НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 702
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Не!Ще помогне ли?Макар ,че въобще не ми се струва апетитна комбинация.
Според мен помага.Аз съм без жлъчка и все бях на двете крайности,откакто го пия нямам проблеми,а и не е никак лошо кафе с масло

# 346
На една моя приятелка и помага една смес,която не съм сигурна,че е подходяща за НВ-ВМ хранене,но все пак ако имаш такъв проблем 1-2 лъжички не мисля,че ще са голям проблем.Те не можеше да ходи по 5-6 дни.
Половин кисело мляко се бърка с няколко лъжички овесени трици,канела и малко мед.Може да пропуснеш меда,да пробваш само с триците и киселото мляко.Тя твърди,че от както го яде си ходи всеки ден.Пробвай ако искаш.

# 347
  • Бургас
Аз се справям с една лъжичка сусамов тахан на гладно и после мазно кафе. След третия-четвъртия ден от тази комбинация, започнах да ходя редовно.
За ленено семе съм чела, че помага също.

# 348
  • Berlin
Кокосово масло също може да помогне, 1-2 лъжички. Даже аз не го ям чисто, а със бадемов тахан и пак ми влияе.

# 349
Добро утро момичета, да се включа и аз с един скромен съвет относно констипацията (запек-а). 
* ленено брашно Х 1-2 чаени лъжички вечер към храната - ухае приятно и не се чувства когато е посипано на прах. А действа безотказно при повечето хора.

Аз имам въпрос - когато ядете ядки (обожавам ги всичките) - какво количество си позволявате? Зная че всичко е индивидуално, но все пак.....?!  Аз ги предпочитам солени, освен орехите ??

Ииии....да се оплача, но и ще се радвам ако споделите и вие. От 2-3 дни мазната храна ми действа някак си ?!?! и аз не зная как да го обясня. Само като видя мазно месо и стомаха ми започва да се бунтува. Направо затварям очи. Не е непрекъснато, на моменти е. Ям достатъчно сурови зеленчуци - домати и краставици, зеле, моркови (то и няма сега друго какво). от плодовете ям ябълка.
Такова усещане имало ли е и при вас, или само аз съм наопаки?!
* На режима съм от един месец.

# 350
Сем, може би просто в момента не си гладна и за това така ти става. Все пак мазната храна засища за по- дълъг период от време и е нормално да огладняваш по- късно. 

# 351
  • на Мелмак
И аз имам проблем със запека, който преди липсваше. Когато хапна какъвто и да е въглехидрат -нещата се оправят веднагически. Аз не искам да пия хапчета. При мен кокосовото масло почти не действа , въпреки че пия по 3-4 кафета с кокос.
Ще си смеля ленено семе да видя как ще съм с него.
Сега пия едни хапчета, които водят до задържане на вода, увеличават апетита 🙄. Да видя как ще съм с тях.
Но вчера хапнах мъничко парче баничка, веднага ми се поду корема и леко ме заболя, но посещението до WC е на лице 😂.
Сем аз обожавам фъстъци, като си изпека в къщи и не мога да се спра, наистина. Но пък и от тях се подувам, имам болки и вече хапвам по няколко, колкото да ми мине мерака.

# 352
Фъстъците не са ядки, а бобови. Но и бобовите са мираж в този начин на хранене. Аз злоупотребявам с печени тиквени семки и сурови бадеми.
Ети, има си ленено брашно и смляно ленено семе по магазини. Имат голяма разлика във вида, да си знаеш!

# 353
  • на Мелмак
Знам, Мари, Благодаря 🤗.
Просто имам семки в къщи и ще си ги направя сега.

# 354
Не обичам ядки, така че не ги мисля....обикновено на гости винаги има купички печени, взимам по няколко и до там.В къщи пека фъстъци, мъжете обичат, докато са топли, ухаят съблазнително, пак взимам една шепичка, обикновено ме заболява стомаха и повече не ги поглеждам.
Относно мазното месо:след година и 10 месеца все още ме съблазнява.   Blush
Дори виждайки суровия бекон в магазина, направо си го представям опечен, вкусен, ароматен и цвъртящ, и започва едно слюноотделяне.....дори да съм яла преди час.
Но аз никога не съм бягала от мазното, модната обезмаслена "диета" от последните десетилетия не ми повлия изобщо.Никога не съм обичала постното пилешко филе, или постното свинско/телешко, не са вкусни.
Преди, когато по-често ги готвех, винаги ги задушавах със сметана или кисело мляко, за да станат мазнички и вкусни.Сега просто наблягам на мазно месо.

# 355
Сем, разбирам те - има моменти, в които съм гладна, но като си помисля пак за мазно месо, яйца и подобни, ми се сгажда  Crazy - режимът включва основно храни, които никога не съм харесвала и понякога ми е страшна мъка  Blush
тази есен намразих и винаги до сега обичаните от мен гъби и карфиол точно защото ги хапвам през няколко дни  Confused
от ядките обожавам сурово кашу, като цяло и другите предпочитам сурови, в пристъп на бесен глад съм изяждала и по 200 гр. / Animal Pig/, от което ми е прилошавало; в момента 'дозата' ми е 100 гр. за заместване на хранене, но ако целиш отслабване, мисля, че 100 гр. са много, не повече от 50 гр. на ден; не знаех, че фъстъците са бобови, но аз тях обичам най-малко и по принцип не ги ям
кокосовото масло не ми действа против запек

# 356
  • Scotland
На мен ми става гадно от мазно само ако съм изяла ужасно много Simple Smile  ( наскоро правих домашна руска салата - опържих си бекон и го изсипах върху салатата, барабар с отделената мазнина Simple Smile и изядох огромна чиния....сгади ми се). На следващия ден, обаче, нищо ми няма и пак ми се яде мазно Simple Smile
Ядки обичам, но гледам да ги избягвам понеже изяждам огромни количества.
За запека - на мен с кокос не ми действа кафето, но с краве масло - безотказно. Слагам по цяла супена лъжица, подозирам, че понякога и повече Simple Smile Ям и масло директно от пакетчето - много обичам.

# 357
имам кухненска везна у дома и в кафето знам, че слагам по 40-50 гр. мазнина
често смесвам - мас + кокос или масло + кокос
когато има мас засища най-много, но трябва да се пие бързо докато е топло Grin
с приятелка също на режима пихме кафе у дома, премерих и кокоса, който тя си сложи - 10 грама
за това от "мазно" до "мазно" кафе има огромна разлика Smiley

# 358
  • Sofia
На който му липсва хлаба,да си направи карфиоленият,печен на тостер или като принцеси с кашкавал,кайма и др си е като истински хляб,много вкусно и засищащо

# 359
Искам да попитам ако фъстъците са бобови не са по режима,защо някой от вас ( виждала съм в рецептите и във страницата във фб за публикации на храни ) ги приемат във вид на фъстъчено масло / тахан ? Ако не са подходящи за режима?
И днес си купих и аз фъстъчено масло с високо съдържание на протеини.Мазнините също са много.Въглехидратите едва 13 грама ?

Общи условия

Активация на акаунт