НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 707
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
Хормони....

# 331
Добро утро.Аз пиша,за да ми олекне.Снощи се наядох с кекс и сладолед.Бяха приготвени по режима,но все пак си хапнах доволно и то след вечеря и тази сутрин се чувствам гузна.

# 332
Добро утро.Аз пиша,за да ми олекне.Снощи се наядох с кекс и сладолед.Бяха приготвени по режима,но все пак си хапнах доволно и то след вечеря и тази сутрин се чувствам гузна.

А не трябва.
Ако си приела, че това е начин на хранене за постоянно, нали не очакваш, че никога повече няма да ядеш подобни храни?
И аз снощи след вечеря си хапнах доволно количество десерт, имахме повод в неделя и правих.Ами, грам угризения нямам....това не е ежедневие, така че не виждам смисъл.
Основната ми храна е правилната, пък това, че понякога се отдавам на изкушенията, хич не си го слагам на сърце.

# 333
  • Пловдив
За какво гузна?
За мен преодоляването на тези проблемни отношения с храната е също толкова важно, колкото отслабването или подобряването на здравословното състояние чисто физиологично.
Вината, гузността с нищо не ти помагат. Нито отменят факта, че си изяла каквото си изяла, нито последствията от това. Само ти вредят, защото ти носят стрес. Яло ти се, яла си. Изобщо не заслужава да посветиш толкова емоционална и мисловна енергия на това, нито да се съсипеш от вина, нито да страдаш. Полза няма НИКАКВА. Ще има и други пъти, в които я ще ядеш нережимни неща, я ще хапнеш малко повече режимни.
А и хубаво, сподели, но и това с нищо не променя фактите. Wink Продължаваш напред и забравяш за случката!

# 334
Умишлено не качих мерки,защото вече промених(старая се да променя) нагласаа,че е важно да се харесам в огледалото,а не колко килограма съм или колко е обиколката на талията ми. Кантарът ми вече се бъгна,а мерки не съм мерила вчера,но утре сутринта ще взема да се премеря,но като килограми последно бях 47 и май няма промяна
Скрит текст:
Не знам дали е добра идея да го казвам,но си имам група в която качвам полезни статии,та ако желаете ще кача линк
Предполагам групата е в фейсбук,мога ли да се присъединя?

# 335
  • Варна
Умишлено не качих мерки,защото вече промених(старая се да променя) нагласаа,че е важно да се харесам в огледалото,а не колко килограма съм или колко е обиколката на талията ми. Кантарът ми вече се бъгна,а мерки не съм мерила вчера,но утре сутринта ще взема да се премеря,но като килограми последно бях 47 и май няма промяна
Скрит текст:
Не знам дали е добра идея да го казвам,но си имам група в която качвам полезни статии,та ако желаете ще кача линк
Предполагам групата е в фейсбук,мога ли да се присъединя?
Да,можеш
Скрит текст:

# 336
От 4 дни и аз следвам този режим на хранене след като ми откриха инсулиновата резустентност.Доста ми е още нов начина на хранене,но с помоща на темата с рецептите се ориентирам и справям що-годе.
Ето например вчера готвих карфиол броколи и моркови със сметана,сирене и малко извара.
Днес направих пица от кайма (като този път си смелих едно парче св плешка ). с кашкавал и чоризо.
Наистина се надявам този тип хранене да ми помогне да сваля кръвната захар и да сваля тези 10-11 кг.

# 337
  • Пловдив
Между другото, имаме група за споделяне на рецепти и обсъждане на дневното меню във фейсбук: https://www.facebook.com/groups/214621712291938/?ref=bookmarks
Tinkiela, вярвам, че ще успееш! Ех, как ме подсети - отдавна не съм яла пица от кайма!

А тук има менюта за 1 месец (трябва да скролнеш бая надолу, за да ги видиш по седмици): https://joyfitnessbg.com/category/4-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0% … 1%82%D0%B2%D0%BE/. Ще ти помогнат да се ориентираш!

# 338
Пак се включвам с  моя проблем! От както съм на режима има проблем с редовното посещения до тоалетна ( извинявам се за описанието)Никога не съм имала подобен проблем , даже съм от другата страна - слаб и нервен стомах. Но сега е ужас .Мислех , че е нещо временно- но не. Увеличих зеленчуците, добавих и малко плодове. Не знам какво друго да направя - друг имал ли е такъв проблем или просто е съвпадение с режима. Давайте идеи как да се справя. Досега смесвах кафе с киви сутрин , но и това не помага.

# 339
Увеличи мазнините и си купи псилиум от аптеката.

# 340
преди време и аз питах в темата - натуралакс, лаксал и дуфалак са щадящи решения
а също и /нережимно! Rage / изяждането на нещо тестено - заради глутена или заради друго, не зная

# 341
Мазнините даже са ми много - хапвам дори сланина, чак се притеснявам дали ще отслабна . Ама от липсата на глутен сигурно , явно трябва да прибегна до лекарство, въпреки че не ми се искаше , ама не се издържа вече!

# 342
  • Sofia
Пиеш ли сутрин кафе с масло?

# 343
Не!Ще помогне ли?Макар ,че въобще не ми се струва апетитна комбинация.

# 344
Магнезият много помага

Общи условия

Активация на акаунт