НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 646
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Елхата е страОтна.
Тук ли имаше снимка и на вита баница....с кърначе в тавата? Simple Smile

# 136
  • Пловдив
Да се похваля и аз със закуско - обяда..хамбургер от хлебче с яйца, извара и натрошено ленено семе + зеленчуци и малко чедър Relieved за мен беше уникално вкусно

# 137
  • София-Младост

qNnYtoO
По коя рецепта прави хлебчето?

# 138
  • Пловдив
Оригиналната рецепта е ето тази, но вместо хуска, аз добавих две лъжици смляно ленено семе и реших да опитам без бакпулвер:
„Опалянки”
Продукти за 6-8 броя в зависимост от размера:
-   3 яйца
-   100 грама крема сирене
-   Щипка сол
-   ½супена лъжица Псилиум Хуск (люспи от семена на индийски живовляк)(не са задължителни)
-   ½чаена лъжичка бакпулвер (не е задължителен)

•Отделете жълтъците и белтъците-белтъците в една купа, а жълтъците в друга.
 •Разбийте белтъците  заедно със солта на твърд сняг.Трябва да можете да обърнете купата, без белтъците да помръднат.
•Смесете жълтъците и сиренето добре.Добавете Псилиум Хуск и бакпулвер, ако желаете (така „опалянката” ще прилича повече на хляб).
•Съвсем леко добавете белтъците към сместа с жълтъците–опитайте се да запазите въздуха в белтъците.
•Изсипете сместа в тава за печене, като направите 6 по-големи или 8 по-малки купчинки („опалянки”).
 •Печете в средата на фурната на 150°C за около 25 минути–до златисто.

# 139
Момичета мили , само ако знаете как ме успокоихте Sparkling Heart

Бубанка - туй за малкото парченце и чинийката - хммм, пууууста лакомия  Flushed  Но си много права. Май баклавата за Коледа ще я режа на мъъънички парченца ?!
*Завиждам на всички ви за шарана. Тук по нашите ширини такава риба нЕма. Ще папаме сьомга.Smirk

Използвам случая да честитя именните дни на празнуващите днес и утре! С пожелание за много здраве и хубав празник. Tada Gift

# 140
  • Scotland
Момичета, аз след дъжд качулка, ама все пак ще питам. Сладките картофи режимни ли са, или са прегрешение с етикет 'по-малкото зло' (от стандартните картофи) ? Направих си нещо като руска салата с тях, и си хапнах доволно, пък после се сетих да питам Laughing

# 141
все същото "зло":
https://www.bb-team.org/hrani/id/889078_sladak-kartof-gotven-var … n-nebelen-sas-sol
https://www.bb-team.org/hrani/id/195719_kartofi-vareni-obeleni-sas-sol

https://www.bb-team.org/hrani - сайтът е много полезен за проверка, има продукти както сурови, така и приготвени

# 142
  • Scotland
Емиии, каквото такова Grin Няма да иде в коша по никакъв начин, половин бутилка зехтин замина за домашната майонеза в нея Grin

# 143
Привет дами, аз се заредих днес с цели ПЕТ кг. пържоли, ДВА кг. кайма и две доволно големи (от по два и?! кг.) парчета свински стек. Мда.....готова съм за този месец; а може и за другия. Flushed

# 144
Супер Сем. Не забравяй да добавяш мазнинки към месцето....

# 145
След 10 дни брат ми и жена му се прибират от Англия и ме помоли да го посрещна с печен джолан. Така му се зарадвах, че ще наготвя 2-3 бройки, че да стигне за всички!

# 146
  • Пловдив
Привет дами! От десетина дни и аз се опитвам да следвам този режим и засега успявам. Целта ми е да сваля килограми, 10-15, които като че ли качих от въздуха Simple Smile. Винаги съм имала едри бедра, такава ми е структурата, но сега килата се трупат на корема и на ръцете....  кошмар! Свикнала съм да се се ограничавам от сладко и тестено , но почти никога не съм била във формата, в която желая да бъда. Режима ми допада много, да видим дали ще има ефект. За момента мога да кажа, че се чувствам по-леко. Не съм се теглила (нямам кантар), не съм  и мерила обиколки, ще чакам дрехите да ми виснат Wink.
Има ли някой от вас, който постига резултати без спорт? В момента нямам възможност, а работата ми е цял ден на бюрото... Планирам да се върна към народните танци, те ми се отразяваха страшно добре.

# 147
  • Бургас
Аз не спортувам. Свалих 7 кг. за седем месеца, така че всичко е възможно. Чак сега ми дойде музата да започна с домашните упражнения. Не съм редовна обаче с тях. Време е да се стягам. Народните танци са ми невероятно удоволствие, дори и сама в къщи съм играла, определено се отразяват страхотно.
Сладките картофи са с по-нисък гликемичен индекс от обикновените и не повишават толкова кръвната захар, така че са по-добрият вариант. Тези, които не се стремят към прекалено ниски въглехидрати, могат спокойно да ги включват в менюто си от време на време.
Масло видях, че ще има на промоция в Билла тази седмица. 4 лв. за 250 гр., онова завъртяното Дойче - нещо си.

# 148
Покрай фъстъченото масло, на което съм върл фен вече, реших да прочета за фъстъците. Отбягвах ги, защото в 90ДД спадаха към ден варива. Вчера прочетох за състава им и много се зарадвах, идеални за режима. То е близко до ума, че щом фъстъченото масло става (то все пак се състои от смлени фъстъци ), значи и фъстъците в чист вид са подходящи и мога да ги ям без угризения. А бе, открих топлата вода, с една дума.
Аз събота и неделя, особено неделя прекалих с въглехидратите, по-точно със сладките неща. Просто не можех да се спра. Винаги те ми изяждат главата. От понеделник съм стриктна и правя нещата, както трябва. Е, прекалих с фъстъченото масло, но другите неща са режимни. Доволна съм, че поне стоя на едно място, а не качвам. Вечер ми е леко като си легна, чувствам се добре в кожата си, макар и да не съм свалила толкова, колкото ми се иска.

# 149
Фъстъците не са за този режим. Не и за тези, които искат да го спазват стриктно. Тук също не се позволяват варива, а и от гледна точка на омегите...са богати на 6, а не на 3!

Общи условия

Активация на акаунт