НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 691
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Ти недей да ядеш вечерта и после ела ми кажи, че не можеш да закусваш Simple Smile
Изпробвай и часовете за хранене на Баронесата, не само ротацията
И яж месо, зеленчуци ню- ню, само за вкус

# 391
  • някъде по морето
Ти недей да ядеш вечерта и после ела ми кажи, че не можеш да закусваш Simple Smile
Изпробвай и часовете за хранене на Баронесата, не само ротацията
И яж месо, зеленчуци ню- ню, само за вкус
Да ти кажа, било е...... Simple Smile
Аз много държа на глад.....

# 392
разбирам те Laughing
предлагам ти тогава яденето да е около 2-3 следобяд, като нали съм съвсем наясно как не може да е съвмести лесно с ходене на работа
отложи за след нова година, но 20 кг не са малко, нещо трябва да промениш в модела
и не се отказавай - яйца, риба, месо - прочети основата, месо като длан и зеленчуци в шепичка, това докато не мръдне оная тъпа плочка с батерия и електронни цифри

# 393
  • някъде по морето
разбирам те Laughing
предлагам ти тогава яденето да е около 2-3 следобяд, като нали съм съвсем наясно как не може да е съвмести лесно с ходене на работа
отложи за след нова година, но 20 кг не са малко, нещо трябва да промениш в модела
и не се отказавай - яйца, риба, месо - прочети основата, месо като длан и зеленчуци в шепичка, това докато не мръдне оная тъпа плочка с батерия и електронни цифри
Аз не се отказвам.....това ям - яйца, месо, зеленчуци.....но защо е този застой...
Гледам днес в магазина - хората пазаруват като за последно.....безалкохолни, сладки и т.н.
а как ме изгледа касиерката - яйца, едно к мляко и малко семена... Simple Smile

# 394
  • Sofia
Какво свинско да взема за пръжки Animal Pig

# 395
  • Бургас

Аз не се отказвам.....това ям - яйца, месо, зеленчуци.....но защо е този застой...
Гледам днес в магазина - хората пазаруват като за последно.....безалкохолни, сладки и т.н.
а как ме изгледа касиерката - яйца, едно к мляко и малко семена... Simple Smile

Според мен тялото ти задържа заради малкото калории. Колкото и странно да звучи в този режим се сваля само с ядене, а не с глад.
Аз не закусвах повече от 20 години. Просто не можех, хапна ли нещо ми ставаше лошо, беше ми зле целия ден. Започнах да закусвам преди два месеца. В началото съвсем символично - парче чедър или шунка. И сега не мога да ям много - едно яйце с малко гауда или половин доза опалянки с шунка. Заедно с мазното кафе и лъжица сусамов тахан ме държи сита до ранния следобед. Отрази ми се учудващо добре на тонуса, свалям повече, а си реших и проблема с 00.
С глад няма да стане, храна си трябва, при това редовно.

# 396
  • София
То и аз акъл давам, но на база прочетено, същата съм - тотален застой Worried Трябва и аз да си спазя собствените съвети Nerd

# 397
  • София
Zvezdna, а смятала ли си колко калории ти е храната за деня? Това едно хранене с 3 яйца и салата ми се струва крайно недостатъчно, пък дори и с 20 килограма отгоре да си. Тялото има нужда от храна - качествена, редовно и в достатъчно количество, за да реше, че няма нужда от резервите си. А някакви здравословни проблеми имаш ли? Пиеш ли някакви лекарства?
Doli, в Била има едни парчета сланина с месце за пръжки, има и сланина. Аз и с бекон или гърди без кост пт месарницата си правя, но са с повечко месо.

# 398
  • някъде по морето
Zvezdna, а смятала ли си колко калории ти е храната за деня? Това едно хранене с 3 яйца и салата ми се струва крайно недостатъчно, пък дори и с 20 килограма отгоре да си. Тялото има нужда от храна - качествена, редовно и в достатъчно количество, за да реше, че няма нужда от резервите си. А някакви здравословни проблеми имаш ли? Пиеш ли някакви лекарства?
Не съм смятала калории....Проблеми....хашимото, но в лека форма и ....критическа Embarassed

# 399
  • София
Хашимотото и гладуване под каквато и да било форма далеч не се разбират. Трябват достатъчно калории, не прекалено ниски въглехидрати и редовно хранене поне 3 пъти на ден. Аз също съм с Хашимото,съвсем прясно открито, все още без хормон. От известно време съм на АИП.

# 400
За мен пък е нелогично, здрав човек да не отслабне въобще с месеци и то след прием на оскъдна храна. То в Сомалия щяха да са все в режим на задържане.
В случая Звездна има хашимото, вероятно това ѝ пречи да сваля.

# 401
Аз не разбрах защо е това еднократно хранене...нарочно или просто няма апетит 😕

# 402
По въпроса за Хашимото - моя ендокринолог смята че просто не е възможно жлезата да "влезе" в нормални граници с гладуване (идея да се отслабва). Разказах Й за тази диета, остана много учудена;  каза че вероятността да се справя с Хашимото-то е почти 100% и то без лекарства. При едно условие обаче - Магнезий, Витамин Д3, цинк, селен като добавка. И на всеки три месеца пауза от 30 дни.
Така че, явно трябва да се яде ТРИ пъти - дори и в малко количество.

Пожелавам на всички Весела Коледа - здраве, успехи, обич и щастие да ви съпътстват! Gift Heart

# 403
  • Scotland
Aз също съм с Хаши и потвърждавам - глад и Хашимото няма как да се спогодят. За да не се сваля въобще хормоните не са оптимални и трябва да се адресира проблемът. Какво значи в лека форма? Дайте стойности някакви...

# 404
  • някъде по морето
Хашимото - нормални антитела, хормони в граници,само  увеличена ЩЖ и два възела, но "студени"
Ами прочетох, че периодичното гладуване, помага за раздвижване на метаболизма, но и не ми се яде много де...магнезий приемам, витамин Д не.....
В чуденка съм.....

Общи условия

Активация на акаунт