НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 663
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Ако бананите в кекса се заменят с авокадо, няма ли да се получи?
Аз си взех днес от Лидл суров бекон (слайс), 100 гр. Тъкмо го отворих и реших да прочета пак състава. И гледам - беконът да се яде след добра термична обработка. А предния път си го ядох суров, ама се чувствах като канибал. Joy Е, пръжнах си го и го хапнах с кеф, заедно с дзадзики и краве сирене. За почивните дни си взех сирене бри, прошуто и йогурт. И свинско ще си взема. Сутринта пак си взех фъстъчено масло. От едно се откача, в друго се вманиача.Cry

# 181
Дара, според мен няма да стане с авокадо. Банана придава сладост на кекса, а иначе...при мен излизат 8 парчета и с 3 ми идва тежка закуската. С 2 е идеално, но и аз не ограничавам В съвсем. Дори гледам и от тях да си набавям по малко. Да не ме мислите, заредила съм се с 3 броя бекон и днес отбелязахме празника с чаша вино, бекон и бри. Приятен уикенд.

# 182
Среднощен привет девойки. Аз искам да споделя с вас едно мое днешно постижение. Прияде ми се нещо сладко, почаках-почаках но мисълта ми все там. Отварям хладилника, а там се мъдри цяла тавичка с крем карамел. Поглеждам с едно око, но с другото улавям намръщения поглед на сина ми  Frowning1 Затварям хладилника и пътьом се сещам че имам черен шоколад. Грабвам шоколада и се изнасям доволна от кухнята. Иии...след второто квадратче установявам че ТОВА ми е достатъчно. Това е.
А сега искам да ви благодаря за вашата подкрепа. Всичко споделено тук - съвети, мнения е толкова важно за мен.
Желая на всички един прекрасен уикенд. Flowers Hibiscus  Sparkling Heart

# 183
Привет,момичета!
Бихте ли споделили какво планирате режимно за Бъдни вечер и празниците?
Едно момиче -миналата и по миналата година имаше страхотни предложения за Бъдни вечер,но за съжаление,не мога да ги намеря.
Хубава неделя! bouquet Hug

# 184
  • София
Вчера ходих на пазар до Пирот - купих яйца по 15 стотинки.
Кашкавал за 10 лв и е изумително вкусен. Сиренето не помня на каква цена бе, но също е по-евтино и много вкусно.
Парите за гориво се изплатиха без проблем.

# 185
  • Варна
Ние на бъдни вечер не спазваме пост и си ядем животински продукти.

Misc Mega внимание, снимки, които е възможно да не са ви приятни:

Скрит текст:

А това е от миналата седмица:

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 13:23 от bubanka

# 186
Може ли да не публикувате снимки като първите две? Или поне ги слагайте в скрит текст, ужасни са.

# 187
благодаря, Дара, за забележката
Бубанка, видях, че ти си редактирала, едно предупреждение, ако може да сложиш, да знаят какво да очакват отварящите
много са натурални снимките, простете нежната ми душа.. знам, че ще съм вегетарианец, ако трябва да си заколя зайчето

# 188
  • Варна
Да,извинявам се!

# 189
  • на Мелмак
Днес, направих изследвания, общия и лошият холестерол са ми два пъти над нормата, добрият е ок. Отделно имам недостиг на манган, цинк, Вит. Д.
Започвам с добавки и режима ще го олабЯ малко.

# 190
Ети, ти не си ли от скоро на режима? В началото е нормално да има покачване на показатели. В други страни стойностите на общия и лошия холестерол са по- високи от тук. Ама не си спомням дали за общия, лошия или и за двата ставаше въпрос.

# 191
  • на Мелмак
Мари, от август съм на режима.
Сега имам здравословни оплаквания, пада ми рязко кръвното, сближавам границите до степен да не мога да вървя.
Първо ще гледам да оправя вит. Д, че и той е важен. Очаквах да е повишен холестерола, но не чак и толкова.

# 192
  • София
Ети, триглицеридите как са ти? По принцип “лошия” холестерол има два вида частици - големи и пухкави(LDL) и дребни и вредни(v-LDL мисля бяха). Повишен LDL може да е сигнал за някакво възпаление в тялото, т.е симптом, не причина Simple Smile. Дребните частици са тия, които са истински лошите, но не съм сигурна, че навсякъде ги изследват. По принцип и стресът влияе на тези показатели. Освен това имай в предвид, че холестеролът в храната не влияе на този в кръвта. Тялото само си произвежда на база нуждите на организма Simple Smile

# 193
  • на Мелмак
То всъщност всичко е съвкупност от фактори, малките ги няма изобщо, големите са два пъти над нормата, триглицеридите са ок.
Мисля малко повече плод да включа, мазни риби повече, не мога да се лиша от мазното кафенце 😊.
Вит. Д ми е всъщност основното притеснение, че неговата липса е с кофти прояви за организма.
Гледам за добавки , сега съм с Вигантол и Леатон. Тук съм неориентирана и малко се лутам -фирми, качество.

# 194
Maй завишените показатели показваха проблем с щитовидната жлеза.

Общи условия

Активация на акаунт