Шоки, пак ли решиха да не пишат  Confused

Общи условия

Активация на акаунт